Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Splošni pogoji uporabe spletne strani naravni-koticek.si

1. Splošna določila

Lastnik in izvajalec aktivnosti na spletni strani je Inka PLUS,  Inka Plauštajner Gerkšič s.p., Spomeniška ulica 6, 8233 Mirna.
Uporabnik se ob prijavi na aktivnosti v sklopu spletne strani strinja, da se njegovi podatki uporabljajo za namen aktivnosti in da njihovo uporabo v celoti razume ter da dojema, da se bodo podatki uporabljali v skladu s temi pogoji.

2. Varstvo osebnih podatkov pri uporabi spletne strani naravni-koticek.si

2.1 UPRAVLJAVEC
Upravljavec podatkov je Inka Plauštajner Gerkšič s.p. (v nadaljevanju upravljavec), z e-poštnim naslovom info@naravni-koticek.si.

2.2 OBDELOVANJE PODATKOV
Upravljavec zagotavlja, da bo osebne podatke uporabnikov obdeloval v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov ter svojo politiko zasebnosti. Podatki uporabnikov se uporabljajo izključno za namen, za katerega so bili posredovani. Podatki so uporabljeni izključno znotraj EU in se ne bodo nikoli posredovali tretjim osebam.

2.3 DOSTOP DO OSEBNIH PODATKOV
Do osebnih podatkov uporabnikov bosta imela dostop samo lastnik (upravljavec) in urejevalec spletne strani.

2.4 SOGLASJE
Osebne podatke, ki nam jih uporabniki posredujejo, obdelujemo z njihovim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na Splošni uredbi EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

2.5 NAMENI UPORABE OSEBNIH PODATKOV
Upravljavec osebne podatke (ime in priimek, naslov elektronske pošte) obdeluje samo za naslednje namene:

Za vsakega od naštetih namenov mora uporabnik oddati ločeno soglasje oz. potrditi strinjanje s pogoji ob prijavi na posamezno aktivnost.

2.6 ROK HRAMBE PODATKOV
Osebni podatki uporabnikov se bodo hranili ves čas delovanja spletne strani oziroma do preklica s strani posameznega uporabnika, za katerega se podatki hranijo in ki bo zahteval njihov izbris.

2.7 PRAVICA DO VPOGLEDA, PREKLICA IN IZBRISA

2.7.1 Pravica do vpogleda v osebne podatke

Vsak uporabnik lahko kadarkoli zahteva vpogled hranjenih osebnih podatkov in lahko upravljavca kontaktira, če ima vprašanja v zvezi z njimi – npr. katere podatke shranjuje in njihov izvor. Izpis osebnih podatkov, ki jih upravljavec hrani za zgoraj naštete namene, bo uporabnik prejel na svoj e-poštni naslov. Vsak uporabnik lahko tudi zaprosi za popravek ali spremembo shranjenih podatkov.

2.7.2 Pravica do preklica soglasja

Svoje soglasje za uporabo zgoraj naštetih podatkov lahko uporabnik kadarkoli prekliče z zahtevkom na e-poštni naslov info@naravni-koticek.si, pri čemer mora biti jasno razvidna identiteta pošiljatelja. V primeru preklica upravljavec osebnih podatkov uporabnika ne bo več uporabljal za namene, naštete v točki 2.5 tega dokumenta. Umik soglasja se bo upošteval od časa zahtevka naprej in ne bo vplival na zakonitost obdelave osebnih podatkov uporabnika v času, preden je bil zahtevek poslan.

2.7.3 Pravica do izbrisa osebnih podatkov

V skladu s 17. členom Uredbe (EU) 2016/679 lahko uporabnik tudi izrecno zahteva popoln izbris, popravek ali omejitev obdelave osebnih podatkov. Izbris lahko uporabnik zahteva s poslanim zahtevkom na e-poštni naslov info@naravni-koticek.si, pri čemer mora biti jasno razvidna identiteta pošiljatelja. Upravljavec mora na zahtevek odgovoriti najpozneje v enem mesecu od prejema zahtevka.

2.8 SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI
Politika zasebnosti je redno posodobljena. Spremembe začnejo veljati takoj po objavi na spletni strani. Zadnja posodobitev pogojev je bila izvedena maja 2020.

3. Piškotki

Zakon o elektronskih komunikacijah

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012) je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Ta zakon se nanaša tudi na nas, zato smo pripravili spletno stran, ki bo ponudila več informacij o uporabi piškotkov v našem podjetju.

Kaj so piškotki?

Piškotek (ang. cookie) je majhna datoteka, ki ga spletna stran naloži na vaš računalnik. Vsakič, ko se vrnete na to isto spletno stran, vas bo stran prepoznala. Piškotki, ki se ustvarijo na naši spletni strani, ne vsebujejo vaših osebnih podatkov ampak vsebujejo le zaporedje številk in črk, ki pripomorejo k temu, da je vaša izkušnja na spletni strani čim boljša. S pomočjo piškotkov se lahko analizira tudi promet na spletni strani, s čimer lahko upravitelji spletnih strani vidijo, katere strani so najbolj obiskane.

Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

Piškotki, ki jih uporablja naša spletna stran

Našteti so piškotki, ki jih uporablja naše spletno mesto.

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so bistvenega pomena in vam omogočajo brskanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani. Brez teh piškotkov delovanje strani ni možno.

Ime piškotkaOpisVeljavnost
ASP.NET_SessionId Uporablja se za razlikovanje enega obiskovalca od drugega in zagotovi temeljno funkcionalnost spletne strani. Piškotek ne shranjuje osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali. Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.

Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.

Google Analytics

Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran (na primer, katere strani si obiskovalci ogledujejo najpogosteje). Uporabljajo se za razlikovanje med obiskovalci in njihovo štetje. Vse informacije, ki jih piškotki zberejo, so anonimne.

Ime piškotkaOpisVeljavnost
__utma Shrani število obiskov ter čas prvega, prejšnjega in trenutnega obiska. 2 leti
__utmb, __utmc Uporabljena za ugotavljanje po približno koliko časa obiskovalec zapusti spletno stran - kdaj je prišel na stran in kdaj odšel. __utmb: 30 minut,
__utmc: po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.
__utmz Shrani informacijo o tem ali je obiskovalec na spletno stran prišel preko iskalnika (in če je, preko katere iskane ključne besede) ali je prišel preko povezave ali pa brez prejšnje strani (direkno na stran, recimo preko priljubljenih povezav v brskalniku). 6 mesecev
__utmv Hrani obiskovalčeve spremenljivke. Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.

Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.

Več o Google Analytics politiki zasebnosti si lahko preberete tukaj.

Funkcionalni piškotki

Spletna stran uporablja nekatere piškotke v namen prilagoditve vaših nastavitev na spletni strani in si jih zapomni, ko spletno stran ponovno obiščete.

Ime piškotkaOpisVeljavnost
__cacc Piškotek se ustvari le takrat, ko se strinjate z uporabo piškotkov na spletni strani in si zapomni to nastavitev, zato da vam obvestila ne prikazuje več in hkrati omogoči uporabo piškotkov na spletni strani. 1 leto
MyCart Shrani unikatno oznako, s pomočjo katere spletna stran generira vsebino košarice. Piškotek ne hrani osebnih podatkov ali katerih koli drugih podatkov iz košarice. Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.

Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.

Sejni piškotki

To so sejni piškotki, ki si zapomnijo nastavitve trenutne seje (trenutnega obiska). Sejni piškotki ne shranjujeo osebnih podatkov o obiskovalcu in potečejo, ko zapustite spletno stran.

Nastavitve piškotkov

Po Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) je za uporabo določenih piškotkov potrebna privolitev uporabnika. Svoje odločitve o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov lahko tudi naknadno spremenite.
Opozoriti moramo, da so lahko nekatere fukcionalnosti spletne strani okrnjene, če zavrnete uporabo piškotkov.


Povezave

Na spodnjih povezavah lahko najdete več informacij o piškotkih in samem zakonu:Košarica

Zapri