Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Formulatorski kotiček - izobraževanja za napredno kozmetično formuliranje

06. februar 2022

Formulatorski kotiček je novost, ki ti ga je pripravila ekipa Naravnega Kotička. Ideja o formulatorskem kotičku je v meni rasla več let in navdušena sem, da je projekt končno ugledal luč sveta.

Gre za novost tako pri nas kot tudi v svetu, ki bo nivo tvojega formuliranja dvignila na povsem novo raven. Česa podobnega nisem zasledila nikjer (tudi pri dragih in obsežnih izobraževanjih v tujini ne), zato se veselim, da ti bo naša ekipa lahko ponudila tovrstna izredno redka in specifična znanja

Več si preberi v nadaljevanju.

 

Kaj je Formulatorski kotiček?

Formulatorski kotiček je sklop izobraževanj, ki jih bo naša ekipa pripravljala skozi celotno leto za vse naprednejše ustvarjalke in ustvarjalce. Če pri izdelovanju naravne kozmetike spadaš še med začetnike/začetnice, te vabim, da se nam pridružiš na kateri od osnovnih/začetnih delavnic. Če pa si želiš poglobiti svoje znanje in formulatorske sposobnosti, imaš sedaj to možnost z obiskom terminov v Formulatorskem kotičku. V njem bomo vsak drugi mesec obravnavali zanimivo napredno kozmetično sestavino, s katero bomo ustvarjali. Vedno bo izbrana taka, ki ti daje široke možnosti ustvarjanja različnih izdelkov, v katere jo lahko vključiš. 

 

Kaj je namen Formulatorskega kotička?

Formulatorski kotiček je nastal zaradi vaših želja po tem, da bi znali posamezne sestavine vključiti v več izdelkov. Pogosto se vam namreč zgodi, da kupite določeno sestavino zaradi specifične recepture, nato pa vam doma stoji, saj ne veste kako in kje jo lahko še uporabite. Ravno tako naša ekipa opaža, da vas je veliko takih, ki (za enkrat še) nimate poguma, da bi se lotili spreminjanja in prilagajanja receptur, ki jih dobite na delavnicah, še manj pa vas je takih, ki se samostojno lotevate formuliranja personaliziranih izdelkov. Največja prednost in čar ustvarjanja lastne kozmetike je ravno v tem, da jo lahko individualno prilagodimo. Zato smo se punce iz naše ekipe odločile, da ti podamo to izjemno pomembno in dragoceno znanje. Zato bo pomemben del vsakega Formulatorskega kotička namenjen tudi učenju formuliranja receptur. 

Individualno prilagojena kozmetika

 

Kako bo torej videti posamezni termin v Formulatorskem kotičku?

Formulatorski kotiček je oblikovan v obliki hibridnega izobraževanja. Na vsakem izmed terminov bo v ospredju izbrana naravna kozmetična sestavina, ki jo bomo podrobno spoznali.

  • Spletni del izobraževanja

Teoretični del izobraževanja bo potekal preko spleta, saj bodo vsebine naložene v našo spletno učilnico. Tako si jih lahko prebereš in jih poslušaš neštetokrat.

Ta del bo obsegal poglobljeno teorijo o izbrani sestavini. Povedali bomo kdaj se jo uporablja, kako, v kakšnem deležu in pri katerem pH-ju. Omenili bomo njene prednosti in pomankljivosti ter združljivosti z drugimi aktivnimi sestavinami in elektroliti. Pogovorili se bomo o tem, kakšnim izdelkom je namenjena ter kako lahko s prilagajanjem njenega deleža spreminjamo lastnosti našega izdelka. Presenečen/a boš nad tem, koliko informacij je potrebno imeti o posamezni sestavini. Če želimo, seveda, izdelati kakovosten in smiseln izdelek, ki bo služil svojemu namenu in uspešno opravljal svojo nalogo.

  • Termin v živo

Ker teorijo obdelaš vnaprej, imamo na terminu v živo zato več časa. Zajema 3 sklope:

V prvem skopu ti pokažem različne izdelke, ustvarjene z obravnavano sestavino. Pripravim jih vnaprej in nam tako prihranim ogromno časa. Izdelke lahko na licu mesta stestiraš, skupaj pa bomo tudi ugotavljali njihove specifike (npr. viskoznost, občutek na koži, namen itd.). Namen tega sklopa je, da namesto tebe eksperimentiram s sestavino in ti podam svoje ugotovitve, ti pa testiraš izdelke in vidiš kateri so ti ljubi. Na ta način se lažje odločaš kako in kdaj boš sestavino uporabljal/a ter prihraniš ogromno časa in morebitntih ponesrečenih poizkusov.

Drugi del termina je srce delavnice, saj je namenjen izredno pomembni spretnosti - formuliranju receptur. Gre za znanje, ki ga premore le peščica ljudi in je največ, kar ti lahko neko izobraževanje da. Če te naučim grajenja kozmetičnih receptur, ne boš nikoli več iskal/a receptov za izdelke na internetu ali v knjigah. Vsak izdelek boš znal/a spremeniti, ga izboljšati ter si ga prilagoditi po svojih željah ali potrebah oz. specifikah lastne kože. Na delavnici bomo skupaj spoznavali postopek formuliranja receptur "iz nule", svoje znanje pa boste utrdili tako, da boste v skupinah sformulirali izdelek po želji z obravnavano sestavino. Recepture bomo skupaj pokomentirali.

Tretji del termina bo seveda namenjen praktičnemu ustvarjanju. Na vsakem terminu bomo izdelali krasen napreden izdelek, ki bo vseboval obravnavano sestavino, da se boš lahko na lastni koži prepričal/a o tem kakšne vse možnosti ti ponuja. Preko ustvarjanja boš spoznal/a tudi nove postopke ustvarjanja, druge napredne sestavine, ki bodo sestavljale recepturo ter nadgrajeval/a svoje spretnosti v izdelavi kozmetičnih izdelkov. 

Pridruži se nam in dvigni nivo svojih kozmetičnih receptur na povsem novo raven.

Prepričana sem, da boš navdušen/a! ♥

 


 

1. Formulatorski kotiček: emulgator Glyceryl Stearate SE

V prvem Formulatorskem kotičku bo zvezda emulgator Glyceryl Stearate SE. Gre za naravni emulgator, ki nam omogoča široko paleto ustvarjanja - vse od lahkih mlečnih emulzij, do bogatih kompaktnih krem. Emulzije, ki jih daje, so stabilne, prijetne na koži in imajo ob tem tudi negovalno funkcijo. Krasen emulgator, ki ga domače ustvarjalke in ustvarjalci običajno čisto premalo poznajo in uporabljajo.

Več informacij in datume hibridne delavnice si lahko ogledaš na strani delavnice.

 Košarica

Zapri