Ustvari svoj vonj – 2.del: formuliranje alkoholnih parfumov

60.00 

DATUM: 12.12.2018 (od 17h do 21h)

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana Kako do nas?

IZVAJALKA: Martina Vatovec

 

Si želiš dišati unikatno? Bi želela biti obdana le z naravnimi vonji, ki nate delujejo blagodejno? Ustvari edinstven naravni parfum, ki ustreza tvoji osebnosti in ti je “pisan na kožo”.

Odlično nadaljevanje 1.dela trilogije, na katerem si izdelala oljni parfum in parfumsko mazilo.

 

Opis

Formuliranje alkoholnih parfumov

Formuliranje alkoholnih parfumov je prav posebno doživetje… Pripravi se na čudovito dišeče popotovanje 🙂

Ne glede na to, ali si se za narvni parfum odločila zato, ker ti sintetični vonji povzročajo glavobol ali zato, ker bi želela biti ovita v naravne vonje, je to prava delavnica zate! Nadgranja oljnega parfuma in parfumskega mazila ti ponuja pravo olfaktorno razvajanje, saj bomo tokrat posegle tudi po bolj eksotičnih vonjih, ki te bodo popolnoma prevzeli. Za poletni čas ali dvig razpoloženja pa si privošči citrusni parfum oz. toaletno/kolonjsko vodico, ki jo izdelujemo na 3. delu trilogije.

 

Na delavnici bomo govorile o:

  • osnovah naravne parfumeristike,
  • delitvi parfumov,
  • parfumskih notah,
  • tehnikah vohanja in opisovanju vonjav,
  • osnovah alkoholnega parfuma,
  • pripravi alkoholnega parfumskega materiala.

Spoznala se boš tudi:

  • s posamičnimi naravnimi materiali, ki jih bomo na delavnici uporabljale,
  • z nekaj skrbno izbranimi eksotičnimi esencami,
  • s podrobnim postopkom izdelave alkoholnega parfuma.

 

IZDELALA BOŠ:

  • individulni alkoholni parfum (vsaka udeleženka izdela svojega).

Ker boste izdelale naprednejši parfum, bo postopek dolgotrajnejši kot pri oljnem parfumu ali parfumskem mazilu. Izdelava alkoholnega parfuma zahteva svoj čas, zato se tokrat povsem predamo izdelavi enega parfuma.

 


O predavateljici

Delavnico bo vodila Martina Vatovec, zeliščarka, ljubiteljica aromaterapije in velika raziskovalka naravnih parfumov, ki je svoje znanje o parfumeristiki pridobila v Bologni, francoskem Grassu in Zagrebu. Zadnja izobraževanja, ki se jih je udeležila, obsegajo:

Essenze cardine della profumeria moderna z Cristiano Canali,
La formula ritrovata z Marino Cerizza,
Un’autobiografia scritta col profumo z Eva-Marie Lind,
Dal profondo del profumo z Beatrice Baccon,
Brillantine da un’antica barberia z Luigi Cristiano.


Zaželeno predznanje

Za udeležbo na delavnici sicer ne potrebuješ predznanja, je pa zaželeno, da poznaš in uporabljaš eterična olja ter poznaš osnove delovanja in varno uporabo. Ker se na delavnici posvečamo uporabi eteričnih olj v parfumeristiki, žal ni časa za ponavljanje osnov.

Če želiš znanje graditi postopoma, te vabim, da najprej obiščeš 1.del trilogije izdelovanja parfumov, izdelavo oljnega parfuma in parfumskega mazila.

Nadgrajevanje znanja
Če te izdelovanje naravnih parfumov zanima, lahko znanje iz prvega in sklopa trilogije nadgradiš še na tretjem sklopu, na katerem se posvetimo naravnim citrusnim parfumom oz. toaletnim/kolonjskim vodicam.
Če te eterična olja zanimanjo bolj podrobno in bi jih želela uporabiti tudi za terapevtske namene, se nam lahko pridružiš na številnih delavnicah in seminarjih, ki jih ponujamo (za več poglej pod delavnice-aromaterapija), navdušenkam pa ponujamo tudi celoletni obsežen program Velika šola aromaterapije.

 

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Gost
Alenka Ott Šaponia
10 meseci 21 urami pred

Spet smo dobile polno informacij, se kaj novega naučile, pri tem pa neizmerno uživale ob opojnih vonjavah in kreaciji parfumčka čisto po osebnem navdihu.
Hvala Martina in Inka, ki z nami delita …

Alenka

Gost
Darja
9 meseci 28 dnevi pred

Na delavnici sem bila najbolj presenečena nad načinom izdelave parfuma, saj sem si predstavljala izdelavo precej drugače. Neizmerno sem uživala ob ustvarjanju resnično mojega parfuma, mojih izbranih dišav. Martina nas je ves čas dobro vodila in nam svetovala. Hvala.