Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Inka P. Gerkšič

Sem ustanoviteljica Naravnega Kotička in Aroma Akademije ter voditeljica in mentorica aromaterapevtskih izobraževanj in delavnic formuliranja naravne kozmetike. Obožujem delo z ljudmi, hkrati pa lahko porabim dneve in tedne zaprta v svoj ustvarjalni kotiček, kjer formuliram nove recepture in ustvarjam z eteričnimi olji.

Inka

Moja zgodba

Z naravo sem tesno povezana že od otroštva. Odraščala sem v hiši z vrtom, tik ob gozdu in neokrnjenih travnikih, kjer lahko najdeš številne zdravilne rastline, zelišča in rožice, ki jih še vedno uporabljam v vsakodnevnem življenju. Že od malih nog smo v družini zdravstvene težave reševali s pomočjo naravnih rešitev, zato je bila uporaba naravne kozmetike le logičen naslednji korak.

Odkrila sem jo v edini »zeleni lekarni« v Ljubljani (pred 15 leti še ni bilo take poplave naravne kozmetike, kot jo imamo sedaj) in priznati moram, da je šlo za ljubezen na prvi pogled (oziroma dotik). Svoje prve izdelke sem ustvarila že v srednješolskih časih, skozi vsa ta leta pa o tej tematiki pridno prebirala vse, do česar sem se dokopala. Mednarodni študiji iz organske kozmetike in naravne nege kože ter študija angleške in fancoske aromaterapije so moje znanje samo še poglobili in nadgradili in navdušena sem nad rezultati vrhunskih izdelkov!

Rodil se je Naravni Kotiček

Kljub študiju aromaterapije ostaja moja največja ljubezen naravna kozmetika ❤ Svoje znanje sem nadgradila s študijem na evropsko in svetovno znanih šolah za formuliranje naravne kozmetike in z veseljem ga prenašam na udeleženke delavnic in obsežnejših strokovnih izobraževanj, ki jih vodim preko Aroma Akademije. Vedno več ljudi se obrača name s številnimi težavami s kožo in tako vesela sem, ko najdemo uspešne rešitve in dosegamo odlične rezultate! Na svojih delavnicah in izobraževanjih se trudim dati to, kar se mi zdi tako zelo pomembno – holistični pristop.

Najlepši del ustvarjanja domačih izdelkov (kozmetike ali terapevtskih pripravkov) je to, da jih lahko prilagodimo lastnim željam. Nobena stvar, ki jo kupimo, nam ne more biti tako »pisana na kožo«, kot individualno prilagojen izdelek. Kaj lepšega bi si sploh še lahko želele? 😉

Mediji

Širjenje znanja

Svoje znanje in ljubezen do naravne kozmetike in aromaterapije z vami delim tako v revijah in TV oddajah, kot v člankih na spletu in blogu na spletni strani. Redno sem pisala za revijo Zdrave novice, sedaj pa lahko moje članke vsak mesec prebiraš v reviji Bodi eko. Kratke nasvete z recepti za vse bodoče mamice nudim tudi na portalu Nosečka. Moje prispevke lahko najdeš v reviji Zdravje in Bodi Zdrava, na portalih revije Viva in Planet siol.net, v reviji Jana in Pomagaj si sam in še kje.

Občasno gostujem tudi v televizijskih oddajah. Lahko me opaziš v oddaji Dobro jutro ali Dober dan, me v živo pokličeš v Jutro s Kosmiko ali pa si ogledaš posnetek 1-urnih oddaj Preprosto naravno in Ta veseli dan.

Poleg delavnic in poglobljenih izobraževanj, ki se redno odvijajo v Ljubljani in Mariboru, občasno pa tudi v drugih mestih po Sloveniji, me lahko srečaš tudi na raznih dogodkih, sejmih, festivalih. Pocukaj me za rokav in poklepetali bova 🙂

Moja aromaterapevtska pot

Znanje iz angleške šole aromaterapije ter anatomije in fiziologije sem pridobila na Aromahead Institutu pod mentorstvom Andree Butje, svoje znanje pa poglobila s francosko šolo aromaterapije pri Cathy Skipper in Jade Shutes. Študij sem nadaljevala v smeri varnosti eteričnih olj in pridobila certifikat na izobraževanju Essential Oil Safety Masterclass pri Robertu Tissterandu. Navdušenje nad eteričnimi olji me je vodilo v poglobljeno raziskovanje in napredna izobraževanja, udeležila sem se tudi mednarodne aromaterapevtske konference Botanica2016 v Brightnu.

Moja strast je raziskovanje skrivnostnega delovanja naše kože, zato sem s študijem nadaljevala pri Robertu Tissterandu in Rhiannon Lewis, kjer sem izpopolnjevala znanje iz aromadermatologije. O aromaterapiji za ženske sem znanje črpala pri Jo Kellet, o aromapsihologiji pa pri Rhiannon Lewis. Moja knjižna polica se že upogiba pod težo aromaterapevtskih knjig, napisanih izpod rok največjih svetovnih aromaterapevtov: Shirley in Len Price, Kurt Schnaubelt, Salvatore Battaglia, Jane Buckle, Robert Tisserand in Rodney Young, Ann Harman, Suzanne Catty in drugih. Znanje aromaterapije dopolnjujem z branjem fitoterapevtskih knjig, znanje o koži pa poglabljam s strokovno literaturo s področja kozmetične in aromadermatologije.

Izobraževanja

Kliknite za podroben seznam vseh izobraževanj s področja kozmetologije, aromaterapije in alternativnih ved:

Vsa izobraževanja

Naravni Kotiček smo...

Naravni Kotiček je skozi leta pridno rastel in se razvijal. Ker se ves čas trudim, da bi vam pripravljala nove vsebine, zanimive delavnice in sveže recepte, mi včasih zmanjka časa in energije za vse. V zadnjih letih sem pridobila ustvarjalne, znanja polne in izredno simpatične sodelavke, s katerimi bomo skupaj skrbele za pestrost programov, zanimive objave in članke ter formuliranje številnih čudovitih receptur.

Inka P. Gerkšič
Inka P. Gerkšič
Ustanoviteljica Naravnega Kotička in Aroma Akademije, dermaestetik in mednarodno certificirana aromaterapevtka.
Tina Svetek
Tina Svetek
Ustanoviteljica Kremice, dipl. biotehnologinja in tutor na mednarodni spletni šoli za formuliranje kozmetike v UK.
dr. Olja Bregar
dr. Olja Bregar
Zaposlena v farmacevtski industriji, doktor molekularne genetike, dipl. mikrobiologinja in velika ljubiteljica narave, hribolazenja in športa.


Košarica

Zapri