Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi
Formuliranje in svetovanje

Si želite svoj hobi spremeniti v uspešen posel in prodajati svoje kozmetične izdelke?

Že imate podjetje pa potrebujete pomoč pri razvoju formulacij in razumevanju kozmetične zakonodaje?

 

Odlično! Ekipa Naravnega kotička je tu, da vam pomaga pri vsakem koraku razvoja, lansiranja in prodaje kozmetičnih izdelkov.

Pošljite povpraševanje

Prosimo, potrdite, da se strinjate z obdelavo vaših podatkov ter, da ste prebrali in razumeli našo politiko zasebnosti.Zakoni, ki urejajo področje kozmetičnih izdelkov so zapleteni in obsežni. Že veste, da mora vsak kozmetični izdelek ustrezati več kot 5 različnim regulativam in zahtevam, ki veljajo v Sloveniji in EU? Kozmetični izdelek mora biti varen in stabilen, vsebuje lahko le dovoljene sestavine, proizveden pa mora biti v skladu z dobro proizvodno prakso. Vsak izdelek, ki je na trgu, mora biti tudi primerno označen ter prijavljen na evropski portal. V Sloveniji pa mora biti vsak, ki proizvaja kozmetične izdelke, priglašen tudi na Uradu RS za kemikalije.

Strokovnjakinje Naravnega kotička vam nudimo:

naravni-koticek-formuliranje-in-svetovanje

Razvoj kozmetičnega izdelka

 Izkušene formulatorke razvijemo izdelek po vaših željah. V lastnem razvojnem laboratoriju izdelamo prototipe formulacije, sestavine izbiramo glede na želje in na smiselnost za sam namen izdelka. Aktivne sestavine izbiramo na podlagi znanstvenih dokazov in kliničnih študij. Na koncu pripravimo specifikacijo izdelka s formulacijo, metodo izdelave in dobavitelji surovin

 

Strokovno svetovanje

Na podlagi let izkušenj in številnih formulacij/izdelkov na trgu nudimo tudi strokovno svetovanje za že obstoječe formulacije.

Včasih se pri razvoju formulacije zatakne in izdelke nikakor ne uspe tako, kot si želimo. Takrat vam z osebnim strokovnim svetovanjem na pomoč priskočimo izkušene formulatorke. Predlagamo možne rešitve in spremembe v formulaciji in metodi proizvodnje, ter svetujemo o optimizaciji procesa izdelave.

naravni-koticek-formuliranje-in-svetovanje

Celostno svetovanje s področja zakonodaje o kozmetičnih izdelkih

Če se podajate na podjetniško pot in se ne znajdete med vsemi regulativami, direktivami, zakoni in pravilniki, vam v Naravnem kotičku nudimo pomoč. Razumljivo vas vodimo čez vse korake, ki jih je potrebno opraviti za legalno prodajo izdelkov. Pri tem so nasveti prilagojeni tvoji specifični situaciji.

 

Izdelava Poročila o Oceni Varnosti Kozmetičnega Izdelka

Vsak kozmetičen izdelek na trgu mora imeti izdelano Poročilo o varnosti. Tega na podlagi naravoslovne izobrazbe in dodanih izpopolnjevanj hitro in zanesljivo pripravimo v Naravnem kotičku. V poročilu izdelamo obsežno toksikološko analiza vašega izdelka. Če je potrebno, svetujemo o spremembah formulacije, da bo izdelek ustrezal vsem zakonskim zahtevam.

naravni-koticek-formuliranje-in-svetovanj

Priprava dokumentacije z informacijami o izdelku (PIF)

Strokovnjakinje Naravnega kotička pripravimo dosje o kozmetičnem izdelku, oz. PIF.  Vanj vključimo vse zakonsko zahtevane dokumente, hkrati pa svetujemo kako ga po začetku proizvodnje dopolnjevati.

 

Svetovanje o označevanju KI ter o trditvah

Za kozmetične izdelke veljajo stroga pravila o označbah na embalaži ter o trditvah. V Naravnem kotičku svetujemo o vseh potrebnih zapisih na embalaži novega izdelka. Nudimo tudi pregled vaše obstoječe embalaže in svetujemo o popravkih, kadar so ti potrebni.

naravni-koticek-formuliranje-in-svetovanj

Priglasitev izdelka na portal CPNP

Vse kozmetične izdelke je potrebno pred začetkom prodaje priglasiti na evropskem portalu CPNP. Ker je proces dolgotrajen in kompleksen, lahko tudi ta korak namesto vas opravimo mi. Za to nalogo potrebujemo informacije o proizvajalcu izdelka, o sestavi in embalaži.

 

Svetovanje o GMP (Dobri proizvodni praksi)

Vsi kozmetični izdelki morajo biti proizvedeni v skladu z dobro proizvodno prakso oz. GMP. Strokovnjakinje Naravnega kotička svetujemo o elementih GMP, ki so smiselne za vaš konkreten primer. Na podlagi izkušenj z obstoječimi proizvodnjami vemo, katere so najbolj kritične točke, kjer inšpekcija hitro najde napake.Košarica

Zapri