Izdelava šampona in balzama za lase – naravna nega las

65.00 

TERMIN: 22.10.2019 (od 17h do 21h)

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana Kako do nas?

PREDAVA: Barbara Mihelič

 

Če si opravila s kemijo in si želiš naravne nege las, je to prava delavnica zate!

Naravne sestavine negujejo naše lase in jim nudijo vse, kar potrebujejo za zdravje in sijaj. Spoznaj jih in iz njih ustvari naravne negovalne izdelke, ki bodo razvajali tvoje lase.

 

Opis

Izdelava šampona in balzama za lase

Izdelava šampona in balzama za lase, ki sta popolnoma prilagojena tvojim željam in potrebam tvojega lasišča, je prvi korak do negovanih las. Sestavine, ki jih boš uporabila, so povsem naravne in nežne, zato bodo tvoji lasje po negi zdravi in sijoči.

Naravna nega las je pomembna za lepe in negovane lase. S pravimi izdelki si lahko pomagamo pri številnih težavah kot so prhljaj s srbečico, mastenje las, lomljenje in cepljenje konic, nega barvanih las in še marsikaj. Na delavnici naravne nege las bomo povedale kako na naraven način ohraniti lepe in negovane lase. Dotaknile se bomo tudi naravnih barv za lase in barvanja.

 

O čem bomo govorile?

– teorija las: struktura, zdravi in poškodovani lasje, največji krivci za poškodbe naših las;

– najpogostejše težave z lasmi in lasiščem – podrobno: cepljenje in lomljenje, izpadanje, prhljaj, mastenje, tanki lasje, sivenje;

– barvani lasje in rastlinske barve za lase (podrobno se jih obdela, če na koncu ostane čas);

– pomen prehrane za lepoto las;

– izdelki za nego las in njihova funkcija v negi;

– zakaj milo in soda bikarbona nista primerna nadomestka šampona;

– sestavine v naravnih izdelkih za nego las: površinsko aktivne snovi (podrobna teorija surfaktantov oz. tenzidov), vlažilci, hidrolizirani proteini, rastlinska olja in masla;

– osnove izdelave šampona in balzama: teorija, pripomočki, higiena, merjenje pH

– grajenje recepture za šampon in prilagajanje (kako ustvarimo bolj nežen šampon).

 

IZDELALE BOMO:

– blag univerzalen šampon za vso družino z aloe vero, pantenolom in domačim medom,

– “močnejši” negovalen šampon s fitokeratinom in svilenimi proteini,

– balzam/regenerator, ki lase neguje, ščiti, preprečuje vozljanje in jih naredi svilnato mehke,

– oljni serum za zaščito in obnovo poškodovanih las in lasnih konic.

 

Na delavnici prejmeš:

– predavanje z odgovori na vsa tvoja vprašanja (vezano na tematiko delavnice),

– obsežno skripto s teorijo in opisom sestavin, številnimi nasveti in recepti,

– 4 napredne izdelke za nego las (sestavine in embalaža vključene v ceno),

– kupon za 20% popust pri nakupu sestavin pri največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami,

– crkljanje z domačim ekološkim čajem,

– članstvo v zaprti Facebook skupini, namenjeni medsebojni podpori pri ustvarjanju in raziskovanju.

 

PROSIM PREBERITE SI POTEK PRIJAVE, PLAČILA IN POGOJE ODPOVEDI:

https://www.naravni-koticek.si/prijave-placila-in-odpovedi/


Podrobnosti

Šampona ne izdelujemo iz naprej pripravljenih šamponskih baz ali tekočih mil, temveč se naučimo zgraditi recepturo pravega tekočega šampona! Šampone izdelujemo iz površinsko aktivnih snovi (tenzidov oz. surfaktantov).

Zaželeno predznanje

Predznanje ni potrebno, saj je delavnica primerna tudi za začetnice. Vsekakor pa je dobro, da poznaš vsaj osnovne sestavine za izdelavo naravne kozmetike, saj na delavnici obravnavamo tudi nekatere naprednejše sestavine.

Nadgrajevanje znanja

Svoje znanje lahko nadgradiš na delavnici vsakodnevne nege, kjer izdelaš še ostale izdelke za naravno nego svojega telesa. Za nego obraza pa poskrbiš na delavnici aromakozmetike za obraz.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Avatar
Gost
Rebeka
2 let 3 meseci pred

Negovalni šampon je en najboljših, kar sem jih kdaj imela. Hči pa je navdušena nad balzamom, saj ima dolge lase, ki se jih težko razčeše. So tudi zelo krepasti in odkar uporablja balzam, ki ga delam po vašem receptu, se je kvaliteta njenih las močno izboljšala.
Zelo zadovoljna s predavateljico in izdelki, zato se kmalu zopet oglasim!

Avatar
Gost
Nika
1 leto 11 meseci pred

Delavnica o negi las je bila zelo poučna. Ga. Barbara je z zanimivostmi razložila zelo veliko o negi las, razvila se je tudi debata o negi zelo suhih las (afro tip las), za katero se je predavateljica odločila, da nam posreduje še dodatno gradivo 🙂 Sama izdelava naravnega šampona je bila sicer kompleksna, vendar mi je dala veliko znanja in ustvarjalne energije, da lahko z veseljem začnem mešati in čarati svoje domače šampone. Hvala Inki in Barbari 🙂

Avatar
Gost
Barbara
1 leto 11 meseci pred

Z izvedeno delavnico Svilnati lasje sem izredno zadovoljna. Našil lasje so naš jaz in okras. Ženske se dobro zavedamo, kako lahko vplivajo na izgled in počutje, zato je pomembno, da lasišču in lasem posvečamo prav posebno pozornost, kar nam omogočajo delavnice, kot je bila včerajšnja. Predavateljica Barbara ima veliko znanja in izkušenj. Snov je podala na zanimiv in prijeten način, pripravljena je sodelovati in poslušati. Pa še nekaj novih receptov, ki so povezani s splošno naravno nego nam je zaupala. Pri ustvarjanju izdelkov nam je vseskozi pomagala in svetovala. Čas je še prehitro minil in bila je že trda tema, ko smo zapustile prostore Naravnega kotička.

Avatar
Gost
Vladimira
1 leto 11 meseci pred

Vesela sem, da sem se udeležila te krasne delavnice. Gospa Barbara nam je prenesla veliko znanja in ogromno lastnih izkušenj pri izdelavi dišečih in zdravih šamponov, balzamov in serumov za lase. Ker imam naravno skodrane lase, sem potrebovala ravno to delavnico . Vse kar sem se naučila bom s pridom uporabila. Vsi štirje izdelki, ki smo jih izdelali (negovalni in čistilni šampon, balzam in serum za lase) so prekrasni, dišeči, naravni. Moji lasje so zaljubljeni vanje.

Avatar
Gost
Andreja
1 leto 11 meseci pred

Dolgo čakana delavnica, mislim da že eno leto se pripravljam na njo (kar zaradi službe težko skombiniram) in končno sem jo dočakala.
Zelo navdušena nad seznanji, zelo navdušena nad videnim, slišanim in isprobanim. Šampon je prečudovit, balzam pa delam že par let po enaki recepturi in dejansko lasje so svilnati, mehki, sijajoči…nikoli več ne bi zamenjala za kar koli kupljenega.
Predavateljica simpatična in zelo prijazna, pove vse kar zanima, razloži kako pa kaj.
Seveda pa naprej bom vesela naslednjih delavnic.

Avatar
Gost
Barbara
1 leto 9 meseci pred

Hvala za poučno in uporabno delavnico! Odličen termin – ravno pred decemberskim obdarovanjem 🙂
Ustvarjanje naravne kozmetike mi je vedno znova v veselje, predvsem po delavnicah pa dobim nov zagon, da poizkusim še kaj novega. Da ne omenjam, da je iskanje idej po spletu en vidik, predavanje v živo, izmenjava mnenj in izkušenj te praktično ustvarjanje pa je velika nagradnja. Poučno in ustvarjalno.
Se zagotovo vidmo še na kakšni podobni delavnici v kratkem 🙂

Avatar
Gost
Marjana
1 leto 4 meseci pred

Odlična delavnica! Dobili smo dovolj znanja, da lahko sami izdelamo doma šampon, balzam in negovalno olje za lase. Poleg tega smo dobili še nekaj zelo uporabnih nasvetov glede nege las. Hvala Barbara, bili se zelo prijetna voditeljica delavnice.