Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Izdelava naprednih krem

Tip delavnice:

V živo

Izvajajo:

Inka P. Gerkšič, dermaestetik, mediestetik in mednarodno certificirana aromaterapevtka

Lokacija: Cesta 24. Junija 25, Ljubljana
Cena: 120,00 €
Za to delavnico trenutno ni razpisanega termina. Če želite izvedeti kdaj bo naslednji termin, pošljite povpraševanje.
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Če že ustvarjaš kremice, bo tole absolutna nadgranja!

Prvi del delavnice bo namenjen spoznavanju kozmecevtikov. Če si želiš kreme, obogatene z najboljšimi aktivnimi sestavinami, ki bodo tvojo emulzijo naredile še učinkovitejšo, kožo pa srečnejšo, potem se nam moraš pridružiti. Spoznale in v izdelkih uporabile bomo najnovejše kozmecevtike, ki so pokazali svoje delovanje tako v in vitro kot v in vivo študijah.

Drugi del delavnice pa bo namenjen učenju formuliranja emulzij. Skupaj se bomo prebijale skozi korake kreiranja recepture za napredne kreme in se naučile kako si izdelaš kremo, ki ti bo resnično "pisana na kožo", saj bo popolnoma prilagojena tvojim željam, potrebam kože in specifikam. Absolutno največ, kar ti lahko od znanja predam, saj če znaš formulirati recepture "iz nule", znaš vse! Izdelaš si lahko kremico s katerokoli sestavino, z različnim razmerjem med oljno in vodno fazo in s široko paleto emulgatorjev, ki dajejo različne mazljivosti, vpojnosti in izdatnosti.

Svojo kožo bomo razvajale in popolnoma prerodile! ;) 

Vsebina po modulih:

 1. 1.MODUL: Hitra ponovitev izdelave emulzij
 2. 2.MODUL: Pregled naprednih sestavin s poudarkom na aktivnih sestavinah
 3. 3.MODUL: Proces kreiranja formulacije emulzij
 4. 4.MODUL: Skupinsko formuliranje
 5. 5.MODUL: Ustvarjanje izdelkov

 

Potrebno predznanje:
Nujno je poznavanje postopka izdelovanja emulzij (spletni tečaj: Izdelava naravnih krem ali začetna delavnica izdelave krem v živo).

Darilo: Koda za 20% popust na nakup v največji slovenski spletni trgovini s sestavinami za izdelavo domače kozmetike.

Izdelava naprednih krem

Delavnica je idealna zate, če:

 • želiš ponoviti osnove izdelave krem in svoje znanje bogato nadgraditi;
 • želiš vedeti kako svoje kremice narediti še bolj učinkovite;
 • želiš spoznati najbolj učinkovite aktivne učinkovine, ki jih uporabljamo v naravni kozmetiki;
 • želiš spoznati najnovejše kozmecevtike in jih vključiti v svoje izdelke;
 • se želiš naučiti grajenja formulacije "iz nule" in tako kreirati kakršnokoli kremo si zaželiš;
 • si želiš izdelovati napredne kremice za obraz, roke in telo;
 • si želiš kreirati izdelke, ki ti bodo pisani na kožo.

 

Prvi del delavnice je namenjen teoriji in spoznavanju aktivnih sestavin. Drugi del delavnice je praktično naravnan in te po korakih popelje skozi kreiranje recepture za napredne izdelke. Del časa bo namenjen tudi skupinskemu delu - formuliranju emulzije "iz nule". Temu sledi praktični del, torej ustvarjanje izdelkov.

Izdelava naprednih krem

Izdelale bomo (v živo):

 • Antioksidativna zaščitna dnevna krema s HerbaShield in Age Defense: Namenjena je dnevni "anti-pollution" negi, saj spodbuja notranjo detoksikacijo ter ščiti pred onesnaženostjo okolja in zunanjimi vplivi. Zaradi dodatka niacinamida in koencima Q10 pa deluje tudi močno antioksidativno in anti-age, saj preprečuje prezgodnje znake staranja
 • Vitaminska regenerativna nočna krema s ceramidi: Vitamini A, E in F v kombinaciji s ceramidi poskrbijo za intenzivno nočno obnovo kože, saj skrbijo za zdravo kožno bariero ter popravljajo preko dneva nastale poškodbe. Kremica preprečuje tudi prezgodnje (foto)staranje in blaži morebitne že nastale poškodbe na koži.
 • Hidratantni serum za napeto in gladko kožo s peptidi in hialuronsko kislino: Vodni serum, ki s kar dvema hialuronskima kislinama različnih molekulskih mas poskrbi za intenzivno vlaženje kože, hkrati pa polni gubice in daje koži čvrstost in gladkost. Vsebuje tudi kofein, sestavino JuvenEye in izvleček lanenih semen ter tako kožo dodatno prekrvavi, obnavlja, zmanjšuje podočnjake ter skrbi za zmanjševanje gubic.

Na delavnici prejmeš:

 • strokovno predavanje z odgovori na vsa tvoja vprašanja (vezano na tematiko delavnice);
 • obsežno skripto s teorijo in opisom najnovejših aktivnih sestavin;
 • tri napredne izdelke (sestavine in embalaža vključene v ceno);
 • kupon za 20% popust pri nakupu sestavin pri največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami.

Udeleženke boste kreme na delavnici izdelale samostojno (v majhnih skupinah). Uporabile bomo ogromno kozmecevtikov in najnovejših aktivnih sestavin.

Potrebno predznanje

Za nemoteno delo na delavnici Izdelava naprednih krem je potrebno predznanje o izdelavi krem (emulzij). Če postopka izdelave emulzij še ne poznaš, se nam pridruži na začetni delavnici izdelave krem v živo ali na spletnemu tečaju izdelave krem. Tam izveš vso osnovno teorijo o izdelovanju emulzij ter spoznaš postopek izdelave.

Ker je postopek izdelave krem nekoliko zahtevnejši kot je postopek izdelave drugih kozmetičnih izdelkov (npr. mazil, balzamov za ustnice, masel za telo ipd), svetujem vsaj nekaj začetniških izkušenj iz izdelovanja kozmetičnih izdelkov. Priporočam tudi vsaj osnovno poznavanje sestavin, ki jih uporabljamo pri izdelovanju naravne kozmetike, saj boš težko prilagodila kremo svoji koži, če ne veš katere sestavine ji ustrezajo. Pred udeležbo na delavnici krem ti svetujem obisk delavnice Aromakozmetika za obraz. Na njej damo poudarek spoznavanju osnovnih sestavin, ki se jim na delavnici krem zaradi velike količine snovi iz teorije krem, ne bomo mogle posvetiti. Izdelamo tudi vse izdelke, ki sestavljajo osnovno nego obraza, z izjemo krem.

Nadgrajevanje znanja

Ko ti bo izdelava naprednih krem že domača, lahko svoje znanje nadgradiš s številnimi drugimi delavnicami, na katerih boš lahko svoje znanje poglobila. Priporočam ti delavnice: Prestižni izdelki Immortelle (kozmetika iz laškega smilja), Anti-age kozmetika (kozmetični izdelki, ki podpirajo in obnavljajo zrelo kožo) ali Pomlajevanje kože s kislinami (spletni tečaj ustvarjanja s hidroksi kislinami). Nov svet ustvarjanja ti bo odprl tudi tečaj Naravni emulgatorji.

Če si želiš v formuliranje naravne kozmetike "zagristi" bolj resno in poglobljeno (zaradi svojega navdušenja po naprednem znanju ali pa želje po poslu v tej smeri), se nam lahko pridružiš na celoletnem programu Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike ali hibridni delavnici (splet + v živo) Formuliranje prestižnih serumov, če te zanimajo zgolj visokoučinkoviti izdelki z veliko aktivnih sestavin in kozmecevtikov.

Veliko zanimivih formulacij lahko najdeš tudi med našimi mesečnimi recepturami.


Inka

O predavateljici

Inka P. Gerkšič je dermaestetk in mediestetk ter mednarodno certificirana aromaterapevtka. Svoja izobraževanja je opravila na svetovno znanih formulatorskih in aromaterapevtskih šolah, seminarjih in konferencah. V zadnjih letih se zelo poglablja v skrivnostno delovanje naše kože ter dermatologijo in patologijo kože, saj je skozi delo ugotovila, da je to nujna osnova za dobre in smiselno formulirane izdelke.

Svoje znanje o formuliranju in izdelovanju naravne kozmetike ter aromaterapevtskih pripravkov ti podaja preko delavnic v živo, v zadnjem času pa tudi v obliki spletnih tečajev - katere so trenutno na voljo si lahko ogledaš pod aktualnimi delavnicami. Če si želiš poglobljenega znanja, se lahko pridružiš celoletnemu izobraževanju Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike ali Velika šola aromaterapije. V primeru, da potrebuješ redno podporo, saj se ti pri formuliranju, ustvarjanju in raziskovanju porajajo številna vprašanja, pa ti omogoča hiter napredek ne glede na tvoje predznanje v spletnem formulatorskem članstvu Šepetalke koži.Košarica

Zapri