Izdelava naravnih krem – začetna

65.00 

TERMIN LJ: 22.4.2020 (od 17h do 21h)

LOKACIJA LJ: Brnčičeva 21, Ljubljana Kako do nas?

PREDAVA: Inka P. Gerkšič

 

Koliko krem si že kupila in ti sedaj tičijo v kopalniški omarici, ker ti ne ustrezajo?

Nauči se izdelati kremo, prilagojeno svojim željam! 🙂 Pridruži se nam na delavnici izdelave emulzij, ki jih bomo prilagodile svojemu tipu kože, trenutnemu stanju in morebitnim težavam.

Končno krema, ki ti bo “pisana na kožo”! 🙂

 

Opis

Izdelava naravnih krem – začetna delavnica

Izdelava naravnih krem je ena izmed tistih veščin, ki jo enostavno hočeš obvladati! 🙂 Ni lepšega, kot individualno prilagojena naravna krema za obraz in ravno tega se naučiš na naši delavnici. Ko boš osnove osvojila, te lepo vabim še na nadaljevalno delavnico, na kateri se bomo poglobile v uporabo aktivnih sestavin, ki bodo tvojo najljubšo naravno kremo za obraz naredile še bolj učinkovito. Vendar pa je najprej potrebno postaviti dobre temelje.

Ta delavnica je odlična podlaga za vse ostale delavnice, na katerih je potrebno predznanje iz izdelovanja emulzij, npr. Prestižni izdelki Immortelle, Anti-age kozmetika, dekorativna kozmetika, Arganova delavnica in ostale.

Verjamem, da bo po delavnici postala izdelava naravnih krem tvoje najljubše opravilo 😉

Govorile bomo o:

– tem, kaj je emulzija in kakšna je razlika v primerjavi z brezvodnim izdelkom (maslo, mazilo,…),

– tem, zakaj se izdelava naravnih krem razlikuje od izdelave drugih naravnih kozmetičnih izdelkov,

– različnih tipih emulzij,

– naravnih sestavinah, iz katerih izdelujemo emulzije (rastlinska olja, masla, hidrolati, eterična olja idr),

– tem, v katero fazo spadajo posamezne sestavine (vodno, maščobno, hladno),

– emulgatorjih in zgoščevalcih ter tem, kako jih uporabljamo,

– vlažilcih, vitaminih in drugih aktivnih sestavinah in tem, kakšna je njihova funkcija v kremi,

– konzervansih in antioksidantih,

– postopku izdelave emulzije (v teoriji in praksi),

– merjenju in uravnavanju pH-ja ter zakaj je to tako pomembno,

– pomenu higiene pri izdelovanju naravnih preparatov,

– najpogostejših napakah pri izdelavi krem.

 

IZDELALE BOMO:

– lahko hitro vpojno dnevno kremo,

– hranilno nočno kremo,

– oljni serum za obraz (vsaka posameznica glede na lasten tip in stanje kože).

 

Na delavnici prejmeš:

– strokovno predavanje z odgovori na vsa tvoja vprašanja (vezano na tematiko delavnice),

– obsežno skripto s teorijo in opisom sestavin, številnimi nasveti in recepti,

– dve kremi in oljni serum (sestavine in embalaža vključene v ceno),

– kupon za 20% popust pri nakupu sestavin pri največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami,

– crkljanje z domačim ekološkim čajem,

– članstvo v zaprti Facebook skupini, namenjeni medsebojni podpori pri ustvarjanju in raziskovanju.

 

Udeleženke boste kreme na delavnici izdelale samostojno (v majhnih skupinah). Uporabile bomo 2 različna emulgatorja, da spoznaš razlike v strukturi, mazljivosti, izdatnosti in vpojnosti. Serum boš izdelala individualno glede na potrebe svoje kože.

 

PROSIM PREBERI SI POTEK PRIJAVE, PLAČILA IN POGOJE ODPOVEDI:

https://www.naravni-koticek.si/prijave-placila-in-odpovedi/


Zaželeno predznanje

Ker je postopek izdelave krem nekoliko zahtevnejši kot je postopek izdelave drugih kozmetičnih izdelkov (npr. mazil, balzamov za ustnice, masel za telo ipd), svetujem vsaj nekaj začetniških izkušenj iz izdelovanja kozmetičnih izdelkov. Priporočam tudi vsaj osnovno poznavanje sestavin, ki jih uporabljamo pri izdelovanju naravne kozmetike, saj boš težko prilagodila kremo svoji koži, če ne veš katere sestavine ji ustrezajo. Pred udeležbo na delavnici krem ti svetujem obisk delavnice Aromakozmetika za obraz. Na njej damo poudarek spoznavanju osnovnih sestavin, ki se jim na delavnici krem zaradi velike količine snovi iz teorije krem, ne bomo mogle posvetiti. Izdelamo tudi vse izdelke, ki sestavljajo osnovno nego obraza, z izjemo krem.

Nadgrajevanje znanja

Ko boš v izdelavi osnovnih krem že suverena, lahko svoje znanje nadgradiš z nadaljevalno delavnico Izdelava naprednih krem. Poudarek bo na grajenju receptur “iz nule” (formuliranju krem za različne namene) ter spoznavanju številnih naprednih naravnih aktivnih učinkovin, ki jih boš lahko vključila v svoje kremice. Če si nad izdelovanjem krem navdušena, je delavnica izdelave naprednih krem “a must”, saj ti bo razširila obzorje in naredila tvoje kremice neprimerno bolj učinkovite!

Ko enkrat poznaš postopek izdelovanja emulzij, se nam lahko pridružiš tudi na ostalih delavnicah, ki zahtevajo to predznanje, npr. Prestižni izdelki Immortelle (kozmetika iz laškega smilja), Anti-age kozmetika (kozmetični izdelki, ki podpirajo in obnavljajo zrelo kožo), Argan – eliksir lepote in mladosti (izdelki iz arganovega olja) in številne druge.

Če pa bi se želela v formuliranje naravne kozmetike poglobiti bolj resno (zaradi svojega navdušenja po naprednem znanju ali pa želje po poslu v tej smeri), se nam lahko pridružiš na celoletnem programu Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike ali enomesečnem Seminarju formuliranja prestižnih serumov.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Avatar
Gost
Marija
2 let 11 meseci pred

Lansko leto sem se udeležila začetne delavnice, znanje pa nadgradila letos na nadaljevalni. Bila sem že na veliko delavnicah in moram reči, da sta bili ti dve moji najljubši. Znanje se je stopnjevalo, Inka je pri podajanju znanja zelo sistematična, zato je enostavno slediti. Najbolj hvaležna pa sem ji za vso pomoč, ki jo nudi po delavnici preko mailov, saj se v trenutkih ustvarjanja vedno pojavi 1001 vprašanje 🙂

Avatar
Gost
Ustvarjalka
2 let 9 meseci pred

Delavnica o kremah je bila zelo poučna in dobro strukturirana. Inka nam je smiselno razložila vso potrebno teorijo, da smo se lahko potem s skupnimi močmi lotili ustvarjanja. Kremici sta odlični! Dnevna je lahka in se hitro vpije, nočna pa je negovalna in hranilna. Točno to, kar sem potrebovala. Se že veselim nadaljevalne delavnice 🙂

Avatar
Gost
Maja
2 let 9 meseci pred

Super predavateljica, odlični izdelki in zelo prijetno vzdušje na delavnici 🙂

Avatar
Gost
Darja
2 let 8 meseci pred

Obiskala sem začetno delavnico za izdelavo krem in sem bila navdušena. Inka je zelo dobra predavateljica z obsežnim znanjem, saj se ni zgodilo, da na vprašanje ne bi znala odgovora. Kreme, ki smo jih izdelale so, vsaj za mojo kožo, zelo kvalitetne. Toplo priporočam.

Avatar
Gost
Irena
2 let 7 meseci pred

Odlična delavnica! 🙂 – grem še na nadaljevalno!
Že delavnica o izdelovanju prestižnih serumov je bila odlična – tako, da prav uživam v Inkinem razumljivem in prijetnem podajanju znanja.

Avatar
Gost
Eva
2 let 4 meseci pred

Delavnico sem obiskala, saj sem si želela izvedeti več o naravni kozmetiki in o sestavinah, ki so dejansko preverjene. Na internetu sem zasledila toliko kontradiktornih informacij, da sem se odločila, da moje nadaljno ustvarjanje raje pogobim z delavnico.
Inka nam je odlično podala informacije glede celotnega postopka in sestavin ter nam sledila in pomagala pri lastnem ustvarjanju. Izdelki izgledajo super in komaj čakam, da jih v naslednjih dneh preiskusim 🙂
Se že veselim nadaljevaljne delavnice!

Avatar
Gost
Spela
2 let 4 meseci pred

Delavnica je bila super. Vzdusje sprosceno, veliko novega znanja, super kremice… Skratka zadovoljna.

Avatar
Gost
Eda
2 let 4 meseci pred

Začetna delavnica za izdelavo krem je odlična. Hvala!

Avatar
Gost
Nada
2 let 3 meseci pred

Bila sem prvič na Inkini delavnici – začetna – izdelovanje krem. Bila sem izredno zadovoljna, pridobila sem veliko znanja, kreme so odlične. Vsekakor se bom še udeležila delavnic. Ga. Inka je rojena za to področje.

Avatar
Gost
Romana
2 let 2 meseci pred

Zelo izčrpna delavnica, o vseh potrebnih temeljnih znanjih. Čudovita predavateljica, ki nesebično deli svoja znanja in koristne informacije. Delavnica je res vredna svojega denarja.

Avatar
Gost
Milena
1 leto 6 meseci pred

Izdelovanje naravne kozmetike me že dalj časa navdušuje, vendar sem se tokrat odločila, da pridobim strokoven ter celovit pregled sestavin in postopkov, ki so potrebni za izdelavo naravne kreme za obraz. Predavateljica Inka je izvrstna, vzdušje v skupinah pa zelo prijetno. Obe kremi uporabljam, doma pa sem naredila že nove, s katerimi sem obdarila svoje prijateljice.

Avatar
Gost
Ajda
1 leto 4 meseci pred

Odlična delavnica za vse, ki želijo spoznati naravne sestavine in proces izdelave naravnih krem. Strokovnjakinja Inka v prvem delu delavnice razloži sestavine in tehnike ter je odprta za vsa vprašanja. V drugem delu pa v skupini izdelate kreme. Sami se odločite katere setavine boste uporabili in odidete domov polni novega znanja in naravne kozmetike. Super je bilo. 🙂

Avatar
Gost
Matea
1 leto 3 meseci pred

Pozdravljeni!

Včeraj sem se udeležila delavnice izdelave kreme za obraz…fantastično. Kljub temu, da delam kreme in mazila za moje domače sem včeraj videla, da mi je manjkalo ogromno znanja, poznavanja kemičnih reakcij in še raznih malenkosti…Hvala za včerajšnje druženje, vse pohvale pa potrpežljivosti predavateljice ob mojih mnogih vprašanjih. Ima res veliko znanja. Skratka…”fajn je blo” , super organizirano…in se veselim nadaljevalne delavnice…pa potem še katere….Matea

Avatar
Gost
Mtaeja Žabjek
1 leto 3 meseci pred

Delavnice sem se udeležila prvič. Pridobila sem ogromno novega znanja, zato že komaj čakam na naslednjo delavnico. Vmesni čas pa bom pridno vadila pridobljeno znanje. Vsem, ki jih tovrstno ustvarjanje zanima, delavnico toplo priporočam.

Avatar
Gost
Brigita
1 leto 2 meseci pred

Pred dobrim tednom dni sem se udeležila začetne delavnice in bila zelo navdušena. Delavnica je bila odlično pripravljena in dobila sem mnogo dodatnega znanja in koristnih nasvetov, ki jih dosedaj nisem poznala. Zagotovo se bom z veseljem udeležila še kakšne, da pridobljeno znanje koristno uporabim pri izdelavi naravnih krem zase in svoje domače. Toplo priporočam, saj je bilo vzdušje enkratno. Hvala Inka.

Avatar
Gost
Lidija
1 leto 2 meseci pred

Maja sam se udelezila delavnice . Nova spoznaja so me navdusila . Razlaga je bila dobra in razumljiva . Naslednjih delavnic se bom udelezila . Hvala ga. Inka . Lp Lidija

Avatar
Gost
Jožica
1 leto 2 meseci pred

Bila sem že na več delavnicah. Z vsemi sem bila zelo zadovoljna, ta pa je bila moja najljubša. Kremi, ki smo jih izdelale sta mi naravnost čudoviti, sploh hidratantna dnevna krema. Se že veselim nadgrajevanja znanja ☺.

Avatar
Gost
Nastja
1 leto 2 meseci pred

Bila sem na majski delavnici. Spoznala sem veliko novega. Razlaga in vodenje delavnice je bilo odlično. Se že veselim ustvarjanja. Zagotovo se udeležim še nadaljevalnih delavnic.

Avatar
Gost
Katarina M
5 meseci 8 dnevi pred

Delavnica je bila super. V preteklosti sem že obiskala drugo delavnico nekje drugje, pa nisem toliko odnesla. Mislim, da mi bo sedaj uspelo, ko bom osvojila kreme, pa bom najbrž imela še kakšne druge želje.

Avatar
Gost
Maša B
5 meseci 8 dnevi pred

Delavnica super. Za prvič veliko informacij, ki verjamem, da so potrebne za samo izvedbo.

Avatar
Gost
Manuela K
5 meseci 8 dnevi pred

Delavnica mi je bila všeč, prvič sem se srečala z izdelavo krem ”from scratch”. Zdej me čaka nakup surovin, potem pa lahko poskušam naredit kopijo doma. Hvala za vse!

Avatar
Gost
Marjetka Š
5 meseci 8 dnevi pred

Zelo sem zadovoljna z delavnicami in še se bom vrnila.

Avatar
Gost
Zarja M
5 meseci 8 dnevi pred

Z delavnico sem izredno zadovoljna. Dobila sem vse pričakovane informacije; zelo natančno in prijazno podajanje znanja. Najlepša hvala!!!

Avatar
Gost
Petra H
5 meseci 8 dnevi pred

Delavnica mi je dala zelo veliko informacij, mogoče celo preveč. Ampak sem dobila željo, da vse te informacije raziskujem naprej.

Avatar
Gost
Urša S
5 meseci 8 dnevi pred

Delavnica primerna tudi za začetnike. Podane veliko teorije, da lažje razumeš kako narediti kremo, kako formulirati. Priporočam!

Avatar
Gost
Simona G
5 meseci 8 dnevi pred

Ta delavnica nam odpre vrata v izdelovanje naravnih krem. Čeprav sem sama še pred pol let mislila da je ne potrebujem, se je izkazalo, da jo moram obiskati. Ni mi žal! Priporočam vsakemu, ki ga ta tematika zanima. Se še vidimo!

Avatar
Gost
Tatjana B
5 meseci 8 dnevi pred

Delavnica je bila zelo zanimiva in dobili smo veliko novih znanj. Izdelki so, kolikor smo že sprobale ob polnjenju lončkov, zelo kvalitetni in jih bomo z veseljem uporabili.

Avatar
Gost
Natalija H
5 meseci 8 dnevi pred

Hvala za odlično vodeno delavnico. Od začetne komunikacije do izpeljave, vse pohvale!