Mala šola zdravja – modul 3: Zdrav imunski sistem

110.00 

TERMIN: 11.6.2019 (od 17h do 21h)

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana Kako do nas?

PREDAVATA: Inka P. Gerkšič, Nataša Kos Križmančič

 

Tretja delavnica v sklopu naše Male šole zdravja. Tokrat bo govora o imunskem sistemu. Kljub temu, da se nanj spomnimo predvsem v jesenko-zimskih mesecih, moramo zanj skrbeti in ga graditi skozi vse leto. Poznate koga, ki pogosto zboli ravno na (poletnem) dopustu? Združili bomo znanje iz aromaterapije in ga nadgradili z refleksoterapijo ter tako poskrbeli za sinergični učinek in potenciranje terapevtskega delovanja.

 

Opis

Mala šola zdravja – modul 3: Zdrav imunski sistem

Morda se vam na prvi pogled zdi, da tematika nekako ni ravno primerna za poletje. Vendar pa boste po delavnici videli, da temu vsekakor ni tako. Zdrav imunski sistem je osnova za naše zdravje in dobro počutje. Pogosto se lotevamo podpore našemu organizmu šele v jesenskih ali zimskih mesecih, ko so na pohodu številne okužbe, vendar pa je takrat že prepozno. Za imunski sistem je potrebno skrbeti skozi celo leto in kar smo posejali spomladi in čez poletje, bomo želi jeseni in pozimi. Zato bodo prihajajoči meseci pravi za ukvarjanje s svojim telesom.

Drug razlog za to, da bomo to tematiko v sklopu šole obravnavali zadnjo, pa je dejstvo, da ogromno ljudi zboli ravno na počitnicah/dopustu. Nivo stresnih hormonov, ki so nas “držali gor” več mesecev ali morda kar celo leto, na dopustu upade, saj se končno sprostimo. In pogosto pride “za nami” vse, pred čemer smo prej uspešno bežali. Kako torej ohraniti zdrav imunski sistem skozi vse leto?

 

O Mali šoli zdravja

Mala šola zdravja je bila oblikovana z namenom združevanja dveh komplementarnih področij, ki se med seboj odlično povezujeta: aromaterapije in refleksoterapije. Obe metodi nam omogočata vzdrževanje dobrega zdravstvenega stanja in nam dajeta orodja za samopomoč pri številnih vsakodnevnih težavah. Program je novost v domačem in širšem okolju, saj ponuja edinstven (celostni) pristop. Na šoli združujemo uporabna znanja iz aromaterapije in uporabe eteričnih olj ter vas naučimo veščin izvajanja refleksne samomasaže. Aromaterapevtski izdelki in refleksna stimulacija delujejo sinergično in tako potencirajo terapevtski učinek.

Šolo vodiva Inka Plauštajner Gerkšič, mednarodno certificirana aromaterapevtka in dermaestetik ter Nataša Kos Križmančič, certificirana refleksoterapevtka in vodja Šole obrazne refleksoterapije Sorensensenmetod™. Za vas sva združili bogato znanje in dolgoletne izkušnje ter vam pripravili sklop delavnic za izboljšanje zdravja in počutja.

Vsak izmed modulov je zasnovan kot posamezna delavnica, ki je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Z obiskom celotne Male šole zdravja dobite globlji vpogled in boljše razumevanje tako aromaterapije kot tudi refleksoterapije, vseeno pa se lahko udeležite tudi samo posamezne delavnice. Mala šola zdravja obsega 3 module:

  • Modul 1: Detoksikacija za boljše počutje (marec): Če razstrupimo naše telo, bomo izboljšali tako počutje, zdravje kot tudi videz naše kože. Pomlad je idealna za čiščenje telesa.
  • Modul 2: Koncentracija in spomin (april): Izboljšajmo si koncentracijo in izostrimo spomin saj bomo tako lažje dosegali zastavljene cilje. Pridobljene tehnike vam bodo olajšale prihajajoč konec šolskega leta.
  • Modul 3: Zdrav imunski sistem (junij): Čas za krepitev imunskega sistema ni tik pred zimo, saj je takrat že prepozno. Gradimo ga skozi vse leto, zato pričnite z delom že sedaj.

 

Tretja v sklopu delavnic se posveča tematiki zdravega imunskega sistema.

 

Kako poteka delavnica:

1. del: Refleksoterapija – teorija in praksa

Najprej bomo spoznali kaj refleksoterapija je in kako deluje. Ker je poudarek na praktični izvedbi, se bomo kmalu lotili praktičnega dela – izvajanja refleksne samomasaže.

S stimulacijo refleksnih točk na obrazu, dlaneh in stopalih je možno ohraniti in izboljšati naš imunski sistem. Na delavnici boste izvedeli kateri predeli na telesu so odzivni, ko želimo obnoviti naravno obrambno moč svojega telesa. Prejeli boste uporabne skice, ki vam bodo v pomoč pri vsakodnevni skrbi za svoje zdravje.

2. del: Aromaterapija – teorija in praksa

Eterična olja so v boju proti mikroorganizmom izredno močna. En izmed najpogostejših namenov, ko posegamo po eteričnih oljih, je ravno uporaba v času prehladov, grip in drugih okužb. Vendar pa smo takrat že pozni, za imunski sistem je potrebno poskrbeti že prej. Ker je oslabljen imunski sistem pogosto posledica prekomernega stresa, bomo nekaj časa posvetili tudi tej tematiki. Pogledali si bomo kako pravilno in varno uporabljati eterična olja za dolgoročno podporo našemu organizmu.

 

Po teoretičnem delu bomo izdelali tudi 2 terapevtska izdelka, ki bosta v kombinaciji z refleksoterapijo poskrbela za vaše zdravje in boljše počutje ter potenciranje delovanja.

 

Podrobnosti:

Udeleženci boste terapevtske izdelke na delavnici izdelali samostojno in jih prilagodili svojim potrebam. V ceno delavnice je zajeto predavanje, gradivo, izdelki (sestavine in embalaža) in crkljanje z domačim ekološkim čajem.

Na delavnici prejmete skripto s podrobnim opisom eteričnih olj, nasveti in recepti. Vse izdelke odnesete s seboj domov.

 

PROSIM PREBERITE SI POTEK PRIJAVE, PLAČILA IN POGOJE ODPOVEDI:

https://www.naravni-koticek.si/prijave-placila-in-odpovedi/


Zaželeno predznanje

Za udeležbo na delavnici predznanje ni nujno, je pa zaželeno, da poznaš osnovno uporabo eteričnih olj. Zaradi obsega tematike se na delavnici ne bomo spuščali v podrobnosti, ki niso direktno povezane s tokratno temo. Za že tako obsežno tematiko imamo namreč na voljo le omejeno časa. Seveda pa bomo povedali dovolj osnov za varno in učinkovito uporabo eteričnih olj.

Nadgrajevanje znanja

Svoje znanje lahko nadgradiš na ostalih sklopih delavnic ali se vpišeš v katerega izmed Inkinih poglobljenih tečajev za aromaterapijo ali formuliranje kozmetičnih izdelkov oziroma na katerega izmed poglobljenih Natašinih programov iz refleksoterapije.

Vesela bom, če svoje mnenje o delavnici deliš z ostalimi. Hvala