Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Izdelava maceratov iz lokalnih rastlin

Tip delavnice:

V živo

Izvajajo:

Inka P. Gerkšič, mednarodno certificirana aromaterapevtka, dermaestetik in mediestetik

Lokacija: Turizem Bohinj, Stara Fužina 38, 4265 Bohinjsko jezero
Cena: 35,00 €
Za to delavnico trenutno ni razpisanega termina. Če želite izvedeti kdaj bo naslednji termin, pošljite povpraševanje.
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Macerati in mazila iz njih so v zadnjih letih ponovno pridobili na popularnosti. O njih vemo toliko, kot še nikoli poprej, saj smo tradicionalno uporabo združili z najnovejšimi fitoterapevtskimi dognanji! Ne zgolj za uporabo v mazilih, macerati so nepogrešljiva sestavina tudi v številnih drugih terapevtskih in kozmetičnih izdelkih. In ker jih lahko izdelamo sami, so še toliko več vredni.

Izdelava in uporaba maceratov je lahko povsem enostavna, vseeno pa je izdelovanje oljnih izvlečkov tudi prava znanost in umetnost. Kakšno naj bo razmerje med rastlinskim materialom in topilom (ključnega pomena!)? Ali macerat izdelujemo na soncu ali v senci? Kdaj uporabimo svež in kdaj posušen rastlinski material? V katerem olju ga izdelamo in zakaj? Ali je bolje macerat izdelovati po hladnem ali toplem postopku? Kako mu podaljšamo rok uporabe?

Na vsa ta in številna druga vprašanja odgovorim na predavanju, hkrati pa poklepetamo tudi o izdelavi maceratov iz nekaterih lokalnih zdravilnih rastlin. Na praktičnem primeru bom pokazala, zakaj se splača macerate izdelovati doma in pojasnila zakaj so (lahko) naši macerati bolj kakovostni od kupljenih.

Ogledali si bomo tudi demonstracijski prikaz izdelave in filtracije macerata, vsak udeleženec pa prejme stekleničko macerata za domače ustvarjanje in razvajanje kože. ♥

Vsebina:

 1. 1. Kaj je oljni izvleček oz. macerat?
 2. 2. Kaj iz zelišča se izluži v macerat?
 3. 3. Kako izdelujemo macerate (topli in hladni postopek)?
 4. 4. Katero olje je najbolje uporabiti?
 5. 5. Kako maceratu podaljšamo rok uporabe?
 6. 6. Katere vse izdelke lahko ustvarimo z macerati?

 

Zaželeno predznanje:
Ni potrebno imeti posebnega predznanja, primerno tudi za začetnice/začetnike.

Darilo

 • steklenička domačega macerata
Macerati iz lokalnih rastlin

Dogodek je idealen zate, če:

 • obožuješ zdravilna zelišča,
 • te zanima izdelava domačih botaničnih ekstraktov (s poudarkom na maceratih),
 • želiš izkoristiti zdravilne učinke zelišč v terapevtskih in kozmetičnih izdelkih,
 • že izdeluješ macerate in si želiš nadgraditi svoje znanje,
 • si želiš izvedeti kako izdelati macerat, da je čim bolj kakovosten in potenten,
 • uporabljaš macerate v svojih izdelkih in si želiš izvedeti več o njih,
 • želiš podrobneje spoznati rastline, iz katerih izdelujemo macerate in njihovo delovanje.

Želiš še več?

Če se navdušuješ nad naravo, zdravilnimi zelišči in botaničnimi ekstrakti, te lepo vabim tudi v spletni tečaj destilacije in hidrolatov. V njem izveš vse o domači destilaciji v majhnem obsegu ter ugotoviš kateri destilator ti bo najbolje služil.

Iz domačih zeliščnih izvlečkov pa lahko izdelaš tudi kozmetiko. Če si želiš spoznati osnove ustvarjanja naravne domače kozmetike ti toplo priporočam spletni tečaj aromakozmetika za obraz. Napotki s tega tečaja bodo odskočna deska za nadgrajevanje znanja o emulzijah, ki so najbolj zaželeni in praktični izdelki. Njihovo izdelavo se naučiš na delavnici izdelave naravnih krem.

Če se navdušuješ nad uporabo eteričnih olj, pa te vabim na tečaj aromaterapije za vsakodnevne izzive, kjer se s pomočjo eteričnih olj naučiš reševati težave ob stresu, nespečnosti, tesnobi, prehladu, hiperaktivnosti otrok in še marsičem.

 

O predavateljici

Inka P. Gerkšič je dermaestetk in mediestetk ter mednarodno certificirana aromaterapevtka. Svoja izobraževanja je opravila na svetovno znanih formulatorskih in aromaterapevtskih šolah, seminarjih in konferencah. V zadnjih letih se zelo poglablja v skrivnostno delovanje naše kože ter dermatologijo in patologijo kože, saj je skozi delo ugotovila, da je to nujna osnova za dobre in smiselno formulirane izdelke.

Svoje znanje o formuliranju in izdelovanju naravne kozmetike ter aromaterapevtskih pripravkov ti podaja preko delavnic v živo, v zadnjem času pa tudi v obliki spletnih tečajev - katere so trenutno na voljo si lahko ogledaš pod aktualnimi delavnicami. Če si želiš poglobljenega znanja, se lahko pridružiš celoletnemu izobraževanju Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike ali Velika šola aromaterapije. V primeru, da potrebuješ redno podporo, saj se ti pri formuliranju, ustvarjanju in raziskovanju porajajo številna vprašanja, pa ti omogoča hiter napredek ne glede na tvoje predznanje v spletnem formulatorskem članstvu Šepetalke koži.Košarica

Zapri