Predavanje: Eterična olja Sibirije

15.00 

TERMIN: 5.6.2018 (od 17h do 20h)

LOKACIJA: Ljubljana, Brnčičeva 21 Kako do nas?

PREDAVA: Marco Pighin

 

Tokratno predavanje bo kombinacija filozofskega, spiritualnega in aromaterapevtskega pogleda na Sibirijo, njena zelišča in destilacijo. Sibirija, ki človeka očara s svojo lepoto, veličastno naravo, čudovitimi gozdovi in neskončnostjo, ponuja številna naravna bogastva, katerih moč je potencirana zaradi izjemnih pogojev, v katerih rastejo. Tokrat jih bomo spoznali skozi učinkovanje avtentičnih eteričnih olj sibirskih zdravilnih rastlin.

 

Opis

Predavanje: Eterična olja Sibirije

 

Sibirija je ena redkih področij našega planeta, ki od temnega časa Kali Yugi (cca 3600pr.n.št.) ne pozna vojn, onesnaževanja ali industrijskega izkoriščanja. Ta neizmeren geografski prostor je zadnji resnično neokrnjen del planeta, ki nosi čisti spomin. Sibirija že tradicionalno predstavlja Srce Zemlje ali sveto središče Rusije in samega območja Euro-Azije.

Predavatelj Marco Pighin živi v Sibiriji že 10 let in deluje na projektu odkrivanja zelišč sibirske tajge. Na predavanju nam bo predstavil sibirska eterična olja, ki jih prideluje sam, in projekt, na katerem deluje že več let in na njem združuje alkimistično umetnost destilacije, medicine in sibirske tradicije. Na predavanju nam bo ponudil nekoliko drugačen pogled na proces destilacije in eterična olja in nam pojasnil zakaj sam destilira zdravilne rastline tudi do 48 ur.

V Sibiriji je proces destilacije obred, v katerega je vloženega veliko dela in ljubezni. Vir energije je ogenj, ki se ga kuri na drva, ki so ročno pripravljena že veliko prej. Pred obredom se delavci zberejo pred destilatorejm, prižgejo svečo in zmolijo molitev. Obred ni verske narave, le posvetitev delu. Po molitvi vsak delavec vzame svoj list breze, ga prižge na plamenu svečke in z njim zakuri ogenj pod destilatorem. Malce drugače, kot smo vajeni pri nas, kajne? Zato pa so tudi eterična olja nekaj čisto posebnega.

 

O čem bo govora:

– Zgodovinsko-duhovna misija Rusije-Evroazije,
– pomembnost Sibirije v novi dobi,
– miti in legende srca sveta, sveto in preroško središče duhovnih sil prihodnosti,
– destilacija v Sibiriji: skrivnost človeka, eteričnega olja in kozmične skrivnosti,
– nove sile in apokaliptična olja.

 

O predavatelju

Marco Pighin je popotnik in poročevalec, specializiran za območje nekdanjega sovjetskega prostora. Že več kot desetletje dela kot fotoreporter za večje italijanske in tuje revije. Predstavlja se kot poznavalec ruske duše. Zadnja leta se posveča destilaciji eteričnih olj v sibirski tajgi, ki meji z Mongolijo. Po tradiciji ta košček sveta imenujejo ’Srce’ sveta. Marco rad citira Goethea in pravi: “Eterična olja so božanske moči.”


Opombe

Predavanje bo potekalo v italijanskem jeziku in bo prevajano v slovenščino.

Po končanem predavanju bo možen nakup avtentičnih sibirskih eteričnih olj.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala