Izdelava naravnih sveč

59.00 

TERMIN: 30.5.2018

LOKACIJA: Ljubljana, Brnčičeva 21 Kako do nas?

PREDAVA: Barbara Mihelič

 

Razširi svoje znanje z izdelavo naravnih svečk za vse priložnosti. Naučila se boš izdelave masažne svečke, aromaterapevtske svečke in navadne (a povsem naravne) čajne svečke, ki jo lahko uporabiš pri izparilniku. Znanje boš nadgradila z izdelavo dišeče svečke za osvežitev prostora ali pa praktične poletne sveče za odganjanje komarjev. Izberi svojo najljubšo in jo podari še komu! 🙂

Opis

Izdelava naravnih sveč

 

Na delavnici se podučiš o sestavinah in izdelavi naravnih sveč. Vse od aromaterapevtskih, masažnih, pa do dišečih za osveževanje prostora in tistih za odganjanje komarjev. Izbiraš lahko med tistimi v embalaži (stekleni, aluminiasti ali drugi) ali samostoječimi. Pri izdelavi lahko uporabiš širok nabor naravnih barvil ali pa svojo svečko pustiš v naravni barvi voska. Izdelaš lahko aromaterapevtsko svečko z namenom, tako, ki bo zgolj odišavljala prostor ali pa čisto navadno za vsako priložnost. Če te ustvarjanje veseli, lahko pred veselim decembrom izdelaš tudi adventni venček. Možnosti je neskončno! 🙂

 

O čem bomo govorile?

– na kratko o izdelavi sveč skozi zgodovino,

– katere sestavine uporabljamo pri izdelavi sveč (katere so nujne, katere zaželene in katere zgolj dodatek),

– o razlikah med voski in tem, kako z njimi ravnamo,

– 0 izbiri stenja (iz česa je narejen, kako izbrati pravega za našo svečko),

– o različnih tipih in možnostih uporabe kalupov,

– o barvanju in okraševanju sveč,

– o odišavljanju sveč,

– o varnosti in nevarnosti pri delu,

– kje lahko kupite material in embalažo za izdelavo naravnih svečk.

 

Izdelale bomo (4 svečke po tvoji izbiri):

– masažno svečko za romantične trenutke v dvoje,

– dišečo svečo v kalupu iz čebeljega voska,

– zvito svečko iz čebeljih satnic,

– poletni “vrtni ogenj” s citronelo za odganjanje komarjev,

– gel svečko za ustvarjalne duše*.

*Opomba: gel za sveče ni naraven material, je pa en izmed najbolj zabavnih za uporabo, saj nam omogoča ogromno ustvarjalnosti pri izdelavi. V gel svečke lahko vstavljamo figurice, suho cvetje, obarvan pesek, novoletne in poletne motive, mu dodajamo začimbe, ga obarvamo po želji (je brezbarven), ga odišavljamo po želji (nima vonja) in pri izdelavi pustimo domišljiji prosto pot. Če gela ne želiš uporabiti, imaš še vedno na voljo ostale 4 svečke iz popolnoma naravnih materialov.

 

Na delavnici prejmete skripto z opisom sestavin, nasveti in recepti. Vse izdelke odnesete s seboj domov. Udeleženke izdelke ustvarjate samostojno (v manjših skupinah).

 

Lepo vabljena! 🙂

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Gost
Dunja
7 meseci 19 dnevi pred

Jaz sem se z izdelovanjem naravnih svečk na tej delavnici srečala prvič in se mi je zdela zelo zanimiva. Je precej lažja kot vse ostale delavnice v Naravnem kotičku in ni prezahtevna. Dobro spoznaš vse osnovne reči za izdelavo svečk, potem pa lahko doma to sama nadgradim na višjo zahtevnost.