Umetnost ustvarjanja: naravne kreme za obraz

55.00 

TERMIN: 19.3.2018 (od 17h do 21h)

LOKACIJA: Ljubljana, Brnčičeva 21 Kako do nas?

PREDAVA: Inka P. Gerkšič

 

Kdo si ne bi želel izdelati kreme za obraz, prilagojene svojim željam? 🙂

Najbolj obiskana in zabavna delavnica, na kateri se naučiš izdelovanja krem (emulzij) glede na lastni tip ali stanje kože, hkrati pa prilagodiš strukturo, vpojnost in izdatnost svojim željam.

Končno krema, ki ti je “pisana na kožo”! 🙂

Opis

Umetnost ustvarjanja: naravne kreme za obraz

(individualen pristop!)

 

Govorile bomo o:

– tem, kaj je emulzija,

– tem, zakaj je emulzija bolj primerna za nego kože kot anhidridni (brezvodni) izdelki,

– razlikah med tipoma emulzij (O/V in V/O),

– naravnih sestavinah krem in v katero fazo spadajo (vodno, maščobno, hladno),

– tem, kako formulirati kreme (učenje postopka pisanja receptur),

– podrobnih postopkih izdelave različnih emulzij,

– merjenju in uravnavanju pH-ja ter njegovem pomenu,

– naravnih sestavinah emulzij in njihovih funkcijah v kremi (rastlinska olja, masla, hidrolati, eterična olja in aktivne sestavine),

– emulgatorjih, koemulgatorjih, zgoščevalcih in stabilizatorjih,

– konzervansih, antioksidantih in tem, kdaj jih moramo uporabiti,

– vlažilcih, vitaminih in ostalih aktivnih sestavinah in tem, kakšna je njihova funkcija v kremi,

– pomenu higiene pri izdelovanju naravnih preparatov,

– najpogostejših napakah pri izdelavi krem.

 

IZDELALE BOMO:

– bogato negovalno kremo, ki hrani in preprečuje izsuševanje in mehča kožo,

– hidratanten losjon (hitro vpojen in lahke strukture),

– napredno recepturo: izjemno vlažilna lahka krema s svilenimi proteini.

Vse 3 tipe krem (emulzij) boste udeleženke lahko prilagodile svojemu tipu kože. Uporabile bomo tudi različne dodatke in aktivne učinkovine.

 

Na delavnici prejmete skripto z nasveti, recepti in opisi sestavin. Vse izdelke odnesete s seboj domov. Udeleženke boste kreme na delavnici izdelale samostojno (delo v majhnih skupinah).


Podrobnosti

Na delavnici se učimo grajenja recepture od začetka do konca. Najprej v teoriji povemo kaj je pomembno, kako določamo razmerje med maščobami in vodo, od česa je odvisno koliko emulgatorja uporabimo v recepturi, kako jo spreminjamo glede na tip ali stanje kože, letni čas, starost ipd. Nato skupaj zgradimo univerzalno recepturo za vse tipe kože, pri čemer povežemo teorijo s prakso. S tako pridobljeno izkušnjo se boš doma lahko sama lotila formuliranja lastnih receptur.

 

POMEMBNO

Za udeležbo na delavnici je priporočljivo imeti predznanje. Če si začetnica in še nimaš izkušenj z naravnimi sestavinami ali jih ne poznaš dobro, delavnica krem ni najbolj hvaležna prva delavnica. Imej v mislih, da je postopek izdelave krem zahtevnejši od večine ostalih izdelkov (masla za telo, balzami za ustnice, mazila ipd). Smiselno je, da najprej dobro obvladaš sestavine, nato pa se lotiš izdelave krem, saj bodo le tako lahko res dobre in prilagojene samo tvoji koži.

Prosim oglej si opombe pod zavihkom “Zahtevnost delavnice in potrebna preznanja”.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Gost
Nika
1 leto 2 meseci pred

Kreme, ki smo jih izdelale so super, delavnica pa tudi. Pridobila sem obilico znanja in zelo se veselim ustvarjanja doma 🙂 Inka hvala za vse znanje, ki ga tako nesebično razdajaš!

Gost
Zori
1 leto 1 mesec pred

Najbolj kvalitetna in podrobna delavnica na kateri sem bila do sedaj in ni jih bilo malo! Znanja o grajenju receptur iz nule res ne dobiš nikjer drugje in točno to sem potrebovala. Inka, 100x hvala za to čudovito delavnico! Toplo priporočam vsem 🙂

Gost
Saša D.
1 leto 15 dnevi pred

Najboljša delavnica EVER! Toliko pridobljenega znanja, da delam kremice za vso družino in prijatelje. Vsi smo izredno zadovoljni.
Sem bila že pri kar nekaj drugih ponudnikih, a nič se ni dalo primerjati z Inkinim znanjem in nesebičnim predajanjem znanja. Hvala 100x!

Gost
Regina
1 leto 12 dnevi pred

Inka, hvala. Delavnica je bila super. Čeprav sem bila prvič, sem uspešno sodelovala pri izdelavi krem:). Dobila sem veliko uporabnega znanja, tako teoretičnega kot praktičnega.
Priporočam.

Gost
Jasmina
1 leto 12 dnevi pred

Super delavnica.Obilo informacij za samostojno ustvarjanje.Inkino podajanje znanja je res nekaj najboljšega.Hvala za prijetno popoldne.

Gost
Dunja
7 meseci 13 dnevi pred

To je bila moja prva delavnica o naravni kozmetiki in odprla mi je čisto nova obzorja. Izvedela sem toliko novega in kljub temu, da sem čista začetnica, ima Inka to neverjetno sposobnost, da še tako zapleteno stvar približa čisto vsem. Res je čudovita predavateljica, znanje pa kar sije iz nje. Izjemno prijetno vzdušje in zelo se že veselim prihodnjih ustvarjanj! Navdušena sem, toplo priporočam!

Gost
Rosita
7 meseci 13 dnevi pred

Udeležila sem se že nekaj Inkinih delavnic in vedno izvem, kaj novega o naravni kozmetiki, načinu izdelave…. Tako Inka kot druge njene predavateljice, nam med delavnico natrosijo veliko zanimivih, poučnih in koristnih informacij, ki nam pridejo prav pri ustvarjanju. Poučne in sproščujoče delavnice-priporočam vsem. Hvala za znanje, ki ga delite z nami.

Gost
Marjeta
7 meseci 1 dan pred

Na delavnici sem bila prvič in bilo je super. Sedaj razmišljam samo še o tem, na katero se bi še prijavila :-). Hvala Inka za vse znanje in prijetno druženje.

Gost
Marjana
3 meseci 20 dnevi pred

Pred kratkim sem se prvič udeležila delavnice izdelave naravnih krem v Naravnem kotičku pri Inki . Kljub temu, da sem imela že nekaj predznanja, sem pridobila še dodatne zelo koristne informacije. In tudi nekaj odgovorov na napake, ki so se mi zgodile pri izdelavi krem v preteklosti. Izjemna delavnica, odlično organizirana, strokovna, prejmeš toliko znanja, da lahko začneš samostojno izdelovat kreme. Hvala! Že imam termin za naslednjo.