Anti-age kozmetika

69.00 

TERMIN: 14.5.2020 (od 17h do 21h)

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana Kako do nas?

PREDAVA: Inka P. Gerkšič

 

S staranjem naša koža izgublja čvrstost, prožnost in vlago. Koža postane izsušena, bolj groba, na njej se pojavijo tudi pigmentni madeži in gube. Zelo veliko škodo naši koži povzroči tudi UV sevanje, ki ima za kožo nepopravljive posledice.

Na delavnici anti-age nege bomo izdelale regenerativne izdelke, ki bodo našo kožo popolnoma prenovili 🙂

 

Opis

Anti-age kozmetika: od prvih znakov staranja do zrele kože

Anti-age kozmetika je kozmetika, ki vsebuje številne osnovne in aktivne sestavine, ki se borijo proti znakom staranja in vidnim posledicam na koži. V izdelkih bomo uporabljale najnaprednejše sestavine na našem trgu in zagotovile naši koži najboljše! Poskrbele bomo za vlago in prožnost kože, preprečevale starostne madeže in odpravljale gubice ter blažile rdečico in vneto kožo.

Pridruži se nam in prenovi svojo kožo! 🙂

 

Govorile bomo o:

  • zunanjem in notranjem staranju,
  • nosilcih oz. povzročilcih (prezgodnjega) staranja kože,
  • upočasnjevanu staranje kože in organizma,
  • zdravih navadah in koristni prehrani,
  • tem kaj anti-age kozmetika je,
  • naravnih funkcionalnih sestavinah v anti-age kozmetiki (vitamini, antioksidanti, kisline, vlažilci,…),
  • naprednih aktivnih sestavinah z dokazanim tako in vitro kot tudi in vivo delovanjem (največji poudarek!),
  • rastlinskih in eteričnih oljih z anti-age učinkom.

Na kratko bomo ponovile tudi osnove emulzij in osvežile znanje iz izdelovanja krem.

 

IZDELALE BOMO:

– Arganovo anti-age kremo z učinkovinama Age Defense in Hema’tite
Glavna aktivna sestavina v kremi bo Gatuline® Age Defense, ki ščiti kožo pred zunanjimi dejavniki kot so UV žarki in onesnaženje, hkrati pa zavira oksidativni stres in se bori proti staranju. Družbo ji bo delal anti-age mineralni kompleks Hema’tite, ki stimulira sintezo kolagena in izboljšuje teksturo povrhnice. Pika na i v kremi bodo tudi druge izbrane sestavine kot sta olje šipkovih plodov in arganovo olje, ki sta med najboljšimi za anti-age nego.

– Intenziven »lifting« gel s kolagenom in AHA kislinami
Ta čudovit regenerativni kompleks je namenjen intenzivnemu vlaženju in glajenju naše kože. Gladkost bomo dosegle z nepogrešljivimi sadnimi AHA kislinami, ki obnavljajo celice in poenotijo polt. Za intenzivno vlaženje bo poskrbela hialuronska kislina, kolagen pa polt naredi bolj gladko in voljno.

– Anti-age tonik z vitaminom C in aloe vero
Tonik bomo obogatile z enim izmed najmočnejših antioksidantov – vitaminom C, ki stimulira sintezo kolagena, ščiti celice pred poškodbami zaradi prostih radikalov in izenačuje ten kože. Preprečuje in popravlja posledice, ki nastanejo z izpostavljanjem UV žarkom in svetli kožo. Aloe vera kožo pomiri, izbrani hidrolati pa jo bodo še dodatno negovali.

– Smiljev anti-age serum s koencimom Q10 in cetiolom
Pika na i naši negi obraza bo prestižen anhidridni serum, obogaten s skvalanom, cetiolom ultimate in koencimom Q10. Cetiol je odličen emolient, ki gladi našo kožo in izboljša njeno teksturo, skvalan pa jo mehča in obnavlja njeno porušeno lipidno bariero. Koencim Q10 ščiti kožo pred prezgodnjim staranjem in oksidativnim stresom, olje granatnega jabolka, s katerim bomo obogatili naš serum, pa izboljša prožnost, pomirja rdečico in deluje fotoprotektivno.

 

Na delavnici prejmeš:

– strokovno predavanje z odgovori na vsa tvoja vprašanja (vezano na tematiko delavnice),

– obsežno skripto s teorijo in opisom sestavin, številnimi nasveti in recepti,

– 4 krasne anti-age izdelke (sestavine in embalaža vključene v ceno),

– kupon za 20% popust pri nakupu sestavin pri največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami,

– crkljanje z domačim ekološkim čajem,

– članstvo v zaprti Facebook skupini, namenjeni medsebojni podpori pri ustvarjanju in raziskovanju.

 

Udeleženke izdelke ustvarjate samostojno ali v majhnih skupinah.

 

PROSIM PREBERITE SI POTEK PRIJAVE, PLAČILA IN POGOJE ODPOVEDI:

https://www.naravni-koticek.si/prijave-placila-in-odpovedi/


Potrebno predznanje

Za nemoteno delo na delavnici anti-age kozmetika je potrebno predznanje o izdelavi krem (emulzij). Ker je postopek izdelave krem nekoliko zahtevnejši kot je postopek izdelave drugih kozmetičnih izdelkov in potrebuje poznavanje teorije emulzij, ti pred udeležbo na anti-age delavnici svetujem obisk delavnice Izdelava naravnih krem – začetna ali delavnice Naravne kreme za obraz – v teoriji in praksi. Na njih izveš vso osnovno teorijo o izdelovanju emulzij ter spoznaš postopek izdelave.

Nadgrajevanje znanja

Ker je najbolj zaželen kozmetični izdelek krema, hkrati pa je pravo strukturo in idealen občutek na koži težko doseči, lahko svoje znanje nadgradiš z nadaljevalno delavnico Izdelava naprednih krem. Pri njej je poudarek na grajenju receptur krem “iz nule” (formuliranju krem za različne namene) ter spoznavanju številnih naprednih naravnih aktivnih učinkovin, ki jih boš lahko vključila v svoje kremice. Odlično jih lahko povežeš z znanjem iz anti-age kozmetike.

Odlične delavnice za nadgradnjo so tudi, npr. Prestižni izdelki Immortelle (kozmetika iz laškega smilja – velik poudarek na anti-age negi in regeneraciji kože), Fotostaranje in poletne kreme (največ škode naši koži naredijo UV žarki, zato je uporaba sestavin, ki to škodo popravljajo, ključna za lepoto in zdravje naše kože), Argan – eliksir lepote in mladosti (izdelki iz arganovega olja) in številne druge.

Če pa bi se želela v formuliranje naravne kozmetike poglobiti bolj resno (zaradi svojega navdušenja po naprednem znanju ali pa želje po poslu v tej smeri), se nam lahko pridružiš na celoletnem programu Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike ali enomesečnem Seminarju formuliranja prestižnih serumov, kjer se posvečamo izključno naprednim aktivnim sestavinam, izmed katerih je ogromno tudi takih, ki so odlične za anti-age nego.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Avatar
Gost
Darja
3 let 1 dan pred

Kako se strinjam z eno Inkino udeleženko delavnic, da kakor se udeležiš ene delavnice, si zasvojen. Tudi z mano je tako. Udeležila sem se že tretje delavnice in sem prepričana, da bom še prišla. Srkala sem njeno znanje, vzame si čas za naša vprašanja, energija na delavnicah pozitivna, zame sami superlativi. Tudi Dana nam je sestavine izdelkov lepo pripravila in delila svoje izkušnje z nami. Kaj naj rečem drugega kot preprosto:”Hvala.”

Avatar
Gost
Albina
2 let 11 meseci pred

Bila sem že na različnih delavnicah, pri Inki tokrat prvič in moram priznati, da sem se ravno tukaj naučila največ. Za Inko same pohvale. Od vseh mojih obiskov delavnic ki sem jih opravila do sedaj in verjemite da jih ni bilo malo, smo se samo na delavnici izdelave mila naučili graditi recepture. Pri Inki je v ospredju ravno to, grajenje lastnih receptur. Bila sem navdušena in že imam v planu še dve delavnici.

Avatar
Gost
Bojana
2 let 9 meseci pred

Ko greš na eno delavnico, ne gre da ne bi šel še na eno in tako naprej. Inka ima ogromno znanja, njene delavnice so zanimive in poučne, vedno se dotaknemo še kakšne podobne teme delavnice, tako da se znanje samo še širi. Več znaš, več hočeš vedeti. Tako da se bom 100% udeležila še kakšne delavnice. Inka hvala še za vse dodatne nasvete.

Avatar
Gost
Karmen
2 let 2 meseci pred

Tudi sama sem bila z delavnico Anti-age zelo zadovoljna. Res veliko koristnih informacij, odgovorov na zastavljena vprašanja in koristnih nasvetov tako z Inkine, kot tudi z Danine strani…. in za povrh še izdelava res enkratnih kozmetičnih izdelkov. Vse pohvale.

Avatar
Gost
Sara
2 let 9 dnevi pred

Izredno zadovoljna z delavnico, moja koža je prerojena! Lifting serum jo zgladi, smiljev serum pa nahrani in naredi tako zeloooooo mehko <3 Navdušena! Vse pohvale, najboljša delavnica kar sem se jih kdaj udeležila 🙂

Avatar
Gost
Nataša
1 leto 11 meseci pred

Delavnica je bila super! Izvrstna nadgradnja prejšnje, na kateri sem bila – izdelava naprednejših krem – , ga. Inka tudi vedno podrobno odgovori na vrsto vprašanj. Komaj čakam, da se v maju udeležim naslednje in pridobim še več koristnih informacij! Hvala!

Avatar
Gost
Natasa
1 leto 9 meseci pred

Lani sem bila prvic pri Inki v naravnem koticku in bila z delavnico zelo zadovoljna.Sploh ker nisem imela pojma o pojmu.Letos sem znanje nagrajevala se na parih novih delavnicah in vedno bolj sem navdusena nad vsem pri Inki.Res ima oooogromno znanja,poda odgovor na vsako vprasanje pa se tako simpaticno srcna in prikupna je.Z delavnicami nadaljujem in po teh zadnjih dveh o laskem smilju na anty age sem se jaz zaljubljena v smilj in njegov prijeten odziv na kozo in mehkobo,ki jo nudi.Sem ga danes zjutraj nabrala na Pagu,dala v olje,doma pa se destilacija in susenje za caj.O ozujem naravni koticek in Inkino znanje

Avatar
Gost
Darija
9 meseci 21 dnevi pred

Zelo sem bila navdušena nad Inkino delavnico. Čez vso teorijo gre počasi in sistematično. Četudi je kakšno povsem osnovno vprašanje o kremah, odgovori z veseljem. Prijetno vzdušje, krasne “sošolke”, od katerih se še kaj novega naučiš,
in seveda odlični izdelki, s katerimi se doma pocrkljaš. Priporočam!