Naravna anticelulitna nega in detoksikacija telesa

65.00 

TERMIN MB: trenutno ni razpisanega termina

LOKACIJA MB: Infinity Fusion, Kardeljeva cesta 85, Maribor

PREDAVA: Inka P. Gerkšič

 

Spomladi veliko ljudi začuti potrebo po čiščenju. Pa ne samo generalnem čiščenju stanovanja, pač pa tudi temeljitem čiščenju telesa. Zato je prihajajoči čas odličen za razstrupljanje. Z izbranimi tehnikami, pripravki in kozmetičnimi izdelki bomo poskrbele za izboljšanje počutja, dvig energije, pospešile bomo limfo in poskrbele za anticelulitno nego ter se tako pripravile na prihajajoče poletje 🙂

 

Opis

Naravna anticelulitna nega in detoksikacija telesa

Predpoletni čas je ravno pravi za razstrupljevanje telesa, s katerim boš iz organizma odplaknila toksine in poskrbela za boljšo prekrvavitev in limfni obtok. Naravna anticelulitna nega pa bo poskrbela za dodatno stimulacijo, lipolitično delovanje in izboljšanje strukture tvoje kože.

 

Govorile bomo o:

Detoksikacija oz. razstrupljanje

  • Kaj je razstrupljanje telesa, zakaj in kako ga pravilno izvajati,
  • različne tehnike detoksikacije telesa (post, kolonohidroterapija, čiščenje s: čaji, superživili, glino,…),
  • nasveti in recepti za razstrupljanje telesa na naraven način,
  • limfni sistem, njegovo delovanje in pomen za zdravje in lepoto.

Celulit in naravna anticelulitna nega

  • Kaj je celulit in vzroki za njegov nastanek,
  • kaj poslabša stanje/videz celulita,
  • mehanizmi delovanja sestavin s proticelulitnim delovanjem,
  • naravna anticelulitna nega: katere sestavine pomagajo?
  • spoznavanje sestavin, ki delujejo anticelulitno, tonično, lipofilno ter tistih, ki spodbujajo mikrocirkulacijo, zavirajo lipogenezo in vzpostavljajo normalno strukturo podkožja,
  • vloga eteričnih olj v anticelulitni negi.

Na kratko bomo ponovile tudi osnove emulzij in osvežile znanje iz izdelovanja krem. Vseeno je potrebno predznanje iz izdelovanja emulzij, da bo delo potekalo nemoteno.

 

IZDELALE BOMO:

– Mleko za telo s ginkom, kofeinom in izvlečkom alg

Lahka struktura, ki se hitro vpije v kožo in je tako primerna za vsakodnevno uporabo. Z ginkom bomo poskrbele za izboljšano cirkulacijo, z dodatkom kofeina pa se borile proti maščobnim blazinicam in celulitu. Izvleček alg bo še dodatno učvrstil tkivo in toniziral našo kožo, mleko za telo pa poleg tega deluje tudi proti zastajanju vode v telesu.

– Kremni piling z zelenim čajem in agrumi

Bogat kremni piling bo razvajal našo kožo in poskrbel za njeno gladkost. Izvleček zelenega čaja v kombinaciji z močjo agrumov bo na kožo deloval razstrupljevalno, jo prekrvavil in pospešil pretok limfe. (Opomba: ni emulzijski)

– Detox kopel z rdečo glino in izbranimi eteričnimi olji

Razstrpljevalna kopel je odličen dodatek naši anticelulitni kuri. Spodbudila bo detoksikacijo organizma, saj pospeši izločanje toksinov. Poleg tega, da bo povečala prekrvavitev in delovala na izboljšanje telesnih funkcij, nas bo tudi sproščala, odganjala stres in poskrbela za boljše psihično počutje (ki ravno tako igra pomembno vlogo pri odpravljanju naših težav).

– Anticelulitno masažno olje z izvlečkom bršljana in cimeta

Masažno olje bo pika na i našemu razstrupljevalnemu tretmaju. Ob redni (samo)masaži bomo z njim pospešile pretok limfe in tako poskrbele za detoksikacijo telesa. Z njim bomo izboljšale tonus in zmanjšale videz pomarančaste kože ter jo naredile gladko in mehko. Izbrana eterična olja v kombinaciji z ostalimi sestavinami bodo delovala na izboljšano krekrvavitev in zmanjševala nastajanje ter spodbujala razgradnjo maščobnih celic.

 

Uporabljale bomo najnaprednejše sestavine, ki dokazano učinkujejo. Pridružite se nam in prenovite svojo kožo! 🙂

Na delavnici prejmeš skripto z nasveti, recepti in opisi sestavin. Vse izdelke odneseš s seboj domov. Udeleženke izdelke ustvarjate samostojno (v majhnih skupinah).

 

PROSIM PREBERITE SI POTEK PRIJAVE, PLAČILA IN POGOJE ODPOVEDI:

https://www.naravni-koticek.si/prijave-placila-in-odpovedi/

 


 

Potrebno predznanje

Za nemoteno delo na delavnici je potrebno predznanje o izdelavi krem (emulzij). Če postopka izdelave emulzij še ne poznaš, se nam pridruži na začetni delavnici izdelave krem, kjer se naučimo vseh potrebnih osnov ali delavnici Naravne kreme za obraz – v teoriji in praksi. Na njej izveš vso osnovno teorijo o izdelovanju emulzij ter spoznaš postopek izdelave.

 

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Avatar
Gost
Darja
2 let 8 meseci pred

Zopet sem se udeležila nove delavnice in zopet sami superlativi: novo znanje, novi izdelki, obilo dobre volje, pozitivne energije in da ne pozabim, nova poznanstva (štajersko – primorska naveza). Priznam, sem zasvojenka z delavnicami. Hvala Inka.

Avatar
Gost
Danijela
2 let 8 meseci pred

Obiskala sem nekaj Inkinih delavnic in kot vse je tudi ta bila super. Prijetno vzdušje, smeh in vedno nekaj novega. Poleg vsega pa spoznaš veliko novih deklet (splete se zudi štajersko – primorska naveza), ki so voljne svoje znanje in ideje deliti tudi z drugimi.

Avatar
Gost
Renata
1 leto 9 meseci pred

Še ena odlična delavnica! Pridobila sem veliko novega znanja in spoznala ogromno novih aktivnih učinkovin. Izdelke pridno uporabljam že mesec dni in navdušena sem nad rezultati, čeprav sem bila zelo skeptična. Moja koža je bolj mehka in gladka, tudi celulit izginja. Končno se enkrat veselim poletja! Inka hvala za vse nasvete in podano znanje. Sigurno se kmalu zopet vidimo 🙂