Umetnost ustvarjanja: Spoznajmo naravne emulgatorje

65.00 

TERMIN: Trenutno ni razpisanega termina.

LOKACIJA: Ljubljana, Brnčičeva 21. Kako do nas?

PREDAVA: Inka P. Gerkšič

 

Če že pridno izdeluješ kremice in bi želela narediti korak naprej, bo to prava delavnica zate 🙂 Kateri emulgator izbrati? Kakšna je razlika med njimi? Ali lahko en emulgator zamenjam za drugega in ohranim recepturo nespremenjeno? Ali bo moja emulzija razpadla, če uporabim drug emulgator? Kateri je najbolj primeren za moj tip kože? Vse to in še veliko več boš izvedela na delavnici emulgatorjev.

Opis

Umetnost ustvarjanja – spoznajmo emulgatorje v praksi!

 

Delavnica Umetnost ustvarjanja – naravne kreme za obraz (<<klik) je ena najbolj obiskanih in zaželenih delavnic. Udeleženke so nad čaranjem navdušene in kremice pridno izdelujejo same doma, kar me izredno veseli 🙂

Vendar pa se včasih tudi zatakne. Najpogostejše zadrege, ki jih imate, so: kateri emulgator izbrati? Kakšna je razlika med njimi? Ali lahko en emulgator zamenjam z drugim in ohranim recepturo nespremenjeno? Ali bo moja emulzija razpadla, če uporabim drug emulgator? Kateri je najbolj primeren za moj tip kože?

To so vprašanja, na katera je težko odgovoriti. Vsaka koža je drugačna in nihče ne more vedeti kateri emulgator vam bo najbolj ustrezal ali s katerim vam bo krema najbolj všeč. Vse to so izredno individualne stvari. Ker razumem, da ste zaposlene ženske: podjetnice, mlade mamice, športnice ipd., smo zasnovali delavnico, ki bo predvsem praktične narave in bo rešila vašo težavo – pomanjkanje časa, da bi se raziskovanja emulgatorjev lotile same 😉 Pogledale si bomo teorijo več kot 10 najbolj pogosto uporabljanih emulgatorjev in povedale vse, kar se o njih povedati da. Ker je namen delavnice, da se seznanite z emulgatorji v praksi in vidite kakšne so konkretne razlike med njimi, bomo izdelale 5 krem – vsako z drugim emulgatorjem.

 

O čem bomo govorile?

– kateri emulgatorji se uporabljajo v naravni kozmetiki,

– kateri emulgatorji imajo certifikate (BDIH, Ecocert, Cosmos, Natrue),

– v kakšnih koncentracijah jih uporabljamo,

– za kakšen tip kože so (v osnovi) najbolj primerni,

– katere so posamezne prednosti in pomanjkljivosti različnih emulgatorjev,

– kje lahko kupimo posamezne emulgatorje in pod katerim imenom,

– kaj so koemulgatorji, stabilizatorji in zgoščevalci,

– kako ustvarjamo emulzije različnih konsistenc (lahka vpojna krema, bogata hranljiva krama, losjon, mleko za telo,..).

 

IZDELALE BOMO:

– 5 krem z različnimi emulgatorji (vsi imajo certifikate)

– kreme bomo izdelale tako, da boste lahko kar najbolje videle kakšne so razlike med njimi – v strukturi, vpojnosti, izdatnosti, mazljivosti,…

 

POMEMBNO: Delavnica bo zeloo intenzivna. Predpogoj za udeležbo na delavnici je dobro poznavanje postopka izdelave emulzij. Če ga še ne poznate, vam svetujemo obisk delavnic: Svilnata koža: Maslo, mousse, krema losjon (<< klik) ali Umetnost ustvarjanja: Naravne kreme za obraz (<<klik).

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala