Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

dr. Olja Bregar

Sem velika ljubiteljica narave in naravnega, doktor molekularne genetike in diplomirana mikrobiologinja. Ljubiteljica hribolazenja in športa na splošno – od triatlona je trenutno ostal le še tek… Mamica dveh otročičkov.

dr. Olja Reven

Moji začetki

Po opravljenem doktoratu sem se zaposlila v farmacevtski industriji. Nedolgo zatem so me začeli srbeti prsti in vse bolj se je oglašala želja po ustvarjanju, mešanju… Z rojstvom hčerke, je piskrčku počilo dno in za njeno ritko so bila dobra samo še domača mazila. Ko me je moja punčka začela še izdatno lubčkat, no ja, predvsem močiti cel obraz, sem sklenila, da bo vsa moja kozmetika naravna – začela sem s kremo za obraz. Začetki niso bili to kar sem pričakovala, lahko bi rekli celo polomija. Prelomni trenutek se je zgodil za moj rojstni dan, ko me je na mizi pričakal ogromen paket z laboratorijsko opremo za izdelavo kozmetike. Zaradi osnovne izobrazbe sem zelo hitro osvojila osnove izdelovanja domače kozmetike, mešanja komponent, primerna razmerja, osvojila lastnosti mnogih, premnogih sestavin… In seveda se nisem ustavila samo pri kremi… Hitro sem začela izdelovati celotno linijo kozmetike – za vsakodnevno nego, za nego otrok… za moža. In hitro je hobi prerasel v nekaj več. Ampak… Še danes, vsakič ko izdelam emulzijo, kremo ali losjon, ko ob združitvi dveh faz nastane tista mlečno belkasta emulzija, začutim metuljčke v trebuhu in veselje kot majhen otrok.

V času pred prvim otrokom, sem se veliko posvečala tudi športu. Ves svoj prosti čas sem posvečala treningu »ironman distance« triatlona. In ne pretiravam, če rečem, da je bilo res veliko treningov. Moja koža je po tolikšnih urah in dnevih in letih izpostavljanja okoljskim stresnim dejavnikom izgledala utrujeno, izsušeno, gubasto… kljub mladi starosti. Ko sem se začela posvečati izdelavi kozmetike in malo bolje skrbeti za svojo kožo, se je stanje močno izboljšalo. Sprva sem se osredotočila na kozmetiko proti staranju. Nato sem se osredotočila na skrb kože pri vsakodnevni negi, poskušala prisluhniti koži in njenemu stanju, da dobi to kar zares potrebuje.Košarica

Zapri