Izdelava naprednih krem

69.00 

TERMIN MB: 17.3.2020 (od 17h do 21h)

LOKACIJA MB: Infinity Fusion, Kardeljeva cesta 85, Maribor

PREDAVA: Inka P. Gerkšič

————————————————

TERMIN LJ: 24.3.2020 (od 17h do 21h)

LOKACIJA LJ: Brnčičeva 21, Ljubljana Kako do nas?

PREDAVA: Inka P. Gerkšič

 

Že veselo izdeluješ svoje kremice, vendar bi želela znanje poglobiti? Naučile se bomo grajenja receptur, podrobneje raziskale naravne emulgatorje, hkrati pa izdelale prestižne kremice za še tako zahtevno kožo! Poudarek delavnice je na kozmecevtikih, torej najnovejših aktivnih sestavinah z dokazanim tako in vitro kot in vivo delovanjem.

Samo najboljše za našo kožo <3

 

Opis

Izdelava naprednih krem: formuliranje receptur

Izdelava naprednih krem je odlična nadgradnja začetne delavnice izdelave krem. Če bi želela kremo, obogateno z najnovejšimi aktivnimi sestavinami, ki bodo tvojo emulzijo obogatile, kremo pa naredile še učinkovitejšo, potem je to prava delavnica zate. V izdelkih bomo uporabile najboljše sestavine, ki so pokazale svoje delovanje tako v in vitro kot v in vivo študijah, hkrati pa so odobrene s strani Cosmos standarda in ostalih certifikatov.

Svojo kožo bomo razvajale in popolnoma prerodile! 😉

 

O čem bomo govorile:

– ponovile bomo osnove: kaj je emulzija in kakšne tipe emulzij poznamo,

– pojasnile, kako se izdelava naprednih krem razlikuje od osnovnih formulacij,

– naredile bomo pregled 10 najbolj uporabljanih naravnih emulgatorjev, koemulgatorjev in stabilizatorjev in jih podrobneje spoznale,

– učile se bomo grajenja recepture emulzije oz. kreme (samostojnega izdelovanja recepture),

– spoznale bomo funkcionalne sestavine v kremah (vlažilci, antioksidanti, kisline, vitamini,…),

– spoznale bomo napredne aktivne sestavine z dokazanim tako in vitro kot tudi in vivo delovanjem,

– učile se bomo tudi o prestižnejših naravnih sestavinah in njihovih funkcijah ter učinku v kremah,

– del časa bo namenjen samostojni formulaciji recepture (delo v majhnih skupinah),

– ponovile bomo postopek izdelave emulzij.

 

IZDELALE BOMO:

zaščitno kremo s HerbaShieldom in ceramidi

Aktivne učinkovine v kremi jačajo zaščitno lipidno bariero in zmanjšujejo transepidermalno izgubo vode (TEWL) ter tako skrbijo za boljši videz in zdravje kože. Krema zavira predčasno staranje kože in izboljšuje notranje procese razstrupljanja, kar vodi v ublažitev škodljivih posledic onesnaženja. Delovanje kreme potencira še močno antioksidativno delovanje učinkovin, ki se borijo proti oksidativnemu stresu, ki mu je naša koža ves čas izpostavljena.

regenerativno kremo za obnovo z nikotinamidom in vitaminom A

Aktivne snovi v kremi izboljšujejo teksturo kože, saj stimulirajo fobroblaste in tvorbo kolagena, hkrati pa zmanjšujejo transepidermalno izgubo vode (TEWL) in tako izboljšuje hidratacijo kože. Najnovejše učinkovine v kremi zmanjšujejo hiperpigmentacije, starostne pege in posledice fotostaranja, hkrati pa izboljšujejo tudi težavna kožna stanja kot so akne in mozolji, rozacea, psoriaza in seboreja.

hidratantni serum s hialuronsko kislino in peptidi

Serum vsebuje aktivne učinkovine, ki pospešijo proizvajanje kolagena, hkrati pa zavirajo njegovo razgradnjo. Posledično se na obrazu zmanjšajo gubice, izboljša prožnost kože in poveča hidratiranost. Zožajo se tudi pore in izboljša splošna tekstura kože.

 

Na delavnici prejmeš:

– strokovno predavanje z odgovori na vsa tvoja vprašanja (vezano na tematiko delavnice),

– obsežno skripto s teorijo in opisom sestavin, številnimi nasveti in recepti,

– dve luksuzni kremi in hidratantni serum (sestavine in embalaža vključene v ceno),

– kupon za 20% popust pri nakupu sestavin pri največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami,

– crkljanje z domačim ekološkim čajem,

– članstvo v zaprti Facebook skupini, namenjeni medsebojni podpori pri ustvarjanju in raziskovanju.

 

Vse tri izdelke boš lahko prilagodila svojemu tipu kože. Uporabila boš različne sestavine, da boš čim bolje videla kakšne so razlike v strukturi, mazljivosti, vpojnosti itd. Udeleženke boste kreme na delavnici izdelale samostojno oz. v majhnih skupinah.

 

PROSIM PREBERI SI POTEK PRIJAVE, PLAČILA IN POGOJE ODPOVEDI:

https://www.naravni-koticek.si/prijave-placila-in-odpovedi/


Potrebno predznanje

Za nemoteno delo na delavnici Izdelava naprednih krem je potrebno predznanje o izdelavi krem (emulzij). Če postopka izdelave emulzij še ne poznaš, se nam pridruži na začetni delavnici izdelave krem, kjer se naučimo vseh potrebnih osnov ali delavnici Naravne kreme za obraz – v teoriji in praksi. Na njej izveš vso osnovno teorijo o izdelovanju emulzij ter spoznaš postopek izdelave.

Ker je postopek izdelave krem nekoliko zahtevnejši kot je postopek izdelave drugih kozmetičnih izdelkov (npr. mazil, balzamov za ustnice, masel za telo ipd), svetujem vsaj nekaj začetniških izkušenj iz izdelovanja kozmetičnih izdelkov. Priporočam tudi vsaj osnovno poznavanje sestavin, ki jih uporabljamo pri izdelovanju naravne kozmetike, saj boš težko prilagodila kremo svoji koži, če ne veš katere sestavine ji ustrezajo. Pred udeležbo na delavnici krem ti svetujem obisk delavnice Aromakozmetika za obraz. Na njej damo poudarek spoznavanju osnovnih sestavin, ki se jim na delavnici krem zaradi velike količine snovi iz teorije krem, ne bomo mogle posvetiti. Izdelamo tudi vse izdelke, ki sestavljajo osnovno nego obraza, z izjemo krem.

Nadgrajevanje znanja

Ko ti bo izdelava naprednih krem že domača, lahko svoje znanje nadgradiš s številnimi drugimi delavnicami, na katerih boš lahko svoje znanje poglobila. Priporočam ti delavnice: Prestižni izdelki Immortelle (kozmetika iz laškega smilja), Anti-age kozmetika (kozmetični izdelki, ki podpirajo in obnavljajo zrelo kožo), Argan – eliksir lepote in mladosti (izdelki iz arganovega olja) in številne druge.

Če pa bi se želela v formuliranje naravne kozmetike poglobiti bolj resno (zaradi svojega navdušenja po naprednem znanju ali pa želje po poslu v tej smeri), se nam lahko pridružiš na celoletnem programu Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike ali enomesečnem Seminarju formuliranja prestižnih serumov.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Avatar
Gost
Sanja
2 let 11 meseci pred

Inka, odlična delavnica! Moja prva delavnica pri tebi in sigurno ne zadnja 🙂 Izvedela in naučila sem se več kot na nekaterih dlje časa trajajočih in zeloooo dragih izobraževanjih. Kvalitetno, strokovno, predvsem pa zajeto bistvo brez odvečnega balasta. Tudi na številna vprašanja vseh udeleženk si vedno imela odgovore. Same pohvale!

Avatar
Gost
Lea
2 let 3 meseci pred

Inka, vse pohvale za vse delavnice na katerih sem bila do sedaj! Vedno izvem veliko in se tudi naučim mnogo novega. Ta delavnica mi je bila še posebej všeč, ker si bom lahko sama izmišljevala recepte. Zelo lepo si vse predstavila in razložila. Če sem pa vse prav razumela izvemo pa kmalu, ko ti pošljem kak recept v kontrolo 😉 Sigurno se bom udeležila še kakšne delavnice!

Avatar
Gost
Nataša
2 let 3 meseci pred

Takšne delavnice izdelave krem sem se udeležila prvič; do sedaj sem sama iskala informacije in se učila iz različnih virov. Delavnica je bila točno to, kar sem potrebovala za izpopolnitev svojega znanja. Podanih je bilo veliko koristnih podatkov o sestavinah in postopkih, ki jih do sedaj še nisem zasledila. Sigurno se bom udeležila še kakšne delavnice!

Avatar
Gost
Joži
2 let 2 meseci pred

Inka!Hvala tebi in tvoji kolegici iz Organike!!Kot vedno sem na delavnici uživala in pridobila zelo veliko novega znanja,čeprav sem na tvojih delavnicah že bila.In seveda,še pridem!!!:)

Avatar
Gost
Irena
2 let 2 meseci pred

Odlična delavnica – tako, kot vse delavnice pri Inki! 🙂 Vse podano in razloženo umirjeno in razumljivo – prava poezija.
Hvala Inka! 🙂
Lep pozdravček do naslednje delavnice…

Avatar
Gost
Nada
2 let 1 mesec pred

Inka, odlična, zelo kvalitetna delavnica. Naučila sem se veliko, točno to, kar sem potrebovala. Zagotovo se bom udeležila še kakšne delavnice.

Avatar
Gost
Mateja
1 leto 11 meseci pred

Veliko sem prebrala o tematikah na dobrih internetnih straneh in literaturi vendar Inka povzame bistvo na kratko in argumentirano ter doda veliko novih informacij ter izkušenj. Strokovna delavnica, vendar vse skupaj poteka v prijetnem vzdušju. Vse pohvale Inki in Dani. Sem prepričana, da bom šla še na kako delavnico

Avatar
Gost
Stella Srecnik
1 leto 4 meseci pred

Zelo sem zadovoljna z Inkinimi delavnicami, do sedaj sem bila na 4ih njenih delavnicah in lahko rečem da mi je dala še večji navdih pri izdelavi krem, tudi formuliranje kreme mi je sedaj popolnoma jasno 🙂 Hvala Inka za vse dobro kar delaš za nas 🙂 super si 🙂

Avatar
Gost
Katarina
1 leto 1 mesec pred

Inka, to je druga delavnica, ki sem jo obiskala in nad obema sem vec, kot navdusena! Naucila si me izdelati kremice, ki so nalasc zame, prav tako pa vzpodbudila kreativnost in domisljijo pri formulaciji krem. Hvala za posredovano znanje, ljubeznivo in jedrnato razlago in prijeten, nasmejan ambient. Se pridem!

Avatar
Gost
Ljubiteljica narave
1 leto 1 mesec pred

Dolgo sem za svojo domačo kozmetiko brskala po netu in preizkušala recepte, ki se velikokrat niso obnesli… Ko sem se nepopolnih informacij naveličala, sem šla k Inki na delavnico in razjasnila marsikateri dvom. Najbolj mi bo prišlo prav znanje kako sestaviti recept za kremo, tako lahko že obstoječe “nepopolne recepte” priredim in naredim kremico po svojem okusu… delavnica je bila vsekakor dobra investicija! Hvala! 😀

Avatar
Gost
Tjaša
1 leto 1 mesec pred

Čudovita delavnica, kot doslej vse pri Inki. Veliko pridobljenega znanja in vzpodbude za formuliranje novih kremic. Hvala Inka!!

Avatar
Gost
Alenka
11 meseci 11 dnevi pred

Super delavnica. Z veseljem bi te poslušala in poslušala, saj mi vsakič poveš morje koristnih informacij o izdelavi in o sestavinah. Zelo zelo zadovoljna z delavnico. Komaj čakam naslednjo.

Avatar
Gost
Mateja
9 meseci 24 dnevi pred

Moja druga delavnica in verjamem, da ne zadnja. Delavnica je odlična – v skladu s pričakovanjem . Vse podano in razloženo umirjeno in razumljivo . Komaj čakam, da preizkusim novo pridobljeno znanje.
Hvala Inka!