Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Aromaterapevtski žepni SOS roll-on (z receptom)

02. september 2014

Aromaterapevtski roll-on za različne priložnosti

Pričetek novega šolskega leta prinaša poleg navdušenja nad prijatelji in novimi dogodivščinami, tudi konec brezskrbnih počitnic in…učenje :) Ne glede na to ali imate doma nagajivega osnovnošolca, adolescentega srednješolca ali pa žurajočega študenta, mu lahko pri učenju pomaga doma izdelani mini roll-on za boljšo koncentracijo in spomin. Ker pa znajo biti prihajajoči meseci naporno obdobje tudi za vas, lahko sebi privoščite antistresnega ;)

Aromaterapevtski roll-on je izredno priročen (embalažo se dobi v različnih velikostih, od 5 pa do 15 ml), saj je tako majhen, da ga imate lahko spravljenega v torbici, peresnici ali celo žepu. Uporabite ga lahko kadarkoli potrebujete pomoč. Zato ga tudi rada imenujem SOS roll-on :)

 

Nasveti za mešanice eteričnih olj:

– za učenje, koncentracijo in spomin: eterično olje limone, rožmarina, poprove mete, evkalipta,…

– za sprostitev in proti stresu: sivka, pomaranča, pačuli, ylang ylang, sandalovina,…

– proti glavobolu: sivka, poprova meta, bazilika, rimska kamilica,…

 

Osnova vašega roll-ona je lahko rastlinsko olje. Izbirajte med tistimi, ki so manj izdatna in se hitreje vpijejo, da občutek na koži ne bo premasten. Osebno imam rada olje grozdnih pešk ali frakcionirano kokosovo olje. Ker gre za namenenski aromaterapevtski roll-on, ki se ga nanaša lokalno, je varna koncentracija do 5 % * eteričnih olj (ob upoštevanju kontraindikacij!).

 

SOS roll-on za boljšo koncentracijo (v šoli ali službi)*

  • cca 9 ml frakcioniranega kokosovega olja
  • 2 kapljici eteričnega olja rožmarina kt cineol (Rosmarinus officinalis ct cineole)
  • 2 kapljici eteričnega olja poprove mete (Mentha x piperita)
  • 4 kapljice eteričnega olja limone (Citrus limon)

* Recept je prilagojen 9ml roll-on embalaži

NAVODILA: V embalažo nakapajte izbrano kombinacijo eteričnih olj in stekleničko povaljajte med dlanmi. Dodajte rastlinsko olje (toliko, da zapolnite stekleničko), zaprite embalažo in premešajte. Nanesite na sence in notranjo stran zapestja, vtrite in uživajte :)

 

Prijeten in čim manj stresen pričetek šolskega leta vam želim! :)

 
* Opomba: Nižjo koncentracijo uporabimo pri otrocih, občutljivih ljudeh, alergikih ipd. Pazljivost in prilagoditev recepture je potrebna tudi pri nosečnicah (izogibamo se rožmarina) ter ljudeh, ki imajo epileptične napade. Upoštevajte navodila za varno uporabo eteričnih olj!

 

Za vse, ki bi želeli številne vsakodnevne težave reševati na naraven način s pomočjo aromaterapije, vabim na tečaj Aromaterapija za vsakodnevne izzive (ki je nastal v času korone) ali celoletno Veliko šolo aromaterapije.Košarica

Zapri