Izdelava naravnih krem – začetna

59.00 

TERMIN MB: 5.3.2019 (od 17h do 21h)

LOKACIJA MB: Infinity Fusion, Kardeljeva cesta 85, Maribor

TERMIN KP: 13.3.2019 (od 17h do 21h)

LOKACIJA KP: Čebelarstvo Benčič Dario, Bonini 19 a, 6000 Koper

PREDAVA: Inka P. Gerkšič

 

Koliko krem si že kupila in ti sedaj tičijo v kopalniški omarici, ker ti ne ustrezajo?

Nauči se izdelati kremo, prilagojeno svojim željam! 🙂 Pridruži se nam na delavnici izdelave emulzij, ki jih bomo prilagodile svojemu tipu kože, trenutnemu stanju in morebitnim težavam.

Končno krema, ki ti bo “pisana na kožo”! 🙂

 

Opis

Izdelava naravnih krem – začetna delavnica

Izdelava naravnih krem je ena izmed tistih veščin, ki jo enostavno hočeš obvladati! 🙂 Ni lepšega, kot individualno prilagojena naravna krema za obraz in ravno tega se naučiš na naši delavnici. Ko boš osnove osvojila, te lepo vabim še na nadaljevalno delavnico, na kateri se bomo poglobile v uporabo aktivnih sestavin, ki bodo tvojo najljubšo naravno kremo za obraz naredile še bolj učinkovito. Vendar pa je najprej potrebno postaviti dobre temelje.

Ta delavnica je odlična podlaga za vse ostale delavnice, na katerih je potrebno predznanje iz izdelovanja emulzij, npr. Prestižni izdelki Immortelle, Anti-age kozmetika, dekorativna kozmetika, Arganova delavnica in ostale.

Verjamem, da bo po delavnici postala izdelava naravnih krem tvoje najljubše opravilo 😉

Govorile bomo o:

– tem, kaj je emulzija in kakšna je razlika v primerjavi z brezvodnim izdelkom (maslo, mazilo,…),

– tem, zakaj se izdelava naravnih krem razlikuje od izdelave drugih naravnih kozmetičnih izdelkov,

– različnih tipih emulzij,

– naravnih sestavinah, iz katerih izdelujemo emulzije (rastlinska olja, masla, hidrolati, eterična olja idr),

– tem, v katero fazo spadajo posamezne sestavine (vodno, maščobno, hladno),

– emulgatorjih in zgoščevalcih ter tem, kako jih uporabljamo,

– vlažilcih, vitaminih in drugih aktivnih sestavinah in tem, kakšna je njihova funkcija v kremi,

– konzervansih in antioksidantih,

– postopku izdelave emulzije (v teoriji in praksi),

– merjenju in uravnavanju pH-ja ter zakaj je to tako pomembno,

– pomenu higiene pri izdelovanju naravnih preparatov,

– najpogostejših napakah pri izdelavi krem.

 

IZDELALE BOMO:

– lahko hitro vpojno dnevno kremo,

– hranilno nočno kremo,

– oljni serum za obraz.

 

Obe kremi (emulziji) boš lahko prilagodila svojemu tipu kože. Udeleženke boste kreme na delavnici izdelale samostojno (v majhnih skupinah). Uporabile bomo 2 različna emulgatorja, številne dodatke in aktivne učinkovine. Serum boš izdelala individualno glede na potrebe svoje kože.

Na delavnici prejmeš skripto z opisom sestavin, nasveti in recepti. Vse izdelke odneseš s seboj domov.


Zaželeno predznanje

Ker je postopek izdelave krem nekoliko zahtevnejši kot je postopek izdelave drugih kozmetičnih izdelkov (npr. mazil, balzamov za ustnice, masel za telo ipd), svetujem vsaj nekaj začetniških izkušenj iz izdelovanja kozmetičnih izdelkov. Priporočam tudi vsaj osnovno poznavanje sestavin, ki jih uporabljamo pri izdelovanju naravne kozmetike, saj boš težko prilagodila kremo svoji koži, če ne veš katere sestavine ji ustrezajo. Pred udeležbo na delavnici krem ti svetujem obisk delavnice Aromakozmetika za obraz. Na njej damo poudarek spoznavanju osnovnih sestavin, ki se jim na delavnici krem zaradi velike količine snovi iz teorije krem, ne bomo mogle posvetiti. Izdelamo tudi vse izdelke, ki sestavljajo osnovno nego obraza, z izjemo krem.

Nadgrajevanje znanja

Ko boš v izdelavi osnovnih krem že suverena, lahko svoje znanje nadgradiš z nadaljevalno delavnico Izdelava naprednih krem. Poudarek bo na grajenju receptur “iz nule” (formuliranju krem za različne namene) ter spoznavanju številnih naprednih naravnih aktivnih učinkovin, ki jih boš lahko vključila v svoje kremice. Če si nad izdelovanjem krem navdušena, je delavnica izdelave naprednih krem “a must”, saj ti bo razširila obzorje in naredila tvoje kremice neprimerno bolj učinkovite!

Ko enkrat poznaš postopek izdelovanja emulzij, se nam lahko pridružiš tudi na ostalih delavnicah, ki zahtevajo to predznanje, npr. Prestižni izdelki Immortelle (kozmetika iz laškega smilja), Anti-age kozmetika (kozmetični izdelki, ki podpirajo in obnavljajo zrelo kožo), Argan – eliksir lepote in mladosti (izdelki iz arganovega olja) in številne druge.

Če pa bi se želela v formuliranje naravne kozmetike poglobiti bolj resno (zaradi svojega navdušenja po naprednem znanju ali pa želje po poslu v tej smeri), se nam lahko pridružiš na celoletnem programu Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike ali enomesečnem Seminarju formuliranja prestižnih serumov.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Gost
Marija
1 leto 5 meseci pred

Lansko leto sem se udeležila začetne delavnice, znanje pa nadgradila letos na nadaljevalni. Bila sem že na veliko delavnicah in moram reči, da sta bili ti dve moji najljubši. Znanje se je stopnjevalo, Inka je pri podajanju znanja zelo sistematična, zato je enostavno slediti. Najbolj hvaležna pa sem ji za vso pomoč, ki jo nudi po delavnici preko mailov, saj se v trenutkih ustvarjanja vedno pojavi 1001 vprašanje 🙂

Gost
Ustvarjalka
1 leto 3 meseci pred

Delavnica o kremah je bila zelo poučna in dobro strukturirana. Inka nam je smiselno razložila vso potrebno teorijo, da smo se lahko potem s skupnimi močmi lotili ustvarjanja. Kremici sta odlični! Dnevna je lahka in se hitro vpije, nočna pa je negovalna in hranilna. Točno to, kar sem potrebovala. Se že veselim nadaljevalne delavnice 🙂

Gost
Maja
1 leto 3 meseci pred

Super predavateljica, odlični izdelki in zelo prijetno vzdušje na delavnici 🙂

Gost
Darja
1 leto 2 meseci pred

Obiskala sem začetno delavnico za izdelavo krem in sem bila navdušena. Inka je zelo dobra predavateljica z obsežnim znanjem, saj se ni zgodilo, da na vprašanje ne bi znala odgovora. Kreme, ki smo jih izdelale so, vsaj za mojo kožo, zelo kvalitetne. Toplo priporočam.

Gost
Irena
1 leto 1 mesec pred

Odlična delavnica! 🙂 – grem še na nadaljevalno!
Že delavnica o izdelovanju prestižnih serumov je bila odlična – tako, da prav uživam v Inkinem razumljivem in prijetnem podajanju znanja.

Gost
Eva
11 meseci 4 urami pred

Delavnico sem obiskala, saj sem si želela izvedeti več o naravni kozmetiki in o sestavinah, ki so dejansko preverjene. Na internetu sem zasledila toliko kontradiktornih informacij, da sem se odločila, da moje nadaljno ustvarjanje raje pogobim z delavnico.
Inka nam je odlično podala informacije glede celotnega postopka in sestavin ter nam sledila in pomagala pri lastnem ustvarjanju. Izdelki izgledajo super in komaj čakam, da jih v naslednjih dneh preiskusim 🙂
Se že veselim nadaljevaljne delavnice!

Gost
Spela
10 meseci 27 dnevi pred

Delavnica je bila super. Vzdusje sprosceno, veliko novega znanja, super kremice… Skratka zadovoljna.

Gost
Eda
10 meseci 7 dnevi pred

Začetna delavnica za izdelavo krem je odlična. Hvala!

Gost
Nada
9 meseci 25 dnevi pred

Bila sem prvič na Inkini delavnici – začetna – izdelovanje krem. Bila sem izredno zadovoljna, pridobila sem veliko znanja, kreme so odlične. Vsekakor se bom še udeležila delavnic. Ga. Inka je rojena za to področje.

Gost
Romana
8 meseci 5 dnevi pred

Zelo izčrpna delavnica, o vseh potrebnih temeljnih znanjih. Čudovita predavateljica, ki nesebično deli svoja znanja in koristne informacije. Delavnica je res vredna svojega denarja.

Gost
Milena
13 dnevi 1 uro pred

Izdelovanje naravne kozmetike me že dalj časa navdušuje, vendar sem se tokrat odločila, da pridobim strokoven ter celovit pregled sestavin in postopkov, ki so potrebni za izdelavo naravne kreme za obraz. Predavateljica Inka je izvrstna, vzdušje v skupinah pa zelo prijetno. Obe kremi uporabljam, doma pa sem naredila že nove, s katerimi sem obdarila svoje prijateljice.