Naravni izdelki in aromaterapija za nosečnice, dojenčke in otroke

60.00 

TERMIN: 23.10.2018

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana Kako do nas?

PREDAVA: Tina Svetek

 

Tokrat bomo ustvarjale izdelke, prilagojene občutljivi otroški koži in potrebam nosečnic. Povsem naravne in brez nevarnih kemikalij, hkrati pa prilagojene vam in vašemu sončku 🙂 S pomočjo aromaterapije bomo odgnale tudi številne vsakodnevne tegobe, ki spremljajo nosečnice in vaše malčke ter se sprostile ob prijetnih vonjih eteričnih olj

Opis

Naravni izdelki in aromaterapija za nosečnice, dojenčke in otroke

Aromaterapija za nosečnice, dojenčke in otroke je vedno bolj popularna metoda pomoči pri vsakdanjih težavah, s katerimi se spopada mlada družinica. Velik poudarek bomo zato na delavnici namenile eteričnim oljem, s katerimi si lahko (tako v času nosečnosti, kot tudi pri malčku in lastnih težavah) pomagaš na popolnoma naraven način. Kako odgnati jutranje slabosti in nespečnost, kako pomagati našemu sončku pri kolikah in temencah in kako na naraven način odgnati prehlad, so le nekatere od tegob, ki se jih bomo na delavnici dotaknile.

Drug del delavnice pa bo namenjen izdelovanju naravnih kozmetičnih izdelkov. Če tudi ti sebi in svojemu malčku privoščiš samo najboljše, zagotovo uporabljaš naravno kozmetiko, ki ne vsebuje nevarnih kemikalij. Točno tako bomo izdelale na tokratni delavnici. Posebej prilagojeno občutljivi otroški koži in potrebam nosečnic, hkrati pa zelo učinkovito in polno naravnih negovalnih sestavin.

Posvetile se bomo tudi zmotam in resnicam o uporabi eteričnih olj in naravnih sestavin v času nosečnosti (in za naše malčke), saj na internetu kar mrgoli napačnih informacij.

 

O čem bomo govorile?

AROMATERAPIJA

1. Aromaterapija v času nosečnosti:

– varna uporaba eteričnih olj za nosečnice (katera so varna, katera lahko uporabljamo s previdnostjo in katera so prepovedana),

– kako lahko glavne nosečniške težave blažimo s pomočjo eteričnih olj in na kakšen način.

2. Aromaterapija za dojenčke in otroke:

– varna uporaba eteričnih olj za malčke,

– kako lahko blažimo najpogostejše otroške težave (s katerimi eteričnimi olji in na kakšen način).

3. Podroben opis z delovanjem glavnih eteričnih olj, ki jih uporabljamo v času nosečnosti ter pri dojenčkih in otrocih.

4. Načini pomoči pri različnih težavah (kako izdelamo posamezne pripravke).

KOZMETIČNI IZDELKI

– Anatomske razlike v koži dojenčka/otroka in odraslega človeka,

– na kaj moramo biti pozorni pri izdelavi kozmetičnih izdelkov za otroke,

– osnovni cilji otroške kozmetike in kako jih doseči,

– naravne sestavine v otroški kozmetiki,

– katere (tudi naravne) sestavine za otroško nego niso primerne,

– kako izdelamo nežen nadomestek mila za umivanje,

– kaj potrebuje koža nosečnice in kako skrbimo za kožo nosečniškega trebuščka.

 

IZDELALE BOMO:

  • mazilo Vesela ritka: za vneto otroško ritko z ognjičem in cinkovim oksidom,
  • prestižen mousse Nosečka: stepeno maslo za nego nosečniškega trebuščka in proti strijam ali nego celotnega telesa,
  • masažno olje Radost: za dojenčka ali mamico – individualno prilagojeno težavi (antistresno, za nespečnost, proti zastajanju vode v telesu, za krče, protibolečinsko, za krčne žile, prebavne težave,…)
  • kopalna sol Moj dan: za dojenčka ali mamico – individualno prilagojeno težavi (za sproščanje, boleče in utrujene noge, proti zastajanju vode v telesu, protibolečinska, za strah in tesnobo, za nespečnost, za krče in prebavne težave,…)

 

Na delavnici prejmeš skripto (več kot 30 strani) z opisom sestavin, nasveti in številnimi dodatnimi recepti. Vse izdelke odneseš s seboj domov. Udeleženke boste izdelke na delavnici ustvarjale samostojno ali v majhnih skupinah in bodo individualno prilagojeni glede na težave, ki vas pestijo.


Zaželeno predznanje

Kljub temu, da ti bo znanje še bolj koristilo, če kakšen izdelek že narediš sama, je delavnica primerna tudi za začetnice. Aromaterapija za nosečnice, dojenčke in otroke ti ponudi prve korake v aromaterapijo, zato ne skrbi.

Nadgrajevanje znanja

Če te podrobneje zanima kako lahko aromaterapijo uporabljaš pri zdravstvenih težavah, se nam pridruži na enomesečnem seminarju klinične aromaterapije, za še bolj poglobljen vpogled v eterična olja pa lahko obiščeš celoletno izobraževanje Velika šola aromaterapije.

Če pa bi si želela poglobiti znanje v izdelovanju naravnih kozmetičnih izdelkov, pa pobrskaj naš urnik delavnic, saj se različne delavnice in seminarji vrstijo skozi celo šolsko leto.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala


Avatar
Gost
Mirjam
2 let 7 meseci pred

Delavnica je bila super, kot vedno.Si jasna in natančna.
Všeč mi je tudi, da se naredijo izdelki,tako da točno doma veš za kaj se gre.Se vidimo čez en mesec.