Aromakozmetika za obraz: popolna nega obraza

60.00 

TERMIN: trenutno ni razpisanega termina

LOKACIJA: Ljubljana, Brnčičeva 21 Kako do nas?

PREDAVA: Barbara Mihelič

 

 

Če si želiš naravne kozmetike, prilagojene samo tvoji koži, je to delavnica zate! 🙂

Spoznale bomo naravne sestavine, ki bodo našo kožo negovale, vlažile in jo nahranile. Preučile bomo s čim si lahko pomagamo pri mozoljčkih, občutljivi koži, gubicah, izsušeni koži in drugih pogostih težavah. Izdelale bomo čudovite pripravke, ki bodo individualno prilagojeni našemu tipu kože in uživale v prestižni negi ustvarjenih izdelkov! 🙂

 

Opis

Aromakozmetika za obraz: popolna nega obraza

Delavnica Aromakozmetika za obraz ti nudi vse, kar potrebuješ za popolno nego svojega obraza. Na njej spoznaš osnovne sestavine, ki jih uporabljamo pri naravni negi obraza in izveš katere so primerne za določen tip kože. Izdelaš 4 super izdelke za nego obraza, ki jih prilagodiš svojim željam oz. morebitnim težavam s kožo. Končno kozmetika, ki ti je pisana na kožo!

Delavnica aromakozmetika za obraz je odlična osnova za nadaljnje nadgrajevanje znanja in napredne delavnice kot tudi za domače samostojno ustvarjanje. Na njej dobiš znanje, s katerim si izdeluješ individualno prilagojene izdelke, ki so narejeni glede na potrebe tvoje kože ali pa jih prilagodiš specifikam osebe, za katero jih izdeluješ.

 

O čem bomo govorile?

– opis in delovanje več kot 30 naravnih sestavin za nego obraza: rastlinska olja, masla, gline, rastlinski izvlečki, macerati, superhrana,…,

– kaj so hidrolati ter zakaj in kako jih uporabljamo v kozmetičnih izdelkih,

– kaj so eterična olja ter zakaj in kako jih uporabljamo v kozmetičnih izdelkih,

– aktivne sestavine v naravni kozmetiki (vitamini, vlažilci, kisline,…),

– katere sestavine smemo segrevati in katerih ne (termostabilnost),

– pomembnost merjenja in uravnavanja pH-ja kozmetičnih izdelkov,

– primerne sestavine glede na tip kože,

– nega kože obraza (koraki),

– praktična izdelava izdelkov.

 

IZDELALE BOMO:

– kremni čistilni gel za nežno umivanje obraza,

– antioksidativno masko za obraz,

– lepotilni tonik z vlažilci,

– regenerativni oljni serum za obraz in dekolte.

 

Udeleženke izdelke ustvarjate samostojno ali v majhnih skupinah. Na delavnici prejmeš skripto z nasveti, recepti in opisi sestavin. Vse izdelke odneseš s seboj domov.


Potrebno predznanje

Za udeležbo na delavnici ni potrebno imeti predznanja. Delavnica je namenjena postavljanju osnov, na katerih nato gradiš.

Nadgrajevanje znanja

Kot nadaljevanje ti toplo priporočam eno izmed delavnic izdelave krem: delavnico Izdelava naravnih krem – začetna ali delavnico Naravne kreme za obraz – v teoriji in praksi. Na obeh izveš vso osnovno teorijo o izdelovanju emulzij ter spoznaš postopek izdelave. Znanje lahko nato nadgradiš še z nadaljevalno delavnico Izdelava naprednih krem. Poudarek na njej na grajenju receptur “iz nule” (formuliranju krem za različne namene) ter spoznavanju številnih naprednih naravnih aktivnih učinkovin, ki jih boš lahko vključila v svoje kremice.

Ko enkrat poznaš postopek izdelovanja emulzij, se nam lahko pridružiš tudi na ostalih delavnicah, ki zahtevajo to predznanje, npr. Prestižni izdelki Immortelle (kozmetika iz laškega smilja), Anti-age kozmetika (kozmetični izdelki, ki podpirajo in obnavljajo zrelo kožo), Argan – eliksir lepote in mladosti (izdelki iz arganovega olja) in številne druge.

Če pa bi se želela v formuliranje naravne kozmetike poglobiti bolj resno (zaradi svojega navdušenja po naprednem znanju ali pa želje po poslu v tej smeri), se nam lahko pridružiš na celoletnem programu Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike ali enomesečnem Seminarju formuliranja prestižnih serumov.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Avatar
Gost
Rada
2 let 10 meseci pred

Obožujem svoj vrtnični tonik in šipkov oljni serum. Izdelujem si ju vsak mesec in občudujem napredek 😉 Moja koža je kot nova!