Naravne kreme za obraz – v teoriji in praksi

65.00 

TERMIN: trenutno ni razpisanega termina

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana Kako do nas?

PREDAVA: Inka P. Gerkšič

 

Kdo si ne bi želel izdelati kreme za obraz, prilagojene svojim željam? 🙂

Najbolj obiskana in zabavna delavnica, na kateri se naučiš izdelovanja krem (emulzij) glede na lastni tip ali stanje kože, hkrati pa prilagodiš strukturo, vpojnost in izdatnost svojim željam.

Končno krema, ki ti je “pisana na kožo”! 🙂

 

Opis

Naravne kreme za obraz (individualen pristop!)

Naravne kreme za obraz so eni izmed najbolj zaželenih kozmetičnih izdelkov pri naših obiskovalkah delavnic. Veliko naših tečajnic namreč potarna, da so kupile že cele gore krem, a jih podarile ali zavrgle, saj koži niso ustrezale.

Kaj pa, če bi si kremo ustvarila sama? Tako bo lahko narejena po tvojih željah in glede na potrebe tvoje kože. Kaj lepšega bi si sploh lahko še želela? 😉

 

Govorile bomo o:

– tem, kaj je emulzija,

– tem, zakaj je emulzija bolj primerna za nego kože kot anhidridni (brezvodni) izdelki,

– razlikah med tipoma emulzij (O/V in V/O),

– naravnih sestavinah krem in v katero fazo spadajo (vodno, maščobno, hladno),

– naravnih sestavinah emulzij in njihovih funkcijah v kremi,

– emulgatorjih, koemulgatorjih, zgoščevalcih in stabilizatorjih,

– vlažilcih, vitaminih in ostalih aktivnih sestavinah in tem, kakšna je njihova funkcija v kremi,

– konzervansih, antioksidantih in tem, kdaj jih moramo uporabiti,

– pomenu higiene pri izdelovanju naravnih preparatov,

– merjenju in uravnavanju pH-ja ter njegovem pomenu,

– dveh različnih postopkih izdelave emulzij,

– najpogostejših napakah pri izdelavi krem.

 

IZDELALE BOMO:

– bogato negovalno kremo, ki hrani, preprečuje izsuševanje in mehča kožo,

– hidratanten losjon (hitro vpojen in lahke strukture),

– napredno recepturo: izjemno vlažilna lahka krema s svilenimi proteini.

 


Podrobnosti

Vse 3 tipe krem (emulzij) boš lahko prilagodila svojemu tipu kože. Udeleženke boste kreme na delavnici izdelale samostojno (delo v majhnih skupinah). Na delavnici prejmeš skripto z nasveti, recepti in opisi sestavin. Vse izdelke odneseš s seboj domov.

 

POMEMBNO

Za udeležbo na delavnici je priporočljivo imeti predznanje. Če si začetnica in še nimaš izkušenj z naravnimi sestavinami ali jih ne poznaš dobro, delavnica krem ni najbolj hvaležna prva delavnica. V tem primeru ti svetujem najprej obisk delavnice Naravna nega obraza, na kateri postaviš temelje, na katerih nato gradiš. Imej v mislih, da je postopek izdelave krem zahtevnejši od večine ostalih izdelkov (masla za telo, balzami za ustnice, mazila ipd), ravno tako ni enostavno najti recepturo, ki tvoji koži ustreza. Smiselno je, da najprej dobro obvladaš sestavine, nato pa se lotiš izdelave krem, saj bodo le tako lahko res dobre in prilagojene samo tvoji koži.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Avatar
Gost
Nika
3 let 3 meseci pred

Kreme, ki smo jih izdelale so super, delavnica pa tudi. Pridobila sem obilico znanja in zelo se veselim ustvarjanja doma 🙂 Inka hvala za vse znanje, ki ga tako nesebično razdajaš!

Avatar
Gost
Zori
3 let 2 meseci pred

Najbolj kvalitetna in podrobna delavnica na kateri sem bila do sedaj in ni jih bilo malo! Znanja o grajenju receptur iz nule res ne dobiš nikjer drugje in točno to sem potrebovala. Inka, 100x hvala za to čudovito delavnico! Toplo priporočam vsem 🙂

Avatar
Gost
Saša D.
3 let 1 mesec pred

Najboljša delavnica EVER! Toliko pridobljenega znanja, da delam kremice za vso družino in prijatelje. Vsi smo izredno zadovoljni.
Sem bila že pri kar nekaj drugih ponudnikih, a nič se ni dalo primerjati z Inkinim znanjem in nesebičnim predajanjem znanja. Hvala 100x!

Avatar
Gost
Regina
3 let 1 mesec pred

Inka, hvala. Delavnica je bila super. Čeprav sem bila prvič, sem uspešno sodelovala pri izdelavi krem:). Dobila sem veliko uporabnega znanja, tako teoretičnega kot praktičnega.
Priporočam.

Avatar
Gost
Jasmina
3 let 1 mesec pred

Super delavnica.Obilo informacij za samostojno ustvarjanje.Inkino podajanje znanja je res nekaj najboljšega.Hvala za prijetno popoldne.

Avatar
Gost
Dunja
2 let 8 meseci pred

To je bila moja prva delavnica o naravni kozmetiki in odprla mi je čisto nova obzorja. Izvedela sem toliko novega in kljub temu, da sem čista začetnica, ima Inka to neverjetno sposobnost, da še tako zapleteno stvar približa čisto vsem. Res je čudovita predavateljica, znanje pa kar sije iz nje. Izjemno prijetno vzdušje in zelo se že veselim prihodnjih ustvarjanj! Navdušena sem, toplo priporočam!

Avatar
Gost
Rosita
2 let 8 meseci pred

Udeležila sem se že nekaj Inkinih delavnic in vedno izvem, kaj novega o naravni kozmetiki, načinu izdelave…. Tako Inka kot druge njene predavateljice, nam med delavnico natrosijo veliko zanimivih, poučnih in koristnih informacij, ki nam pridejo prav pri ustvarjanju. Poučne in sproščujoče delavnice-priporočam vsem. Hvala za znanje, ki ga delite z nami.

Avatar
Gost
Marjeta
2 let 7 meseci pred

Na delavnici sem bila prvič in bilo je super. Sedaj razmišljam samo še o tem, na katero se bi še prijavila :-). Hvala Inka za vse znanje in prijetno druženje.

Avatar
Gost
Marjana
2 let 4 meseci pred

Pred kratkim sem se prvič udeležila delavnice izdelave naravnih krem v Naravnem kotičku pri Inki . Kljub temu, da sem imela že nekaj predznanja, sem pridobila še dodatne zelo koristne informacije. In tudi nekaj odgovorov na napake, ki so se mi zgodile pri izdelavi krem v preteklosti. Izjemna delavnica, odlično organizirana, strokovna, prejmeš toliko znanja, da lahko začneš samostojno izdelovat kreme. Hvala! Že imam termin za naslednjo.

Avatar
Gost
Maja
1 leto 8 meseci pred

Ker sem popolna začetnica, sem se najprej udeležila delavnice Nega obraza. Že tam sem pridobila, kar precej informacij, na tej delavnici pa sem še nadgradila znanje. Delavnici sta mi bili zelo všeč. Obe delavnici sta namreč obsegali tudi praktični del, poleg tega pa pridobila kar nekaj inforamcij, ki se jih na spletu ne zasledi. Priporočam.

Avatar
Gost
Mojca
1 leto 8 meseci pred

V enem dnevu izveš vse kar potrebuješ za izdelavo kreme oz. losiona, ki ti vedno pride prav. Zelo poučna delavnica.

Avatar
Gost
Petra
1 leto 8 meseci pred

Navdušena sem nad pridobljenim znanjem, informacijami, to navdušenje pa že delila z znanci in prijatelji . Odločila sem se da bom s kremicami razvajala sebe in svoji hcerki, zato imam tudi že termin za novo delavnico. Inka hvala za širitev svojega znanja in izkušenj.

Avatar
Gost
Urška
1 leto 8 meseci pred

Zelo poučna delavnica. Inkino podajanje znanja je super. Sedaj točno vem kako se moram lotiti izdelovanja krem. Kreme, ki smo jih izdelale na delavnici so fantastične.