Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Tina Svetek

Sem diplomirana biotehnologinja, ustanoviteljica Kremice ter mentorica na mednarodni spletni šoli za formuliranje naravne kozmetike s sedežem v Veliki Britaniji. Sem tudi mama dvema fantkoma in velika ljubiteljica narave.

Tina Svetek

Moji začetki

Za naravno kozmetiko sem se začela zanimati nekje v gimnaziji, ko sem v eni redkih trgovin, ki je prodajala eterična olja, kupila dve eterični olji ter eno osnovno olje in si naredila mešanico za nego obraza. Temu sem kasneje dodala še kakšne maske iz domače kuhinje (banana, med, ananas, jogurt in podobne skoraj jedilne stvaritve).

Med študijem biotehnologije sem se začela zanimati za sestavine v komercialni kozmetiki s poudarkom na tistih z naravnim izvorom seveda. Znanje kemije, biokemije in biologije mi je pomagalo pri dešifriranju zapletenih imen na kozmetični embalaži in kmalu sem spoznala, da v trgovini težko najdem kremo, ki bi vsebovala stvari, ki jih želim in ne bi vsebovala tistih, ki jih na svoji koži ne želim. Ravno sem začenjala podiplomski študij biomedicine, ko sem se odločila izdelati kremo za obraz. Poskus se je končal precej klavrno, s kepico olja in čebeljega voska, ki je plavala v hidrolatu. Ta neuspeh pa me je pahnil v svet emulzij, vodnih in oljnih faz, konzervansov, aktivnih snovi in formulacij. Zaradi svojega »znanstvenega« ozadja sem se ogromno kozmetične kemije naučila iz strokovnih knjig in znanstvenih člankov. Tako sem doma izdelovala tisoč in eno kremo zase in za svoje kolegice, kmalu sem se lotila še šamponov in balzamov za lase, v trgovini smo kupovali le še zobno pasto.

Poslovna kozmetična pot

Formuliranje kozmetike je postala takšna strast, da se je iz hobija spremenilo tudi v poklic. Postala sem vodja oddelka za kozmetiko v manjšem slovenskem podjetju, kjer sem ustvarila linijo naravne kozmetike od začetne ideje do produkcije. Svoje znanje sem poglobila še na intenzivnem izobraževanju o evropski kozmetični zakonodaji ter o dobri proizvodni praksi v kozmetiki.

Vodila sem tečaje s področja izdelave naravne kozmetike za obraz, telo in lase, ter tečaje za izdelavo naravnih mil po hladnem postopku.

Trenutno delam za mednarodno spletno šolo formulacije naravne kozmetike s sedežem v Združenem kraljestvu, kjer pripravljam nove tečaje in sem tutor za študente. Izdelujem Poročila o varnosti za kozmetične izdelke, ki so namenjeni za prodajo. Do pred kratkim sem upravljala tudi slovensko spletno trgovino z materialom za izdelavo domače kozmetike, vendar pa sem jo zaradi drugih projektov opustila in se opravila novim izzivom naproti.Košarica

Zapri