Naravni osvežilci za dom: dišeča oaza

59.00 

DATUM: 18.12.2018 (od 17h do 21h)

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana Kako do nas?

IZVAJALKA: Martina Vatovec

 

Naravni osvežilci za dom so idealna izbira za odišavljanje našega doma. Ker se približuje veseli december, bomo tokrat dale poudarek na prazničnih vonjih, vendar pa lahko hišne dišave uporabljaš skozi celo leto. Tvoja družina in gostje bodo nad magičnimi vonji zagotovo navdušeni 🙂

Pričaraj si čarobne praznične dni!

Opis

Naravni osvežilci za dom: dišeča oaza pri tebi doma

Prihaja praznični čas. Obdobje, ki diši po cimetu, pomarančah, klinčkih, vaniliji… Naravni osvežilci za dom bodo poskrbeli za še bolj prijetno in domače počutje in celotni družini pričarali čarobne praznične dni.

Zakaj naravni osvežilci za dom? Pogosto poskrbimo za svoj parfum, na odišavljanje doma pa pozabimo. Prostore, v katerih preživljamo svoj čas, lahko odišavimo z naravnimi  vonji in tako poskrbimo za boljše razpoloženje ali za še bolj prijetno počutje naših gostov.  Na delavnici bomo izdelale različne izdelke za odišavljanje doma in se pogovarjale o kreiranju vonjev. Naučile se bomo osnove formuliranja naravnih parfumov, preko katerih bomo izdelovale čarobne dišeče mešanice.  Ker se približuje veseli december, bomo dale poudarek na prazničnih vonjih, vendar pa lahko hišne dišave uporabljaš skozi celo leto.

 

Govorile bomo o:

 • osnovah kreiranja parfumov: note, akordi, razdelitev vonjev v skupine;
 • eteričnih oljih: spoznavanje vonjev, terapevtske značilnosti in intenziteta vonja;
 • tem, katere so praznične dišave,
 • tem, kakšne sestavine potrebujemo za idelavo naravnih dišav za dom,
 • razliki med oljnim in alkoholnim hišnim parfumom,
 • tem, kako odišaviti dom z naravnimi sestavinami,
 • vplivu eteričnih olj na čustva.

 

IZDELALE  BOMO:

 • alkoholno dišavo za dom s palčkami
 • oljni difuzor
 • praznični osvežilec zraka v pršilu
 • dišeči gel v lončku ali dišeči potpouri

 

Na delavnici prejmeš skripto z opisom sestavin, nasveti in recepti za domače ustvarjanje. Vse izdelke, ki jih izdelate samostojno (v majhnih skupinah), odnesete s seboj domov.

 


O predavateljici

Delavnico bo vodila Martina Vatovec, zeliščarka, ljubiteljica aromaterapije in velika raziskovalka naravnih parfumov, ki je svoje znanje o parfumeristiki pridobila v Bologni, francoskem Grassu in Zagrebu. Zadnja izobraževanja, ki se jih je udeležila, obsegajo:

Essenze cardine della profumeria moderna z Cristiano Canali,
La formula ritrovata z Marino Cerizza,
Un’autobiografia scritta col profumo  z Eva-Marie Lind,
Dal profondo del profumo z Beatrice Baccon,
Brillantine da un’antica barberia z Luigi Cristiano.

Zaželeno predznanje

Za udeležbo na delavnici sicer ne potrebuješ predznanja, je pa zaželeno, da poznaš in uporabljaš eterična olja ter poznaš osnove delovanja in varno uporabo. Ker se na delavnici posvečamo uporabi eteričnih olj v parfumeristiki, žal ni časa za ponavljanje osnov.

Nadgrajevanje znanja
Če te izdelovanje naravnih vonjem zanima, se nam lahko pridružiš na kateri izmed delavnic kreiranja naravnih parfumov. Na prvem sklopu se učimo formuliranja oljnega parfuma in parfumskega mazila.  Znanje iz prvega sklopa trilogije nadgradiš še na drugem sklopu, na katerem izdelujemo naravne alkoholne parfume in tretjem sklopu, na katerem se posvetimo naravnim citrusnim parfumom oz. toaletnim/kolonjskim vodicam.
Če pa se navdušuješ nad naravnimi pripravki za dom, lepo vabljena na delavnico naravnih čistil. Zeleno čiščenje brez toksinov in zdravju nevarnih kemikalij bo poskrbelo, da bo čiščenje ne bo škodilo zdravju družine in hišnih ljubljenčkov ter okolju.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala