Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Spletni festival: Vsaka koža = zgodba zase

Tip delavnice:

Preko spleta

Izvajajo:

Inka P. Gerkšič, dermaestetik, mediestetik in mednarodno certificirana aromaterapevtka

Cena: 150,00 €

Spletni festival Vsaka koža = zgodba zase je potekal v maju 2020 in bil prava uspešnica! Obiskalo ga je nekaj tisoč ljudi, ki so vsak dan spremljali webinarje v živo ter v mojih Q&A terminih postavljali vprašanja, vezana na tematike.

Družili smo se kar dva tedna, vendar pa mnogi med vami niste uspeli biti prisotni na vseh vsebinah ali niste uspeli v tako kratkem času absorbirati velike količine informacij, ki sem vam jih ponudila. Zato vam ponujam spletni festival tudi v obliki, ki vam bo vedno na voljo.

Če si torej zamudil/a spletni festival Vsaka koža = zgodba zase, si ga lahko sedaj ogledaš v svojem tempu in udobju domačega naslonjača. Vsebine te bodo popeljale od razumevanja delovanja naše kože, preko formuliranja lastnih izdelkov do personalizirane kozmetike, ki je najboljše, kar lahko svoji koži ponudiš. Uporabne, praktične in koristne informacije, ki jih lahko takoj vključiš v svoje izdelke in jih tako narediš (še) boljše!

Podrobna vsebina festivala te čaka v zavihku Podroben program.

 

Webinarji:

1. webinar: Koža in njeno delovanje
2. webinar: Formuliranje kozmetike
3. webinar: Individualno prilagojena kozmetika
4. webinar: Smiselnost izdelkov + predstavitev članstva
5. webinar: Moja zgodba
6. webinar: Predstavitev Kotičkove ekipe
7. webinar: Zgodba mentoriranke Ive in njene blagovne znamke Pelia Organic

Več vsebine v zavihku Podroben program ...

Potrebno predznanje:
Festival ne zahteva posebnega predznanja.

Darilo: Koda za 15% popust na nakup v največji slovenski spletni trgovini s sestavinami za izdelavo domače kozmetike.

Ali veš...?
...da lahko ta tečaj v sklopu spletnega formulatorskega članstva Formulatorski pospeševalnik prejmeš brezplačno? Članstvo je bližnjica do tvojega uspeha, saj z njim dosežeš cilj hitreje in bolj lahkotno. V njem te čaka konstantna podpora in odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija in pripadnost družini istomislečih. Nadgradi znanje, izboljšaj izdelke in daj koži točno tisto, kar potrebuje. ♥

Spletni festival: Vsaka koža = zgodba zase

Spletni festival je namenjena tistim, ki:

 • želite bolje spoznati svojo kožo in ugotoviti kaj potrebuje,
 • želite vedeti kaj je pomembno pri formuliranju kozmetike in kako se ga lotimo,
 • izvedeti zakaj kozmetika, izdelana na podlagi tipov kože, ne deluje,
 • izdelujete lastno kozmetiko in bi želeli poglobiti svoje znanje,
 • ustvarjate svojo kozmetiko, a bi želeli izdelati še bolj učinkovite in ciljno usmerjene izdelke,
 • bi se želeli lotiti lastnega formuliranja (in ne le slediti recepturam),
 • za svojo kožo že dlje iščete izdelke, a ne najdete pravih.
Spletni festival: Vsaka koža = zgodba zase

Z nakupom spletnega festivala prejmeš:

 • 4 video posnetke (skupno več kot 5 ur) s predavanji (tematike: koža, formuliranje, individualno prilagojena kozmetika, smiselnost receptur)
 • 3 video Q&A posnetke (skupno cca 4 ure) z odgovori na vprašanja, povezana z zgornjimi tematikami in še veliko veliko več
 • BONUS webinarji: Inkina zgodba, Kotičkova ekipa, Ivina zgodba (cca 2 uri)
 • Povabilo v zaprto Facebook skupino, kjer smo si na voljo za pomoč, izmenjevanje mnenj, deljenje izkušenj.

Če želiš svoje znanje še bolj poglobiti, te vabim na celoletno izobraževanje Masterclass: Formuliranje obrazne naravne kozmetike. Na njem spoznaš delovanje naše kože in njene potrebe ter se naučiš formuliranja kozmetičnih izdelkov, ki ti bodo "pisani na kožo".

Inkin nagovor Tebi

Ne verjamem v univerzalne izdelke, namenjene množicam. Sem velika zagovornica personalizirane kozmetike, narejene po meri posameznika. Moja koža je postala težavna že v zadnjih razredih osnovne šole in neskončno iskanje “idealne kremice” je trajalo vse, dokler nisem pričela s samostojno izdelavo kozmetike. V vmesnem času pa sem porabila goro denarja za manj in bolj drage izdelke, v upanju, da najdem “tistega pravega”. Kreme so se kopičile v moji toaletni omari in na koncu sem jih (tudi tiste hudo drage) uporabljala za nego rok, telesa ali celo pet. Veliko jih je pristalo tudi v košu, saj jim je s časoma potekel rok. Kakšna škoda!

Na tej poti me je čakalo tudi kar nekaj neprijetnih presenečenj. Ne samo, da mi pri moji zelo mastni in aknasti koži kupljeni izdelki niso pomagali, z njimi sem si pridelala še hudo izsušeno povrhnjico, saj je bila moja lipidna bariera povsem porušena. Nega mastne kože z izsušeno povrhnjico je en najbolj zahtevnih izzivov in potrebovala sem leta, da sem svoji koži povrnila zdravje. Poleg tega je vsaka krema, ki sem jo uporabila, na mojo kožo delovala komedogeno in povzročila izbruh mozoljev. Izdelkov, ki bi mi zares ustrezali, v vseh letih iskanja nisem našla.

Zato sem se lotila izdelave svoje lastne kozmetike. Moji prvi poskusi segajo še v gimnazijska leta, bolj resno pa sem se ustvarjanja lotila pred 10 leti. Sprva, tako kot večina, s testiranjem receptur z interneta in kakšne knjige, vendar pa sem kmalu ugotovila, da se je potrebno izdelovanja lotiti sistematično in celostno, zato so sledila leta in leta učenja, izoobraževanja in študija, ki še vedno trajajo. Ko sem osvojila sestavine, sem se lotila formuliranja. Nato sem ugotovila, da je podlaga za vse, dobro poznavanje delovanja kože, zato je bila naslednja stopnička dermatološka literatura. In od tam gremo samo še naprej, saj novega znanja nikoli ne zmanjka 😉

Kaj si želim, da bi od festivala VSAKA KOŽA = ZGODBA ZASE odnesla ti?

Želim si, da bi tudi ti našla rešitev za svojo kožo, ki morda ni tako “normalna”, da bi ji ustrezala prav vsaka kremica. Ne želim, da se zadovoljiš z izdelom, ki ni idealen za tvojo kožo, pač pa si ustvariš takega, ki ti bo zares “pisan na kožo”. Kolikokrat sem sama rekla: “No ja, saj ni slaba.” ali “Kar ok je.” Pa vendar je moja koža vedela bolje od mene – da “to ni to”. In kmalu mi je to tudi pokazala, mi dala vedeti, da potrebuje in želi nekaj drugega. In že sem bila na pohodu za novo idealno kremico. Zato verjamem v to, da je vsaka koža zgodba zase in zagovarjam, da si zasluži najboljšo možno nego. In to je zagotovo personalizirana kozmetika.

Vabljen/a v spletno članstvo Formulatorski pospeševalnik

V mojem spletnem formulatorskem članstvu te čaka konstantna podpora, odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija za ustvarjanje, predvsem pa bližnjica do tvojega cilja, ki ga dosežeš hitreje in bolj lahkotno. V sklopu članstva ti omogočim tudi brezplačen dostop do naših vsebin (spletni tečaji, webinarji, mesečne recepture in individualno svetovanje), ki si jih v vsakem članskem obdobju izbiraš po svoji želji in preferencah. Za nadgradnjo znanja, še boljše izdelke in zadovoljno kožo. ♥

Prednosti spletnih tečajev

Ker prihajate z vseh koncev Slovenije, je pri delavnicah v živo težko ujeti termin, ki bi ustrezal vsem. Pri spletnih tečajih niste vezani na lokacijo in termin, ravno tako nimate dodatnih stroškov in izgube časa z vožnjo. Do tečaja na platformi imate konstanten dostop, skozi program lahko napredujete v svojem lastnem tempu, video posnetke predavanj in ustvarjanja izdelkov pa si lahko ogledate večkrat in vam tako zares nič ne uide. Učite se lahko v udobju lastnega doma, hkrati pa so spletni tečaji obsežnejši kot bi bile delavnice v živo, saj nismo časovno omejeni.

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletnih tečajev in programov je 12 mesecev, do webinarjev pa 6 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledate kadarkoli in kolikor krat želite. Imate pa tudi možnost zakupa podaljšanja dostopa do tečajev za 1 leto in webinarjev za 6 mesecev. S podaljšanjem zakupite tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo). 

 

Inka

O predavateljici

Inka P. Gerkšič je dermaestetk in mediestetk ter mednarodno certificirana aromaterapevtka. Svoja izobraževanja je opravila na svetovno znanih formulatorskih in aromaterapevtskih šolah, seminarjih in konferencah.

V zadnjih letih se zelo poglablja v skrivnostno delovanje naše kože, saj je skozi delo ugotovila, da je to nujna osnova za dobre in smiselno formulirane izdelke. Izobrazila se je iz dermatologije, patologije kože in pridobila naziv dermadiagnostik, saj opravlja tudi specializirane poglobljene dermadiagnostične preglede z napravo Cortex DermaLab.

Svoje znanje o formuliranju in izdelovanju naravne kozmetike ter aromaterapevtskih pripravkov ti podaja preko delavnic v živo, v zadnjem času pa tudi v obliki spletnih izobraževanj; katera so trenutno na voljo si lahko ogledaš pod aktualnimi delavnicami. Vsak mesec izdaja novo napredno visokoučinkovito formulacijo v rubriki Mesečne recepture. V primeru, da potrebuješ redno podporo, saj se ti pri formuliranju, ustvarjanju in raziskovanju porajajo vprašanja, pa ti pomaga v spletnem formulatorskem članstvu Formulatorski pospeševalnik.

Ekipa Naravnega kotička ponuja tudi storitve za podjetja; vse od svetovanja, izobraževanja kadra, pa do formuliranja izdelkov za naročnike in izvedbe teambuildingov.

Vsebina webinarjev

1. Koža in njeno delovanje (1.del festivala - PREDAVANJE)

 • Zakaj ni (vedno) verjeti opisom izdelkov in zakaj promocijski materiali niso relevanten vir pridobivanja informacij

Suha koža - izzivi suhe kože

 • Zakaj izraz suha koža ni primeren(iz tega prihaja napačno razmišljanje o suhi koži in njeni negi)
 • Kaj je osnovna težava suhe kože
 • Sebum: kaj je sebum, kakšna je njegova naloga, sestava sebuma
 • Kakšne težave prinese pomanjkanje sebuma
 • Pomen pH-ja kože in povezava s sebumom in ceramidi
 • Kakšen je idealen pH za suho kožo
 • Zakaj nega, bogata z maščobami, za suho kožo ne zadostuje
 • Velik delež maščob v izdelkih ni idealen za našo kožo in kaj vključiti v izdelke, da svoji koži pomagate
 • Zakaj so ceramidi ključni za našo kožo
 • Epidermalni lipidi in zaščitna lipidna bariera
 • Maščobne kisline za kožo - katere so in katere niso primerne za suho kožo
 • Zakaj je bistveno katera olja so vključena v izdelek za nego suhe kože
 • Suha in izsušena koža nista eno in isto - kakšne so razlike in izzivi obeh
 • Porušena lipidna bariera in težave, ki jih prinese

Mastna koža - izzivi mastne kože

 • (Hiper)seboreja in prepoznavanje mastne kože
 • Kaj je komedogenost inzakaj lestvice komedogenosti niso zanesljive
 • Kako ugotoviti ali je sestavina (za našo kožo) komedogena?
 • Kako ugotoviti ali sestavina na naši koži deluje komedogeno?
 • Mastna koža, glicerol in vlažnost mastne kože
 • Težava prekomernega izločanja sebuma
 • Zakaj in kako nastanejo komedoni, mozolji, akne
 • Ali je aknasta koža res mastna?
 • Zakaj izdelki za mastno kožo niso primerni za aknasto kožo
 • Katera olja so primerna za mastno kožo in katerim se izogibamo

 • pH mastne in aknaste kože in izzivi
 • Zakaj se pri mastni koži ne smemo izogibati maščobam
 • Formuliranje za mastno kožo in nega

 

2. Q&A WEBINAR o koži

 • Vprašanja in odgovori o koži (+ razno)

 

3. Formuliranje kozmetike (2.del festivala - PREDAVANJE)

 • Zakaj formulirati lastne recepture in ne slediti recepturam z interneta, blogov in delavnic?
 • Receptura, narejena glede na tip kože ni dovolj učinkovita
 • Kaj vse se moramo vprašati preden se lotimo formuliranja?
  • Razumevanje kože je na prvem mestu - tip kože, stanje, pridružene problematike, posebnosti
  • Komu bo izdelek namenjen - starost, spol, način življenja …
  • Kakšen izdelek želimo - kakšna bo struktura in v kakšni embalaži bo?
  • Zaporedje formuliranja - zakaj je izbor sestavin zadnji korak?
  • Zakaj je izbira prave embalaže tako pomembna? Prilagajanje formulacije embalaži
 • E-vitamin: zmotna prepričanja in njegovo pro-oksidativno delovanje
 • Postopek formuliranja po korakih
 • Spoznavanje sestavin
 • Preverjanje kompatibilnosti sestavin
 • Nadomeščanje izgubljenih sestavin
 • NAJPOGOSTEJŠI IZZIVI, ki ste jih omenile (hiter pregled)
  • Emulgatorji – testiranje & občutek na koži
  • Spoznavanje zgoščevalcev in stabilizatorjev
  • Določanje razmerja voda: olje
  • Pomisleki pri izdelovanju – lahko naredim več škode kot koristi?
  • Strah pred neuspehom
  • Kaj z razslojenim izdelkom?
  • Premalo strokovnega znanja
  • Piljenje recepture
  • Je sestavina oljna ali vodna? Koliko mešanja je potrebnega?
  • Zamenjava sestavin

 

4. Q&A WEBINAR o formuliranju

 • vprašanja in odgovori glede formuliranja (+ razno)

 

5. Personalizirana kozmetika (3.del festivala - PREDAVANJE)

 • Zakaj kozmetika, narejena glede na tip kože, ni učinkovita?
 • Zakaj ne verjamem v univerzalne izdelke in zakaj je moj moto "Vsaka koža je zgodba zase"
 • Tip kože je (le) izhodišče
 • Tudi če je tip kože enak, ni za dve osebi primerna enaka nega
 • Kaj vse vpliva na stanje naše kože in nam nareduja kakšna mora biti nega?
 • Pridružena stanja/problematike kože:
  • Porušena lipidna bariera
  • Vnetja (posledično razgradnja kolagena)
  • Zrela koža (in nujnost UV zaščite vsak dan)
 • Zakaj je ciljno usmerjen izdelek edina rešitev?
 • Naslavljanje enega problema
 • Primeri iz prakse – zakaj je individualno prilagojena kozmetika nujna?
 • Primer iz prakse - posledice porušene bariere
 • Težava: na trgu ni nikogar, ki preverja smiselnost formulacij, ki gredo v prodajo

 

6. Q&A WEBINAR o personalizirani kozmetiki

 • vprašanja in odgovori o individualno prilagojeni kozmetiki (+ razno)

 

7. BONUS WEBINAR: Smiselnost izdelkov in predstavitev Šepetalk koži

 •  Ali je doma izdelana kozmetika enakovredna kupljeni
 • Kje so pasti kupljene kozmetike
 • O smiselnosti receptur (tako domačih kot tistih, ki se prodajajo na trgu)
 • Na trgu ni nikogar, ki bi preverjal smiselnost formulacij, ki gredo na trg
 • Kaj se preverja, preden gre izdelek na trg
 • Predstavitev spletnega formulatorskega članstva

 

BONUS WEBINARJI

 • BONUS WEBINAR 1: Moja zgodba, v kateri izveš med drugim tudi kako sem se spopadala s kožnimi težavami in kam me je pripeljala uporaba konvencionalne kozmetike, namenjene negi tipu moje kože. Zaupala sem ti tudi svojo dnevno rutino.
 • BONUS WEBINAR 2: Predstavitev Kotičkove ekipe
 • BONUS WEBINAR 3: Zgodba mentoriranke Ive in njene blagovne znamke Pelia Organic


Košarica

Zapri