Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Domač sirup za kašelj in vneto grlo

09. november 2014

Zakorakali smo globoko v jesen in zadnje dni nam vreme ni več tako naklonjeno, kot je bilo pred tedni. Vas že preganja kašelj? Poskrbite za svojo družino z domačim sirupom, ki bo pomagal ublažiti kašelj in vneto grlo! Naravno, domače in odlično! :)

Sirup je enostaven za pripravo, ni ga potrebno kuhati, uživate pa ga lahko samostojno ali v čaju. Pa še tako okusen je! :)SESTAVINE

– ekološko pridelani citrusi po želji: limone, mandarine, pomaranče, limete,… (1 sadež bo zadostoval za srednje velik kozarec)

– domač med po želji: cvetlični, gozdni, kostanjev,…

– “zimske” začimbe, ki nas grejejo: cimet, ingver, klinčki, kardamom… (1-2 žlički bosta zadostovali za srednje velik kozarec)

Ker za sirup uporabljamo neolupljene citruse, toplo priporočam sadeže iz ekološke pridelave. Tudi med naj bo kvaliteten in domač. Pri začimbah seveda posezite po tistih, ki vam najbolj zadišijo :) Jaz se enostavno ne morem upreti cimetu!


domač sirup za grlo

 
POSTOPEK:

– Sadež narezite na kolobarčke in jih po želji razdelite na več delov (npr. četrtine).

– S polovico narezanega citrusa napolnite (predhodno razkužen) steklen kozarec, dodajte polovično dozo začimbe in do polovice napolnite kozarec z medom. Dobro premešajte s keramično žličko ali leseno paličico.

– Postopek ponovite, da napolnite kozarec do vrha. Še enkrat temeljito premešajte.

– Kozarec postavite v hladilnik in čez 4 ure bo sirup pripravljen za uporabo. Pred uporabo ga vsakokrat dobro premešajte, hranite ga v hladilniku in porabite v roku dveh mesecev.

Sirup lahko uporabljate samostojno, 1-2 žlički ob vnetem grlu ali za pomiritev kašlja. Dodate ga lahko tudi mlačni vodi ali toplemu (ne vročemu!) čaju. Sama se z njim rada tudi posladkam :)

Uživajte v polnem okusu!


Košarica

Zapri