Mala šola zdravja – modul 1: Detoksikacija za boljše počutje

110.00 

TERMIN: 19.3.2019 (od 17h do 21h)

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana Kako do nas?

PREDAVATA: Inka P. Gerkšič, Nataša Kos Križmančič

 

Prva delavnica v sklopu naše Male šole zdravja. Tokrat bo govora o detoksikaciji in izboljšanju vsakdanjega počutja. Združili bomo znanje iz aromaterapije in ga nadgradili z refleksoterapijo ter tako poskrbeli za sinergični učinek in potenciranje terapevtskega delovanja.

 

Opis

Mala šola zdravja – modul 1: Detoksikacija za boljše počutje

Detoksikacija je proces, ki ga naše telo na dnevni ravni sicer opravlja samo. Vendar pa živimo v okolju, ki je obremenjeno s polutanti, hrana in (konvencionalna) kozmetika sta polni zdravju škodljivih snovi, kapljo čez rob pa doda še vsakodnevni stres. In s časoma naše telo več kot toliko “škode” ne zmore več popraviti, zato je pomembno, da mu pri procesih razstrupljanja pomagamo.

 

O Mali šoli zdravja

Mala šola zdravja je bila oblikovana z namenom združevanja dveh komplementarnih področij, ki se med seboj odlično povezujeta: aromaterapije in refleksoterapije. Obe metodi nam omogočata vzdrževanje dobrega zdravstvenega stanja in nam dajeta orodja za samopomoč pri številnih vsakodnevnih težavah. Program je novost v domačem in širšem okolju, saj ponuja edinstven (celostni) pristop. Na šoli združujemo uporabna znanja iz aromaterapije in uporabe eteričnih olj ter vas naučimo veščino izvajanja refleksne samomasaže. Aromaterapevtski izdelki in refleksna stimulacija delujejo sinergično in tako potencirajo terapevtski učinek.

Šolo vodiva Inka Plauštajner Gerkšič, mednarodno certificirana aromaterapevtka in dermaestetik ter Nataša Kos Križmančič, certificirana refleksoterapevtka in vodja Šole obrazne refleksoterapije Sorensensenmetod™. Za vas sva združili bogato znanje in dolgoletne izkušnje ter vam pripravili sklop delavnic za izboljšanje zdravja in počutja.

Vsak izmed modulov je zasnovan kot posamezna delavnica, ki je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Z obiskom celotne Male šole zdravja dobite globlji vpogled in boljše razumevanje tako aromaterapije kot tudi refleksoterapije, vseeno pa se lahko udeležite tudi samo posamezne delavnice. Mala šola zdravja obsega 3 module:

  • Modul 1: Detoksikacija in boljše počutje (marec): Če razstrupimo naše telo, bomo izboljšali tako počutje, zdravje kot tudi videz naše kože. Pomlad je idealna za čiščenje telesa.
  • Modul 2: Koncentracija in spomin (april): Izboljšajmo si koncentracijo in izostrimo spomin saj bomo tako lažje dosegali zastavljene cilje. Pridobljene tehnike vam bodo olajšale prihajajoč konec šolskega leta in zbistrile um za nove podvige.
  • Modul 3: Zdrav imunski sistem (junij): Čas za ojačanje imunskega sistema ni tik pred zimo, saj je takrat že prepozno. Gradimo ga skozi vse leto, zato pričnite z delom že sedaj. Še posebej, če radi zbolite ravno na dopustu.

 

Prva v sklopu delavnic je Detoksikacija za boljše počutje.

 

Kako poteka delavnica:

1. del: Refleksoterapija – teorija in praksa

Najprej bomo spoznali kaj refleksoterapija je in kako deluje. Ker je poudarek na praktični izvedbi, se bomo kmalu lotili praktičnega dela – izvajanja refleksne samomasaže.

S stimulacijo refleksnih točk na obrazu, dlaneh in stopalih lahko učinkovito delujemo na limfni sistem in s tem spodbudimo čiščenje telesa. Detoksikacija je tudi prvi korak k dobremu imunskemu sistemu. Z nežnimi ritmičnimi stimulacijami refleksnih točk učinkovito pospešimo presnovo  in tako dosežemo hitrejše izločanje odpadnih snovi in odvečne tekočine iz telesa. Z rednim izvajanjem samomasaže bo vaša koža čistejša, lepšega in enakomernega tona, z delovanjem na akupresurne točke pa bo vaša presnova optimalna in počutje odlično. Prejeli boste uporabne skice, ki vam bodo v pomoč pri vsakodnevni skrbi za svoje zdravje.

2. del: Aromaterapija – teorija in praksa

V sklopu aromaterapije boste spoznali eterična olja, ki so na področju razstrupljanja še posebej močna. Podrobno si bomo ogledali njihovo delovanje in varno uporabo. Detoksikacija z eteričnimi olji je lahko enostavna, a hkrati zelo učinkovita. Z njihovo pomočjo pospešimo pretok limfe in izboljšamo prekrvavitev, vplivamo na izločanje toksinov v telesu in posledično na boljše stanje organizma. Vse skupaj pa se odraža tudi v lepšem videzu kože tako na obrazu kot telesu.

Po teoretičnem delu bomo izdelali tudi 2 terapevtska izdelka, ki bosta v kombinaciji z refleksoterapijo poskrbela za vaše zdravje in boljše počutje ter potenciranje terapevtskega delovanja.

 

Podrobnosti:

Udeleženci boste terapevtske izdelke na delavnici izdelali samostojno in jih prilagodili svojim potrebam. V ceno delavnice je zajeto predavanje, gradivo, izdelki (sestavine in embalaža) in crkljanje z domačim ekološkim čajem.

Na delavnici prejmete skripto s podrobnim opisom eteričnih olj, nasveti in recepti. Vse izdelke odnesete s seboj domov.


Zaželeno predznanje

Za udeležbo na delavnici predznanje ni nujno, je pa zaželeno, da poznaš osnovno uporabo eteričnih olj. Zaradi obsega tematike se na delavnici ne bomo spuščali v podrobnosti, ki niso direktno povezane s tokratno temo. Za že tako obsežno tematiko imamo namreč na voljo le omejeno časa. Seveda pa bomo povedali dovolj osnov za varno in učinkovito uporabo eteričnih olj.

Nadgrajevanje znanja

Svoje znanje lahko nadgradiš na ostalih sklopih delavnic ali se vpišeš v katerega izmed Inkinih poglobljenih tečajev za aromaterapijo ali formuliranje kozmetičnih izdelkov oziroma na katerega izmed poglobljenih Natašinih programov iz refleksoterapije.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala