Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Formulatorski kotiček - izobraževanja za napredno kozmetično formuliranje

05. januar 2020

Formulatorski kotiček je novost, ki ti ga je pripravila ekipa Naravnega Kotička. Ideja o formulatorskem kotičku je v meni rasla več kot dve leti in navdušena sem, da je projekt letos ugledal luč sveta :) Gre za novost tako pri nas kot tudi v svetu, ki bo nivo tvojega formuliranja dvignila na povsem novo raven. Česa podobnega nisem zasledila nikjer (tudi pri dragih in obsežnih izobraževanjih v tujini ne), zato se veselim, da ti bo naša ekipa lahko ponudila tovrstna izredno redka in specifična znanja

 

Kaj je Formulatorski kotiček?

Formulatorski kotiček je sklop izobraževanj, ki jih bo naša ekipa pripravljala skozi celotno leto za vse naprednejše ustvarjalke in ustvarjalce. Če pri izdelovanju naravne kozmetike spadaš še med začetnike/začetnice, te vabim, da se nam pridružiš na kateri od osnovnih delavnic. Če pa si želiš poglobiti svoje znanje in formulatorske sposobnosti, imaš sedaj to možnost z obiskom terminov v Formulatorskem kotičku. V njem bomo vsak (drugi) mesec obravnavali zanimivo napredno kozmetično sestavino, s katero bomo ustvarjali. Vedno bo izbrana taka, ki ti daje široke možnosti ustvarjanja različnih izdelkov, v katere jo lahko vključiš. 

 

Kaj je namen Formulatorskega kotička?

Formulatorski kotiček je nastal zaradi vaših želja po tem, da bi znali posamezne sestavine vključiti v več izdelkov. Pogosto se vam namreč zgodi, da kupite določeno sestavino zaradi specifične recepture, nato pa vam doma stoji, saj ne veste kako in kje jo lahko še uporabite. Ravno tako naša ekipa opaža, da vas je veliko takih, ki (za enkrat še) nimate poguma, da bi se lotili spreminjanja in prilagajanja receptur, ki jih dobite na delavnicah. ali pa celo formuliranja personaliziranih izdelkov. Največja prednost in čar ustvarjanja lastne kozmetike je ravno v tem, da jo lahko individualno prilagodimo. Zato smo se punce iz naše ekipe odločile, da ti podamo to izjemno pomembno in dragoceno znanje. Zato bo pomemben del vsakega Formulatorskega kotička namenjen tudi učenju formuliranja receptur. 

Individualno prilagojena kozmetika

 

Kako bo torej videti posamezni termin v Formulatorskem kotičku?

Na vsakem izmed terminov bo v ospredju izbrana naravna kozmetična sestavina, ki jo bomo podrobno spoznali.

Prvi del termina bo obsegal poglobljeno teorijo o izbrani sestavini. Povedali bomo kdaj se jo uporablja, kako, v kakšnem deležu in pri katerem pH-ju. Omenili bomo njene prednosti in pomankljivosti ter združljivosti z drugimi aktivnimi sestavinami in elektroliti. Pogovorili se bomo o tem, kakšnim izdelkom je namenjena ter kako lahko s prilagajanjem njenega deleža spreminjamo lastnosti našega izdelka. Presenečen/a boš nad tem, koliko informacij je potrebno imeti o posamezni sestavini. Če želimo, seveda, izdelati kakovosten in smiseln izdelek, ki bo služil svojemu namenu in uspešno opravljal svojo nalogo.

Drugi del termina bo namenjen izredno pomembni spretnosti - formuliranju receptur. Gre za znanje, ki ga premore le peščica ljudi in je največ, kar ti lahko neko izobraževanje da. Če te naučimo grajenja kozmetičnih receptur, ne boš nikoli več iskal/a receptov za izdelke na internetu ali v knjigah. Vsak izdelek boš znal/a spremeniti, ga izboljšati ter si ga prilagoditi po svojih željah ali potrebah oz. specifikah lastne kože.

Tretji del termina pa bo seveda namenjen praktičnemu ustvarjanju. Na vsakem terminu bomo izdelali 3-4 izdelke, ki bodo vsebovali obravnavano sestavino, da se boš lahko na lastni koži prepričal/a o tem kakšne vse možnosti ti ponuja. Preko ustvarjanja boš spoznal/a tudi nove postopke ustvarjanja, druge napredne sestavine, ki bodo sestavljale recepture ter nadgrajeval/a svoje spretnosti v izdelavi kozmetičnih izdelkov. 

Pridruži se nam in dvigni nivo svojih kozmetičnih receptur na povsem novo raven. Prepričana sem, da boš navdušen/a! :)

 

Emulgator GSCPrvi Formulatorski kotiček: emulgator Glyceryl Stearate Citrate

V prvem Formulatorskem kotičku bomo podrobno spoznali emulgator GSC. Z njim bomo izdelali 4 povsem različne emulzijske izdelke, se naučili njegovih specifik ter postopka formuliranja z njim. Izdelali bomo:

  • vpojen losjon za telo Soft Touch
  • bogato masleno kremo za telo Sleeping Beauty
  • antioksidativno vlažilno kremo za obraz Wake Me Up
  • emulzijski odstranjevalec ličil Gone Baby Gone

 

Poleg tega pa se bomo naučili tudi grajenja receptur z njim ter nadgradili in poglobili svoje znanje in formulatorske sposobnosti.
Klik za več informacij in prijavo »


Košarica

Zapri