Aromaterapevtski roll-on

Aromaterapevtski žepni SOS roll-on (z receptom)

Aromaterapevtski roll-on za različne priložnosti

Pričetek novega šolskega leta prinaša poleg navdušenja nad prijatelji in novimi dogodivščinami, tudi konec brezskrbnih počitnic in…učenje 🙂 Ne glede na to ali imate doma nagajivega osnovnošolca, adolescentega srednješolca ali pa žurajočega študenta, mu lahko pri učenju pomaga doma izdelani mini roll-on za boljšo koncentracijo in spomin. Ker pa znajo biti prihajajoči meseci naporno obdobje tudi za vas, lahko sebi privoščite antistresnega 😉

Aromaterapevtski roll-on je izredno priročen (embalažo se dobi v različnih velikostih, od 5 pa do 15 ml), saj je tako majhen, da ga imate lahko spravljenega v torbici, peresnici ali celo žepu. Uporabite ga lahko kadarkoli potrebujete pomoč. Zato ga tudi rada imenujem SOS roll-on 🙂

 

Nasveti za mešanice eteričnih olj:

– za učenje, koncentracijo in spomin: eterično olje limone, rožmarina, poprove mete, evkalipta,…

– za sprostitev in proti stresu: sivka, pomaranča, pačuli, ylang ylang, sandalovina,…

– proti glavobolu: sivka, poprova meta, bazilika, rimska kamilica,…

 

Osnova vašega roll-ona je lahko rastlinsko olje. Izbirajte med tistimi, ki so manj izdatna in se hitreje vpijejo, da občutek na koži ne bo premasten. Osebno imam rada olje grozdnih pešk ali frakcionirano kokosovo olje. Ker gre za namenenski aromaterapevtski roll-on, ki se ga nanaša lokalno, je varna koncentracija do 5 % * eteričnih olj (ob upoštevanju kontraindikacij!).

 

SOS roll-on za boljšo koncentracijo (v šoli ali službi)*

 • cca 9 ml frakcioniranega kokosovega olja
 • 2 kapljici eteričnega olja rožmarina kt cineol (Rosmarinus officinalis ct cineole)
 • 2 kapljici eteričnega olja poprove mete (Mentha x piperita)
 • 4 kapljice eteričnega olja limone (Citrus limon)

* Recept je prilagojen 9ml roll-on embalaži

NAVODILA: V embalažo nakapajte izbrano kombinacijo eteričnih olj in stekleničko povaljajte med dlanmi. Dodajte rastlinsko olje (toliko, da zapolnite stekleničko), zaprite embalažo in premešajte. Nanesite na sence in notranjo stran zapestja, vtrite in uživajte 🙂

 

Prijeten in čim manj stresen pričetek šolskega leta vam želim! 🙂

 


* Opomba: Nižjo koncentracijo uporabimo pri otrocih, občutljivih ljudeh, alergikih ipd. Pazljivost in prilagoditev recepture je potrebna tudi pri nosečnicah (izogibamo se rožmarina) ter ljudeh, ki imajo epileptične napade. Upoštevajte navodila za varno uporabo eteričnih olj!

 

Za vse, ki bi želeli številne vsakodnevne težave reševati na naraven način s pomočjo aromaterapije, vabim na enomesečni seminar klinične aromaterapije ali celoletno Veliko šolo aromaterapije.

6 komentarjev

 • Avatar
  Maruša Špeglič

  Pozdravljeni ali se da kupiti že narejene izdelke? In če kakšna je cena.. Hvala za odgovor in lep pozdrav Maruša Špeglič iz Hrastnika

  • Inka P. Gerkšič
   Inka P. Gerkšič

   Pozdravljeni, Maruša.

   Ne, izdelkov žal ne prodajamo, saj verjamemo v individualno prilagojene izdelke, ki so prilagojeni potrebam vsakega posameznika. Noben izdelek, ki ga kupite, ne more biti tako dober in vam pomagati toliko kot tisti, ki ga izdelate sami glede na specifične težave. Priznam pa, da je potrebno najprej pridobiti nekaj znanja, vendar je vsekakor vredno.

   Prijazen pozdrav, Inka

 • Avatar
  Maja

  Pozdravljena,

  super ideja, zanima pa me ali je v receptu 5 % koncentracija EO, ker se mi zdi 8 kapljic tako malo 🙂 Probala bi si narediti tudi mešanico EO proti stresu,
  bi bila zelo vesela podatka katera EO in koliko.

  Hvala, lp
  maja

  • Inka P. Gerkšič
   Inka P. Gerkšič

   Zdravo, Maja.

   Če se embalaža spremeni, je potrebno izračun prilagoditi. Če pa je naš roll-on 9 ml, tako kot moj, pa gre matematični izračun takole:
   100% = 9 ml
   10% = 0,9 ml
   5% = 0,45 ml
   Če pogledava eterična olja, je 1 ml EO v povprečju 20-25 kapljic – odvisno od izbora eteričnega olja. Zaradi varnosti vzemiva raje spodnjo mejo. Torej:
   1 ml EO = 20 kapljic
   0,5 ml EO = 10 kapljic

   Bo sedaj kaj lažje? 🙂 Torej ja, 8 kapljic je nekaj manj kot 5% mešanica glede na mojo osnovo, ki je 9 ml.

   Pri antistresni mešanici je še toliko bolj pomembno, da izberemo vonje, ki nam ustrezajo, saj bi nas v nasprotnem primeru mešanici iritirala in vsekakor ne bi zmanjševala našega stresa, zato izredno težko napišem mešanico. Eterična olja, ki so krasna za ta namen so sivka, sandalovina, melisa, rimska kamilica, mandarina,… Lahko se uporabi različna, je pa potrebno gledati, da se lepo povežejo med seboj. V tem primeru bi izbrala nekoliko nižjo koncentracijo, saj gre za malce bolj subtilno zadevo. 2% bosta ok.

   Pozdravček!

 • Avatar
  Štefka

  Pozdravljeni!

  Zanima me glede zgornje mešanice. Ali potem za otroke uporabimo namesto 2 kapljic eo rožmarina in 2 kapljici poprave mete 1 kapljico? In namesto 4 kapljice eo limone 2 kapljici? Sin je star 10 let. je pri učenju zelo nemiren obenem pa je tudi dislektik.

  Hvala in lp!
  Štefka

  • Inka P. Gerkšič
   Inka P. Gerkšič

   Pozdravljeni Štefka,
   ne, za 10-letnika ni potrebno prilagajati recepture. Se pa vprašajte, v primeru, da je nemiren, ali res potrebuje nekaj, kar ga bo stimuliralo (rožmarin) ali bi mu bilo bolje izdelati nekaj, kar bi ga pomirjalo. Pogosto pomaga, če centralni živčni sistem umirimo, saj se tako zmanjšajo tudi težave s koncentracijo. Poskusite.
   Prijazen pozdrav!

Imaš vprašanje ali komentar? Napiši :)