Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Brezplačno predavanje: Aromaterapija in varna uporaba eteričnih olj v vsakodnevnem življenju

Tip delavnice:

V živo

Izvajajo:

Inka P. Gerkšič, mednarodno certificirana aromaterapevtka, dermaestetik in mediestetik

Lokacija: Chatra studio, Železniška ulica 7, Lesce
Za to delavnico trenutno ni razpisanega termina. Če želite izvedeti kdaj bo naslednji termin, pošljite povpraševanje.
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Aromaterapija je postala vedno bolj poznana in uporabljana pri številnih vsakodnevnih izzivih. Žal pa ljudje še vedno preveč informacij črpajo z nepreverjenih spletnih strani, raznih DIY blogov ali raznih forumov oz. FB skupin za samopomoč z eteričnimi olji. Če želimo eterična olja uporabljati učinkovito, predvsem pa varno, je potrebno kar nekaj predznanja. "Instant rešitev" z eteričnimi olji se raje izogibaj, saj pogosto vodijo v tveganja kot so kožne težave, preobčutljivostne reakcije, alergije ali celo pristanek na Urgenci (in tovrstnih primerov je v zadnjih letih vedno več!).

Na brezplačnem predavanju bomo govorile o mitih in zmotah, ki jih pogosto zaslediš, o najbolj pogosti napačni ali neprimerni uporabi in seveda o tem, kako eterična olja uporabljati varno, učinkovito in smiselno. Z aromaterapijo si lahko pomagamo pri tako zelo veliko različnih vsakodnevnih težavah, da bi bilo škoda tvegati stranske učinke ali preobčutljivostne reakcije, do katerih lahko pride sčasoma (pogosto po letih uporabe).

Predavanje je namenjeno vsem, ki vas zanima aromaterapija in bi se posledično o njej želele bolje podučiti ter tako z eteričnimi olji blažiti raznorazne vsakodnevne težave svoje družine. Predavanje je uvod v sezono delavnic, ki jih bom izvajala v Lescah in je namenjeno temu, da se spoznamo in poklepetamo. Povedale mi boste koliko eterična olja že poznate in uporabljate in s kakšnimi težavami se soočate, da bomo ugotovile kje vse si z aromaterapijo lahko pomagate. Skupaj bomo pogledale katere tematike v tej smeri vas zanimajo, da bom program izobraževanj čim bolj prilagodila vašim željam in potrebam.

Veselim se druženja z vami. ♥

Inka

P.S. Po več kot 10 letih izobraževanj, ki sem jih vodila v Ljubljani (občasno pa tudi v Mariboru, na Obali, na Gorenjskem in Dolenjskem), bom pričela z rednimi delavnicami v Lescah. Vesela bom, če informacijo deliš še s kom, ki bi ga vsebina zanimala. Hvala! ♥

Vsebina po modulih:

 1. 1.Spoznajmo se :)
 2. 2.Nekaj besed o aromaterapiji
 3. 3.Kje vse nam eterična olja lahko pomagajo
 4. 4.Miti in zmote o eteričnih oljih
 5. 5.Primeri slabih praks, ki so vodile v hude posledice
 6. 6.Kako eterična olja uporabljati varno
 7. 7.Vaše želje, zanimanja, ideje
 8. 8.Druženje


Za koga je predavanje primerno:
Predavanje je namenjeno vsem, ki vas zanimata aromaterapija in uporaba eteričnih olj, ne glede na to ali jih že uporabljate ali ne. Predznanje ni potrebno.

Darilo:
Po predavanju te bo v e-poštnem nabiralniku čakala e-knjižica s koristnimi informacijami in enostavnim receptom za ustvarjanje.

Opomba:
Udeležba na predavanju ne pomeni, da se zavezuješ k temu, da se boš delavnic udeležila, je pa predavanje v osnovi namenjeno tistim, ki bi se želeli izobraževati na mojih delavnicah in predavanjih. Kljub temu pa bomo govorile o aktualnih tematikah na področju aromaterapije, zato bo predavanje zagotovo zanimivo za vse :)

Aromaterapija v vsakodnevnem življenju

O čem bomo govorile? 

 • kaj je in kaj ni aromaterapija;
 • kako si lahko z eteričnimi olji pomagamo na naraven način;
 • na katerih področjih nas lahko eterična olja podprejo;
 • kje moramo biti pri uporabi previdni;
 • kaj so najpogostejše napake pri uporabi eteričnih olj;
 • posledice neprimerne uporabe eteričnih olj;
 • kje iskati informacije in katerih virov se raje izogibati;
 • katere vse tematike pokrivamo in kakšna znanja lahko pridobiš na izobraževanjih v Naravnem Kotičku. 

Predavanje je zasnovano kot sproščen pogovor med udeleženkami. Želela bi vas spoznati in ugotoviti koliko znanja s tega področja že imate, da vas lahko kar čim bolj podprem pri varni in učinkoviti uporabi ter vas opolnomočim, da boste s pridobljenim znanjem samostojno in samozavestno ustvarjala varne in učinkovite aromaterapevtske mešanice.

Naše druženje bo potekalo v krasnem Chatra studiu v Lescah. Dvorana je sicer opremljena s pripomočki za jogo, vseeno pa ti svetujem, da s seboj prineseš svoje copate (sezule se bomo), udoben pouštrček (sedele bomo na tleh), po želji tudi kakšen list papirja in pisalo (e-knjižico s povzetkom naših tematik sicer prejmeš po mailu po predavanju) in nosek, ki bo v pričakovanju vseh krasnih vonjav, ki jih bomo spoznavale.

V okolici trgovskega centra, v katerem se studio Chatra nahaja, je dovolj parkirnih mest. V neposredni bližini je tudi železniška in avtobusna postaja, zato imaš do nas odlične povezave. :)

Predavanje bomo zaključile z vašimi vprašanji, klepetom in druženjem. :)

Zelo se veselim, da se vidimo/spoznamo! ♥

Inka

 

P.S. Ker je predavanje omejeno na manjše število udeleženk, imajo pri prijavi prednost tiste, ki bi želele obiskovati naša izobraževanja. Priporočam ti, da si mesto rezerviraš čim prej, saj sem prepričana, da se bodo takoj zapolnila ;)

 

Inka

O predavateljici

Inka P. Gerkšič je mednarodno certificirana aromaterapevtka, ki svoje znanje pridobiva pri svetovno znanih aromaterapevtih v najboljših šolah na tem področju. Znanje iz angleške šole aromaterapije je pridobila na Aromahead Institutu pod mentorstvom Andree Butje, svoje znanje pa poglobila s francosko šolo aromaterapije pri Cathy Skipper in Jade Shutes. Študij je nadaljevala na Tisserand Institutu, kjer je svoje znanje poglobila v smeri varnosti eteričnih olj in farmakologije (farmakokinetike in farmakodinamike). Njena strast je raziskovanje skrivnostnega delovanja naše kože, zato je s študijem nadaljevala pri Robertu Tissterandu in Rhiannon Lewis, kjer sem izpopolnjevala znanje iz aromadermatologije. O aromaterapiji za ženske je znanje črpala pri Jo Kellet, o aromapsihologiji pa pri Rhiannon Lewis. O destilaciji se je učila pri Marcu Valussiju in Ann Harman. Navdušenje nad eteričnimi olji jo je vodilo v poglobljeno raziskovanje in napredna izobraževanja, udeležila pa se je tudi mednarodne aromaterapevtske konference Botanica v Brightnu.Košarica

Zapri