Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Regenerativno mazilo za pasje tačke

16. januar 2017
Pa smo ga le dočakali. Sneg je tu! :)

 

Pogled z mojega okna gleda na manjši hribček, po katerem se veselo spuščajo otroci na sankah. Kakšno veselje! :) Malo manj so navdušeni starši, ki morajo čistiti avtomobile in zasnežene dovoze. Še manj pa bodo veseli naši štirinožni prijatelji, ki bodo na sprehode hodili po bogato posoljenih pločnikih in cestah.

Tokrat s tabo delim recept za enostavno mazilo namenjeno pasjim tačkam. Z njim jim pomagaš zaščititi tačke pred soljo in grobim strjenim snegom. Mazilo je odlično za poškodovane, vnete ali ranjene blazinice, saj pospešuje celjenje in preprečuje infekcije.

Primerno je tudi za suho kožo uhljev ali razpokano suho kožo smrčka.

 

ognjičevo mazilo za pasje tačkeRegenerativno mazilo za pasje tačke (30 ml)
  • 4 g čebeljega voska
  • 4 g karitejevega masla
  • 10 g ognjičevega macerata*
  • 10 g kamiličnega macerata*
  • 2 kaplji vitamina E
  • 5 kapljic eteričnega olja prave sivke**
Izdelava: Čebelji vosek in karite maslo postaviš na vodno kopel, da se stopita. Odstaviš z vodne kopeli in ob neprestanem mešanju dodaš macerata. Tik preden vliješ v primerno embalažo, dodaš še vitamin E in eterično olje in dobro premešaš.

 

mazilo za pasje tačkedelavnici maceratov in mazil (<<klik). Tako boš že letos poleti izdelala svoje macerate (smiljev, sivkin, rožmarinov, ognjičev, kamilični in drugi) in jih jeseni že uporabljala. Ker jih izdelamo sami, izberemo najboljša olja, kvaliteten rastlinski material, prav tako pa je pomembna pravilna izvedba postopka (saj različne rastline zahtevajo različne postopke – suh ali svež material, na soncu ali v senci, na toplem ali hladnem, par tednov do nekaj mesecev itd).

**OPOZORILO: Eterična olja delujejo izredno blagodejno tudi na naše hišne ljubljenčke. Uporabljamo jih za regeneracijo kože, pri vnetjih, za odganjanje klopov in bolh ter pri številnih zdravstvenih težavah (artritis, revma, ekcemi, izpadanje dlake,…). Vendar pa je potrebno biti pri izbiri eteričnih olj izjemno previden, saj so mnoga eterična olja, ki so za človeka varna, za hišne ljubljenčke toksična. Eterično olje prave sivke (Lavandula angustifolia) je za kužke varno.

 

Nekaj besed o izbranih sestavinah (za mazilo):

Čebelji vosek deluje antiseptično in ščiti občutljive blazinice pred izsuševanjem in soljo.

Karite maslo ima protivnetno in regenerativno funkcijo. Ščiti.

Ognjičev macerat deluje protivnetno in pospešuje celjenje.

Kamilični macerat pomirja razdraženo kožo in celi.

Vitamin E je naravni antioksidant in podaljša obstojnost mazila.

Eterično olje sivke deluje protivnetno in regenerativno. Pospešuje celjenje in pomirja.

aromaterapija za hišne ljubljenčkeDELAVNICA: Aromaterapija in naravni izdelki za hišne ljubljenčke

Če pridno izdeluješ naravne izdelke za nego družine, sem prepričana, da bi želela poskrbeti tudi za naravno nego svojih hišnih ljubljenčkov. Odlična delavnica za vse lastnike kužkov in mačk, ki vam ni vseeno za vaše zverinice in jim privoščite le najboljše :)

Izdelali bomo 4 super izdelke. Edina tovrstna delavnica v Sloveniji!

Prijave in opis delavnice Aromaterapija in naravni izdelki za hišne ljubljenčke.

Lepo vabljena! :)

 

Košarica

Zapri