Naravna poletna zaščita kože

60.00 

TERMIN LJ: 13.6.2019 (od 17h do 21h)

LOKACIJA LJ: Brnčičeva 21, Ljubljana Kako do nas?

PREDAVA: Inka P. Gerkšič

 

Zaščiti sebe in svojo družino pred nevarnimi sončnimi žarki in nadležnimi komarji na popolnoma naraven način 🙂

Poskrbele bomo za kožo, njeno regeneracijo in zaščito.

 

Opis

Se že veseliš poletja – sonca, morja, dopustov? Seveda, kdo se ne bi! 🙂 Poskrbi, da bo uživanje na počitnicah varno in naravno!

Ne pozabi, da je koža poleti še bolj obremenjena kot sicer. Ne samo zaradi sonca in soli (morja), pač pa tudi vseh dodatnih preparatov – kreme za sončenje, spreja proti komarjem in klopom, pogosteje se tudi prhamo in si umivamo lase ter uporabljamo številne izdelke za po sončenju in za nego opeklin.

Ravno večina krem za sončenje in repelentov vsebuje ogromno škodljivih kemikalij, ki spadajo med hormonske motilce, so kancerogeni, povzročajo alergije in druge kožne težave. Na delavnici se bomo zato posvetile izdelavi naravnih, a zato nič manj učinkovitih preparatov.

 

O čem bomo govorile?

– kakšna je razlika med UVA, UVB in UVC žarki in kateri povzročajo poškodbe na koži,

– pomembnost UV indeksa, od česa je odvisen in kakšen je glede na lokacijo in letni čas,

– nasveti za varno sončenje in zaščita pred soncem (katere žarke prepušča obleka, kakšna je potrebna količina zaščitnega sredstva, kako zaščitimo ustnice & oči & lase,…)

– nevarne kemikalije v konvecionalnih sredstvih za zaščito pred soncem,

– razlika med kemijsko in fizikalno zaščito v kremah za sončenje,

– problematika nanodelcev in kako se jim izogniti,

– naravne sestavine za zaščito pred soncem ter naravna UV zaščita,

– prilagajanje UV faktorja v kremah za sončenje,

– nega kože po sončenju in naravna nega opeklin,

– izdelava naravnih preparatov.

 

IZDELALE BOMO:

– krema za sončenje – zaščitni faktor je preverjen pri uradni instituciji!,

– losjon za po sončenju za opečeno kožo in regeneracijo izsušene kože,

– repelent proti komarjem, klopom in ostalim insektom,

– “SOS” balm v stiku – za pike, praske, manjše poškodbe, srbečico,…

Na delavnici prejmete skripto z opisom sestavin, nasveti in recepti. Vse izdelke odnesete s seboj domov. Udeleženke izdelke ustvarjate samostojno (v manjših skupinah).

 

PROSIM PREBERITE SI POTEK PRIJAVE, PLAČILA IN POGOJE ODPOVEDI:

https://www.naravni-koticek.si/prijave-placila-in-odpovedi/


Podrobnosti

Krema in losjon nista narejena po postopku emulzije, zato je delavnica primerna tudi za tiste, ki izdelave emulzij ne obvladate.

Krema za sončenje, ki jo izdelujemo na delavnici, je bila testirana na uradni inštituciji in ima potrjen SPF faktor.

OPOMBA: Pri domači izdelavi ne moremo zagotoviti visokih zaščitnih faktorjev, pač pa lahko izdelamo le izdelke z nizko do srednjo zaščito.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Avatar
Gost
Ksenija
3 let 1 mesec pred

Prava doza teorije podkrepljene s prakso in začinjeno z zanimivimi podatki. Si že ogledujem ostale delavnice.

Avatar
Gost
Tinkara
3 let 1 mesec pred

Zelo uporabne informacije in dobro premišljene recepture. Vsaka sestavina ima svoj namen in vlogo v izdelku. Hkrati sem pozitivno presenečena nad čutom odgovornosti predavateljice, saj je izdelke dala na draga testiranja, da se je prepričala o dejanskem zaščitnem faktorju kreme in ni tako kot drugje, kjer ponujajo neke recepte, pri katerih se faktor le predvideva. Doma imam dva malčka in ne morem se zanašati na “mislimo, da ima naša krema zaščitni faktor xy” 🙂 Pohvale!

Avatar
Gost
Tanja
3 let 23 dnevi pred

Kremica za sončenje je super, saj po njej nisi ves bel tako kot pri drugih naravnih kremah za sončenje. Pri losijonu za regeneracijo mi je pa všeč, da se tako hitro vpije in je nemasten na koži. Pa še diši super. Tudi repelent je odličen. Smo vse testirali na prvomajskih počitnicah in smo navdušeni 🙂

Avatar
Gost
Tanja Repič Slavič
3 let 12 dnevi pred

Ne vem, kdaj sem nazadnje sedela tri ure s takim navdušenjem in veseljem, si zapisovala vse, kar je Inka povedala (res obvlada!!), ne da bi mi bilo za trenutek dolgčas! Res fantastična zadeva, ki jo priporočam! Potem pa smo naredile še štiri izdelke, za katere smo imele vse na voljo in pripravljeno. Prav užitek je prinesti domov, kar veš, da je naravno, koži prijazno, tvoje, pa še recept imaš, da boš to lahko še kdaj naredil!! Hvala in zagotovo še pridem!

Avatar
Gost
Lidija
2 let 8 meseci pred

Inka nas je tudi na tej delavnici (moja četrta) naučila veliko o poletni zaščiti kože in izdelavi izdelkov za poletno zaščito kože. To poletje sem sama izdelovala sončne kremice. Inka, super si! Moja koža ti je hvaležna 🙂

Avatar
Gost
Katarina
2 let 4 meseci pred

To je bila moja prva delavnica pri Inki, s katere sem odšla domov navdušena nad izdelki in novim znanjem, ki ga Inka res razumljivo in nesebično predaja. Na delavnici je dovolj časa za obilo teoretičnega znanja ter tudi praktičnega ustvarjanja, kar se mi zdi zelo omembno za delavnice take vrste. Namreč, da lahko na delvnici sami izdelamo različne izdelke, se učimo na izkušnjah drugih in seveda tudi svojih napakah (ja, tudi to se zgodi) . Doma se s tako izkušnjo precej lažje lotim ustvarjanja, kot bi se, če bi izdelavo krem samo gledala. Zagotovo se še udeležim Inkinih delavnic.

Avatar
Gost
Romana
11 meseci 15 dnevi pred

Čudovita delavnica, primerna tudi za nas začetnike. Ravno prava mera teorije in praktičnega dela, ter seveda vrhunski izdelki. Tako kot delavnica destiliranja, me je tudi ta popolnoma prevzela. Inka hvala, da svoje res široko znanje deliš z nami!

Avatar
Gost
Mirjana
11 meseci 12 dnevi pred

Zelo me je navdušila izvedba delavnice, organizacija in strokovnost. Inka in ostale gospe so zelo prijazne, pocrkljale so nas z kavico. Naredile smo zelo kvalitetne in učinkovite preparate. Toplo priporočam vsem, ki jim pomeni kaj dajo v in na telo.