Izdelava mineralnih ličil

95.00 

TERMIN: sobota, 1.2.2020 (od 1oh do 17h)

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana Kako do nas?

PREDAVA: Tina Svetek

 

Pridruži se nam in polepšaj svojo kožo s popolnoma naravnimi ličili. Tokrat se bomo usmerile v izdelavo mineralnih ličil, v naslednjem letu pa sledi tudi nadaljevanje z izdelovanjem preostalega make-upa. Izdelava naravnih mineralnih ličil ponuja toliko prednosti – končno bo puder pravilnega odtenka za tvojo kožo, rdečilo točno tako intenzivno kot si želiš, senčke za oči pa v ravno pravi barvni kombinaciji. Me pa bomo zasijale v vsej svoji naravni lepoti 😉

 

Opis

Mnoge ustvarjalke domače kozmetike hitro spoznate olja, hidrolate in številne sestavine, s katerimi ustvarjate tonike, kreme in druge izdelke za obraz. Ličila pa pogosto ostanejo nekaj, kar kupujete v trgovini. Ker so ličila svojevrstna skupina kozmetičnih izdelkov, zahteva izdelava mineralnih ličil drugačno znanje kot izdelava večine ostalih negovalnih izdelkov za obraz. Vendar pa izdelava mineralnih ličil ponuja toliko prednosti – končno bo puder pravilnega odtenka za tvojo kožo, rdečilo točno tako intenzivno kot si želiš, senčke za oči pa v ravno pravi barvni kombinaciji. Kako točno zasnovati in narediti te izdelke, ter jih tudi popolnoma prilagoditi svojim željam in koži, pa bomo spoznale na delavnici.

 

O čem bomo govorile?

– slabe in dobre lastnosti konvencionalnih ličil;

– izdelava mineralnih ličil – prednosti;

– uporaba/nanašanje mineralnih ličil;

– temeljne sestavine mineralnih ličil;

– pigmenti, ki se jih uporablja pri izdelavi ličil;

– ustvarjanje pravega odtenka za TVOJO kožo;

– formuliranje pudra ter prilagajanje za tip kože;

– formuliranje rdečila, osvetljevalca ter senčk za oči;

– tehnike stiskanja ličil v prahu.

 

IZDELALE BOMO:

– mineralni puder v prahu,

– mineralno rdečilo za lica v prahu,

– mineralni osvetljevalec (highlighter) za obraz v prahu.

– mineralne senčke za oči, ki jih bomo tudi stisnile v paletko.

 

Na delavnici prejmeš:

– strokovno predavanje z odgovori na vsa tvoja vprašanja (vezano na tematiko delavnice),

– obsežno skripto s teorijo in opisom sestavin, številnimi nasveti in recepti,

– kar 4 izdelke za ustvarjanje popolnega make-upa,

– kupon za 20% popust pri nakupu sestavin pri največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami,

– crkljanje z domačim ekološkim čajem,

– članstvo v zaprti Facebook skupini, namenjeni medsebojni podpori pri ustvarjanju in raziskovanju.

 

PROSIM PREBERI SI POTEK PRIJAVE, PLAČILA IN POGOJE ODPOVEDI:

https://www.naravni-koticek.si/prijave-placila-in-odpovedi/


Potrebno predznanje

Delavnica je primerna za vse nivoje predznanja, tudi za začetnice. Je pa zaželeno predznanje iz izdelovanja osnovnih izdelkov. Če si popolna začetnica, si lahko ogledaš naš izbor začetnih delavnic in z njihovo pomočjo pridobiš osnovna znanja.

Delavnica mineralnih ličil je dobra podlaga za nadgradnjo znanja z delavnico dekorativne kozmetike, kjer se izdeluje druge tipe ličil: tekoči puder oz. BB kremo, šminko, korektor ter svinčnik za oči ali ustnice.

Nadgrajevanje znanja

Kmalu ti pripravimo tudi nadaljevalno delavnico dekorativne kozmetike, ki bo usmerjena v druge tipe ličil: tekoči puder oz. BB kremo, šminko, korektor ter svinčnik za oči ali ustnice.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Avatar
Gost
Nada
5 meseci 29 dnevi pred

Draga Tina, včerajšnja delavnica mineralnih ličil je bila naravnost čarobna. Veliko smo ustvarjale, se igrale z materiali in barvami in si vsaka zase izdelale najboljša ličila, prilagojena na svoj tip in barvo kože. Danes sem že navsezgodaj preizkusila vsa izdelana ličila. Zelo sem zadovoljna, saj se podajo na obraz, kot druga koža. Čeprav smo se cel popoldan potepali po mrazu in vetru, je bil izgled na obrazu še zvečer nespremenjen. Najbolj pa sem vesela, da ličila niso nič dražila kože in da je koža tudi po odstranitvi ličil sveža in spočita. Poleg vsega pa je neprecenljiv občutek, ko veš, kaj imaš na koži :-). Hvala še enkrat.
Delavnico toplo priporočam vsem.

Avatar
Gost
Mateja
5 meseci 28 dnevi pred

Na sobotni delavnici je bilo res fino. Nisem pričakovala, ker sem res zahtevna, izbirčna glede dekorativne kozmetike. Pa me je čisto presenetilo in sedaj lahko zavržem vse senčke in osvetljevalce in rdečila za lička :), ker od sedaj mešam, stiskam in uporabljam samo še svoja!!!! Tina vem, da imaš polno dela a jaz sem že v nestrpnem pričakovanju naslednjega sklopa delavnice (tekoči puder) 😉
Tako, da punce nič razmišljat, ker bo verjetno tudi naslednji termin hitro zapolnjen.

maham,
Mateja

Avatar
Gost
Alenka
5 meseci 28 dnevi pred

Še enkrat najlepša hvala za sobotno doživetje. Uživala sem od prve do zadnje minute. Časa je bilo ravno prav, tako da ni bilo potrebno hiteti. Tvoje predavanje res zanimivo in mirnost ob enih in istih naših vprašanjih, ko si vsaki pojasnjevala, odgovarjala in tešila našo radovednost. Skratka luštna delavnica, ki jo z veseljem priporočam … seveda komaj čakam še drugi del.

Avatar
Gost
Natasa
5 meseci 23 dnevi pred

Delavnica je bila super.To da si lahko izdelas puder, ki si ga prilagodis na tocno svojo polt in toliko casa dodajas prahce,da je to enako tvoji polti prav neverjetno in fascinantno.Da o licilu za licka in osvetljevalcu ne govorim.Posebna poslastica pa so bila sencka za oci.Izdelale smo 3 barve po cisto svojem izboru in jih stisnile v posodici.Izgledajo kot kupljene v trgovini.Delavnico priporocam vsem,ki ste rade lepe in naravne,jaz pa se ze veselim nadaljevalne,kjer bomo izbor licil se povecale.Hvala Tina