Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike

Tip delavnice:

V živo, Preko spleta, Hibridna

Izvajajo:

Inka P. Gerkšič, dermaestetik, mediestetik in mednarodno certificirana aromaterapevtka & Tina Svetek, univ. dipl. biotehnologinja in kozmetična formulatorka

Cena: 1.390,00 €
Za to delavnico trenutno ni razpisanega termina. Če želite izvedeti kdaj bo naslednji termin, pošljite povpraševanje.
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Najbolj poglobljeno in celostno formulatorsko izobraževanje v Sloveniji!

Ustvari "ubijalsko" lepotilno rutino, ki ti bo pisana na kožo! Brez kompromisov. Za lepšo kožo in opazne rezultate. ♥

Imaš dovolj iskanja in testiranja izdelkov, ki ne delujejo?
Kupiš izdelek, ki obljublja rezultate (in poleg tega sploh ni poceni), a si ponovno razočarana. Krema je na obrazu pretežka, serum ti daje občutek potenja, po toniku te peče koža, fluid ti na obrazu pušča neprijeten film. Poleg tega tvoja koža po nekaj mesecih uporabe ni videti nič bolje. Po toliko letih iskanja in testiranja obupuješ. Občutek imaš, da je tvoja koža zahtevna, da ji ni pomoči in da prave kozmetike zanjo enostavno ni.

Masterclass je tvoja bližnjica do učinkovitih izdelkov in bolj sijoče kože. Vse, kar potrebuješ, je celosten pristop. Razumevanje delovanja kože in določitev svojega tipa in pridruženih problematik. Spoznavanje številnih sestavin, ki tvojo kožo vlažijo, hranijo in negujejo. Veščine formuliranja, da si lahko izdelke prilagodiš svoji koži. In boš na konju!

Pot do izdelkov, ki ti bodo pisani na kožo in posledično do lepše, bolj sijoče in bolj mladostne kože je lahko tudi zate preprosta.
Razumela boš delovanje svoje kože, zato ji boš lahko končno dala točno tisto, kar potrebuje. Naučila se boš formuliranja izdelkov in si ustvarila izdelke, ki so ti »pisani na kožo«. Spoznala boš številne najnovejše naravne sestavine, ki bodo tvoji koži povrnile sijaj in vitalnost. Pridobila boš samozavest pri formuliranju in nikoli več ti ne bo potrebno brskati za recepturami, saj boš ustvarila boljše – take, ki bodo povsem prilagojene potrebam tvoje kože ali željam tvojih bližnjih. Z izdelki, ki ti bodo pisani na kožo, bo tudi tvoja koža končno zasijala, postala bo bolj gladka in negovana. Pozabi na zategovanje, nelagodje, ten brez življenja. Pozdravi svojo prenovljeno sijočo polt.

Podrobnosti o programu: 

  • Masterclass je organiziran kot celoletni spletni program, ki ga opravljaš iz udobja svojega naslonjača in ga predeluješ v svojem lastnem tempu
  • Zajema video predavanja in posnetke prikazov izdelave posameznih obravnavanih izdelkov.
  • V sklopu izobraževanja te čaka e-knjiga na več kot 350 straneh, dodatno pdf gradivo v obliki PPT in več kot 30 receptur za ustvarjanje.
  • Vsak mesec se 2x družimo v živo preko zooma: Q&A in komentiranje domačih nalog.
  • Tekom šolanja nas čakajo tudi druženja v živo (v Ljubljani) na eksperimentalnih laboratorijih (datume določimo naknadno).
  • Program je primerljiv z mednarodno priznanimi certificiranimi programi.
  • Ob zaključku (in ob uspešno opravljeni zaključni nalogi) prejmeš potrdilo v obliki diplome.

Vse to dobiš na Masterclassu. In še veliko veliko več: Konstantno podporo, pomoč in odgovore na vsa tvoja vprašanja. Pa tudi nežno brco v zadnjico, če jo boš potrebovala ;) Verjamem vate in v ta program, zato ti ponujam GARANCIJO - preveri opis v zelenem stolpcu (desno za računalnike in spodaj za telefone).

Možnosti plačila šolanja

Šolanje lahko plačaš v enkratnem znesku ali pa na 4 oz. 9 obrokov. Pogoje plačila si oglej na dnu strani. V primeru plačila na obroke ob prijavi v okence za opombe vpiši število obrokov ter izberi možnost plačila po ponudbi (nakazilo na TRR).


Masterclass: Pokukaj v spletno učilnico

Vsebina po modulih

1. Anatomija in fiziologija kože
2. Osnove formuliranja kozmetičnih izdelkov
3. Podroben pregled naravnih sestavin
4. Čistilna sredstva za obraz
5. Toniki
6. Hidratantna in hranilna nega
7. Pilingi
8.  Maske
9. Zakonodaja
10. Marketing in osnove prodaje
11. Intervju z gostjo iz prakse

Več v zavihku Podroben program ...

BONUS WEBINARJI:

Zahtevnost šolanja & priporočeno predznanje:
Tečaj je celostno zastavljen in napreden. Znanje se gradi od začetka in ne izpusti nobene "stopničke", zato je primeren tudi za začetnike in ne zahteva posebnega predznanja. Je pa lažje, če že nekaj izkušenj z ustvarjanjem imaš, saj je izobraževanje poglobljeno.

Komu je izobraževanje namenjeno?
Primerno je tako za ljubiteljice (in ljubitelje!) izdelovanja naravne kozmetike, kot tudi tiste, ki bi želeli izdelovanje kozmetike spremeniti v svoj posel.

Te zanima kaj o programu pravijo pretekle udeleženke?
Klikni na zavihek "Mnenja". ♥

Darila:

  • 7x BONUS webinar (skupna vrednost 315€)
  • plačilo v enkratnem znesku: webinar Rutina nege kože (vrednost 50€)
  • Koda za 20% popust na nakup v največji slovenski spletni trgovini s sestavinami za izdelavo domače kozmetike.
  • Ugodnost: Šolanje lahko plačaš tudi v 4 ali 8 obrokov (podrobnosti proti koncu strani)


PONUJAM TI 100% GARANCIJO NA ZADOVOLJSTVO
Če bi se slučajno zgodilo, da…

  • predelaš celoten program v 12 mesecih in v njem aktivno sodeluješ,
  • oddaš vse domače naloge in zaključno nalogo s formulacijami,
  • si z vprašanji prisotna na vsaj 80% naših zoom druženjih,
  • se udeležiš eksperimentalnih laboratorijev v živo in
  • implementiraš novopridobljeno znanje v prakso…

… in čez leto dni oceniš, da tvoja rutina ni nadgrajena & koža bolj zadovoljna, ti poleg 100% vračila denarja podarim še dermadiagnostiko in individualno izdelan načrt nege. Oglasi se mi 1:1, da ugotoviva tvoje želje za šolanje in ob koncu leta oceniva napredek.
P.S. Za možnost uveljavnjanja garancije je individualni posvet z mano pred pričetkom šolanja nujen.

Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike

Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike te bo podprl in deloval zate, ne glede na to, da:

  • si začetnica in pri ustvarjanju še nimaš veliko izkušenj. Ne skrbi, program je zasnovan celostno in pokrije prav vse korake na poti formuliranja učinkovitih izdelkov.
  • kozmetiko izdeluješ že dlje časa ali svoje izdelke morda celo prodajaš. Z njim boš namreč znanje dvignila povsem na drug nivo, svoje izdelke pa naredila še bolj kakovostne in privlačne za stranke.
  • še nisi našla tistih pravih izdelkov, ki bi tvojo kožo zares osrečili. Sedaj imaš priložnost, da si jih ustvariš sama. Z novim znanjem o koži in sestavinah, ti bodo ustvarjeni izdelki »pisani na kožo«.
  • Imaš že dlje časa skrito željo, da bi svoj hobi spremenila v podjetniško pot z lansiranjem lastne kozmetične blagovne znamke. Pridobila boš dovolj znanja, da boš svoje dodelane izdelke samozavestno postavila na (virtualne) poličke trgovin.
  • Si ne želiš izdelovati zgolj izdelkov za obraz. Ne skrbi! Izobraževanje je usmerjeno v nego obraza, ki je najbolj zahtevna, vendar boš s pridobljenim znanjem razumevanja kože, sestavin in postopkov z lahkoto ustvarjala tudi ostale izdelke.

Če želiš izpopolniti svojo lepotilno rutino, jo povsem prilagoditi tvojim željam in potrebam kože ter se ob tem počutiti v svoji koži zares dobro, ti bo program pisan na kožo.

Diplomantka Masterclassa Nataša Dolenc - intervju. 

Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike

Kaj te čaka na programu Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike: 

  • posnetki predavanj z vso pomembno teorijo, ki jo potrebuješ za razumevanje;
  • posnetki postopkov izdelave kozmetičnih izdelkov, v katerih je nazorno prikazano kako se izdelke pravilno izdela ter kje lahko pride do zapletov in zakaj;
  • e-knjiga na več kot 350 straneh, ki zajema napredno teorijo, informacije iz znanstvenih študij in literature ter številne recepture;
  • okrog 30 osnovnih in naprednih receptur: osnovne ti služijo za izhodišče, na podlagi katerega pričneš s formuliranjem svojih izdelkov, napredne pa kažejo nadgradnjo receptur;
  • 2x mesečno zoom srečanja: 1x Q&A druženje in 1x komentiranje domačih nalog;
  • eksperimentalni laboratoriji v živo (v Ljubljani predvidoma 2x) - datume določimo naknadno;
  • sprotino preverjanje znanja s kvizi, ob uspešno opravljenem izobraževanju in oddaji zaključne naloge (po želji) pa pridobiš potrdilo v obliki diplome;
  • 7x BONUS webinar za nadgradnjo znanja (vsebino glej pod zavihkom "Podrobni program");
  • kupon za 20% popust pri nakupu sestavin pri največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami;
  • ob pridružitvi programu imaš 12 mesecev časa za predelavo snovi po modulih in oddajo naloge (z doplačilom se lahko dostop tudi podaljša).

Plačilo na obroke: 

  • Plačilo v enkratnem znesku: 1390 €
  • Plačilo na 4 obroke: 4 x 360 €
  • Plačilo na 9 obrokov: 9 x 165 €

(V primeru plačila na obroke ob nakupu izberite možnost plačila po predračunu in v opombe napišite število želenih obrokov)

Nadgrajevanje znanja

Masterclass je kar se tiče formuliranja najbolj poglobljeno šolanje pri nas. Znanje, ki ga pridodiš tu, lahko nadgradiš s specifičnimi tematikami, ki so obravnavane v spletnih tečajih ali pa svojo lepotilno rutino dopolniš s formulacijami iz rubrike mesečnih receptur.

Vabljen/a v spletno članstvo Formulatorski pospeševalnik

V mojem spletnem formulatorskem članstvu te čaka konstantna podpora, odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija za ustvarjanje, predvsem pa bližnjica do tvojega cilja, ki ga dosežeš hitreje in bolj lahkotno. V sklopu članstva ti omogočim tudi brezplačen dostop do naših vsebin (spletni tečaji, webinarji, mesečne recepture in individualno svetovanje), ki si jih v vsakem članskem obdobju izbiraš po svoji želji in preferencah. Za nadgradnjo znanja, še boljše izdelke in zadovoljno kožo. ♥

Prednosti hibridnih tečajev

Ker prihajate z vseh koncev Slovenije, je pri delavnicah v živo težko ujeti termin, ki bi ustrezal vsem. Pri spletnih tečajih niste vezani na lokacijo in termin, ravno tako nimate dodatnih stroškov in izgube časa z vožnjo. Do tečaja na platformi imate konstanten dostop, skozi program lahko napredujete v svojem lastnem tempu, video posnetke predavanj in ustvarjanja izdelkov pa si lahko ogledate večkrat in vam tako zares nič ne uide. Učite se lahko v udobju lastnega doma, hkrati pa so spletni tečaji obsežnejši kot bi bile delavnice v živo, saj nismo časovno omejeni. Hkrati pa je izobraževanje Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike hibridno, kar pomeni, da imamo tudi praktične termine v živo. Na ta način ne zamudiš niti druženja, eksperimentiranja in ustvarjanja v živo.

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletne učilnice prejmeš za 12 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledaš kadarkoli in kolikokrat želiš, ravno tako imaš na voljo podporo za vsa vprašanja. Vse pisno gradivo (skripta, PowerPoint predstavitve, formulacije) si lahko preneseš na računalnik/pametni telefon in ti tako ostane za vedno. V primeru, da želiš tudi do video posnetkov predavanj daljši dostop, imaš možnost zakupa podaljšanja dostopa programa za 1 leto. V to ceno so zajete tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve izobraževanja (vsebine, posnetke, gradivo), če do njih pride. Ker je platforma za nas plačljiva na mesečni bazi, žal neomejenega dostopa do vsebin ne moremo ponuditi.

PREDAVATELJICI

Inka P. Gerkšič je dermaestetk in mediestetk ter mednarodno certificirana aromaterapevtka. Svoja izobraževanja je opravila na svetovno znanih formulatorskih in aromaterapevtskih šolah, seminarjih in konferencah. V zadnjih letih se zelo poglablja v skrivnostno delovanje naše kože, saj je skozi delo ugotovila, da je to nujna osnova za dobre in smiselno formulirane izdelke. Izobrazila se je iz dermatologije, patologije kože in pridobila naziv dermadiagnostik, saj opravlja tudi specializirane poglobljene dermadiagnostične preglede z napravo Cortex DermaLab.

Svoje znanje o formuliranju in izdelovanju naravne kozmetike ter aromaterapevtskih pripravkov ti podaja preko delavnic v živo, spletnih tečajev ali individualnega svetovanja. Vsak mesec izdaja novo napredno visokoučinkovito formulacijo v rubriki Mesečne recepture. V primeru, da potrebuješ redno podporo, saj se ti pri formuliranju, ustvarjanju in raziskovanju porajajo vprašanja, pa ti pomaga v spletnem formulatorskem članstvu Formulatorski pospeševalnik.

Tina Svetek je mednarodna formulatorka kozmetike in diplomirana biotehnologinja. Bila je vodja oddelka za kozmetiko v manjšem slovenskem podjetju, kjer je ustvarila linijo naravne kozmetike od začetne ideje do produkcije, trenutno pa je v podjetju Equa kozmetična formulatorka. Dela tudi za mednarodno spletno šolo formuliranja naravne kozmetike s sedežem v Združenem kraljestvu, kjer pripravlja nove tečaje in je tutor za študente.

Svoje znanje je poglobila na intenzivnem izobraževanju o evropski kozmetični zakonodaji ter o dobri proizvodni praksi v kozmetiki, zato piše tudi poročila o varnosti kozmetičnih izdelkov, ki so namenjeni za prodajo. Upravljala je tudi znano slovensko spletno trgovino z materialom za izdelavo domače kozmetike, vendar jo je zaradi drugih projektov opustila in se opravila novim izzivom naproti.

1. Poglavje: Anatomija in fiziologija kože

Teoretični del:

Razumevanje delovanja kože je ključnega pomena za pravilno formuliranje receptur kozmetičnih izdelkov. Kakšni so mehanizmi kože in kaj potrebuje? Kaj resnično prehaja skozi plasti in kaj ne? Ali imajo posamezne snovi sploh kakšen učinek na koži? Z obsežnim vprašalnikom boš določil/a tudi svoj tip kože in tako zagotovil/a pravilno formuliranje izdelkov.

  • Sestava koža in njene funkcije,
  • plasti kože in dogajanja v njih,
  • hidratacija kože,
  • mehanizmi zadrževanja vode v koži,
  • vzroki za pojav suhe kože,
  • pomen barierne funkcije,
  • dermalna absorpcija,
  • različni tipi oz. stanja kože in njihove značilnosti,
  • sistem določanja tipa kože po Baumannovi metodi (16 tipov).

Praktični del (samostojno delo doma):

  • izpolnjevanje obsežnega vprašalnika za določitev individualnega tipa kože (16 različnih podtipov).

 

BONUS WEBINAR #1: Celjenje kože

  • proces celjenja kože
  • faze celjenja kože
    • hemostatska faza
    • inflamacijska faza
    • faza (fibro)proliferacije
    • faza maturacije/demodelacije
  • dejavniki celjenja kože
  • vloga estrogena na celjenje kože

 

2. Poglavje: Osnove formuliranja naravne kozmetike

Teoretični del:

Kako se lotimo idejne predloge za razvoj našega kozmetičnega izdelka? Na kaj vse moramo biti ob tem še pozorni? To poglavje zajema splošno teorijo in nasvete za pripravo na formuliranje in izdelovanje kozmetike.

  • Kaj je kozmetični izdelek (zakonodajno),
  • sestavine v naravni kozmetiki: naravne, naravnim identične, polsintezne snovi,
  • tipi izdelkov v naravni kozmetiki in njihove značilnosti,
  • kako se lotimo idejne zasnove razvoja izdelka – postopek po korakih,
  • formuliranje izdelka in INCI poimenovanje,
  • kalkuliranje formulacij (grami, procenti in preračunavanje receptur),
  • izpopolnjevanje kozmetične recepture,
  • laboratorijske tehnike in oprema,
  • nujni in zaželeni pripomočki za domače in polprofesionalno izdelovanje kozmetike,
  • pomen higiene in sledenje dobri proizvodnji praksi (GMP),
  • vse o pH-ju kozmetičnih izdelkov in njegovem uravnavanju.

 

BONUS WEBINAR #2: Naravna in ekološka kozmetika ter certifikati

  • Zakaj naravna kozmetika?
  • Kaj je naravno?
  • Kaj je ekološko?
  • Certifikati
    • tuji certifikati
    • slovenski certifikati
    • drugi standardi
    • neuradni znaki
  • Smiselnost certifikata
  • Postopek in cena certificiranja

BONUS WEBINAR #3: Branje INCI reklaracij

  • Kaj je INCI poimenovanje?
  • Zakaj je INCI pomemben?
  • Primeri izdelkov in branje njihovih INCI deklaracij
  • Primeri sestavin in branje njihovih INCI nazivov

 BONUS WEBINAR #4: ABC zapisovanja kozmetičnih receptur

  • Merjenje sestavin
  • Masa vs. volumen
  • Razumevanje procentov
  • Popravljanje formulacij, ki niso pravilno zapisane
  • Preračunavanje formulacij

BONUS WEBINAR #5: ABC kislin/baz/pH/pufrov

  • Elektroliti
  • Kisline
  • Baze
  • Soli
  • pH
  • Pufri

BONUS WEBINAR #6: Kako iščemo izsledke študij

  • Zakaj raziskovati in iskati študije?
  • Zakaj splošni (prodajni) opisi niso dober vir za iskanje informacij o sestavinah?
  • Kako iščemo študije/raziskave?
  • Kje iščemo študije/raziskave?
  • Kako vpisati ključne besede za pravilno in ciljno iskanje?
  • Primer prebiranja študije

 

3. Poglavje: Podroben pregled naravnih sestavin

Teoretični del:

En izmed najpomembnejših in najobsežnejših delov izobraževanja. Podroben pregled vseh glavnih skupin naravnih sestavin s podrobnimi opisi, sestavo in delovanjem. Dragocen vir z ogromno informacijami, ki ti bo skozi celotno izobraževanje in tudi kasnejše formuliranje in ustvarjanje služil kot “biblija”.

  • Razdelitev sestavin glede na funkcijo v izdelku (osnovne, funkcionalne, aktivne, aromatične, estetske, pomožne,…),
  • podoben pregled olj, masel in voskov ter njihova sestava,
  • profili najpogosteje uporabljanih eteričnih olj, zakonodajne direktive glede uporabe eteričnih olj v kozmetiki in preračunavanje alergenov,
  • vse o površinsko aktivnih snoveh (PAS) in njihova razdelitev ter podroben pregled naravnih tenzidov (sufraktantov), emulgatorjev in solubilizatorjev,
  • pregled naravnih zgoščevalcev in gumijev,
  • pregled vlažil in primerjava med okluzivi, emolienti in humektanti,
  • osnovni pregled botaničnih ekstraktov (hidrolati, macerati, gliceriti, tinkture), njihovo delovanje in uporaba v kozmetiki,
  • pregled in delovanje številnih kozmecevtikov (aktivnih snovi),
  • opis konzervansov, ki se uporabljajo v naravni kozmetiki.

Praktični del (samostojno delo doma):

  • spoznavanje obravnavanih sestavin: vonj, viskoznost in občutek na koži
  • eksperiment: preučevanje razlik v strukturi izdelkov, ki jo dajejo različni voski
  • eksperiment: preučevanje razlik v strukturi izdelka, v katerem spreminjamo razmerje med voski in olji
  • eksperiment: preučevanje razlik v strukturi, viskoznosti in barvi gelov, ki jih dajejo različnih tipov gumijev
  • analiza: preračunavanje alergenov v kozmetičnem izdelku in preverjanje skladnosti z zakonodajo

 

4. Poglavje: Čistilna sredstva za obraz

Teoretični del:

Prvi korak v negi kože je čiščenje. Na tem terminu bomo naredili pregled vseh tipov čistil za obraz in se učili grajenja in prilagajnja formulacij (deleži posameznih sestavin za vsak izdelek posebej).

  • Tipi čistil za obraz in kakšne so razlike med njimi,
  • izbira pravilnega tipa čistilnega izdelka glede na tip/stanje kože,
  • pregled sestavin, ki jih uporabljamo v čistilnih izdelkih,
  • kako formuliramo čistilni izdelek: učenje grajenja recepture za različne tipe čistilnih izdelkov,
  • kako pravilno čistimo kožo.

Podroben pregled teorije in uporabe za izdelke:

  • Micelarna voda,
  • gelno čistilo s PAS,
  • emulzijsko čistilo s PAS,
  • čistilna pena za obraz,
  • dvofazno čistilo za obraz,
  • anhidridno čistilo s sucragelom,
  • oljno čistilo in postopek korejske metode dvojnega čiščenja kože.

Praktični del (samostojno delo doma - prejmeš recepture):

  • micelarna čistilna vodica
  • nežno dvofazno čistilo z aloe vero
  • čistilna pena s fitokeratinom in vlažilci (s PAS)
  • čistilno emulgirajoče maslo z ogljem
  • dodatno (naknadno, ko obdelamo emulzije): receptura za čistilno mleko

 

5. Poglavje: Toniki

Teoretični del:

Drugi korak v negi obraza je toniziranje, pomemben korak, ki ga ne smemo izpustiti. Vendar pa ima tonik lahko poleg osnovnega še druge namene, zato si bomo podrobno ogledali kaj vse ga lahko sestavlja.

  • Katere so osnovne sestavine tonika,
  • s katerimi sestavinami tonik obogatimo,
  • kako toniku dodajamo lipofilne sestavine (učenje uporabe solubilizatorja),
  • uporaba različnih sestavin glede na tip kože,
  • grajenje recepture tonika za različne tipe kože.

Praktični del (samostojno delo doma):

  • izdelava osvežilne obrazne meglice – primeri:
    • hidratantni vrtnični tonik za zrelo kožo
    • kamilični tonik za pomiritev kože: občutljiva, suha, reaktivna koža
    • obnovitveni tonik za zrelo kožo: hiperpigmentacije, antioksidativno delovanje, zaščita
    • AHA & BHA tonik za nečisto kožo: mastna koža, mozoljčki, akne

6. Poglavje: Hidratantna in hranilna nega

Teoretični del:

Srce nege so izdelki za hidratantno ali hranilno nego. Gre za tisti izdelek, ki mora koži najbolj ustrezati, zato je formulranje tovrstnih izdelkov velik izziv.

  • Razlika med anhidridnimi in emulzijskimi kozmetičnimi izdelki: sestava izdelkov, delovanje na koži, posebnosti v formuliranju, uporaba konzervansov,…

Anhidridni izdelki:

  • Prednosti izdelkov, ki ne vsebujejo konzervansov,
  • pravilna uporaba anhidridnih izdelkov na koži,
  • formuliranje različnih anhidridnih izdelkov (tudi v kombinaciji z emulgatorjem),
  • kako pri anhidridnih izdelkih doseči nemasten občutek in hitro vpijanje.

Vse o emulzijah (obnovitev znanja in nadgradnja):

  • tipi emulzij,
  • različni postopki izdelave,
  • formuliranje različnih tipov emulzij,
  • prednost izdelave emulzij po hladnem postopku.

Praktični del (samostojno delo doma - prejmeš recepture):

  • vlažilna dnevna krema (emulzija tip O/V),
  • regenerativna nočna krema (emulzija tip V/O),
  • posvetlitveni vlažilni fluid (emulzija po hladnem postopku),
  • samoemulgirajoči balm (anhidridna krema z emulgatorjem),
  • anti-age anhidridni serum

 

7. Poglavje: Pilingi

Teoretični del:

Pilingi za obraz predstavljajo dodatno nego in jih uporabljamo občasno. Gre za ključni kozmetični izdelek, ki skrbi za odstranjevanje poroženelih celic in tako hitrejše obnavljanje kože, lepši in bolj enakomeren ten kože. Zaradi učinka, ki ga ima na kožo, omogoča tudi boljše prodiranje snovi iz ostalih kozmetičnih izdelkov in zato (lahko) poveča njihovo učinkovitost.

  • Delitev pilingov na mehanske in kemične,
  • tipi pilingov, njihove značilnosti in za kakšno kožo so primerni: enostavni pilingi s sladkorjem in soljo, anhidridni pilingi (navadni, z emulgatorjem, s sucragelom), gelni pilingi, emulzijski pilingi, kislinski pilingi,
  • osnove sestavine, ki jih uporabljamo v različnih tipih pilingov,
  • različni abrazivni delci (eksfolianti) in njihove značilnosti ter primernost glede na tip kože,
  • kako v pilingih zagotovimo suspenzijo delcev (eksfoliantov).

Praktični del (samostojno delo doma - prejmeš recepture):

  • AHA piling za zmanjševanje hiperpigmentacij (kislinski piling)
  • pomarančni žele piling (anhidridni z emulgatorjem),
  • cvetlični kremni piling (emulzijski) ALI
  • detox čistilni piling (s PAS)

 

8. Poglavje: Maske

Teoretični del:

Naslednji dodatni korak v dopolnilni negi predstavljajo maske. Uporabimo jih, ko želimo kožo intenzivno očistiti, jo nahraniti ali ji nuditi večji delež aktivnih učinkovin. Večina ljudi si doma izdeluje le masko z glino, ki pa še zdaleč ni edina možnost za izdelavo tega izredno uporabnega kozmetičnega izdelka.

  • Zakaj, kdaj in kako uporabljati maske,
  • kakšne tipe mask poznamo in njihove posebnosti: klasična glinena maska, peel-off maska, gelna maska, emulzijska maska, anhidridna “balm” maska,
  • osnovne sestavine, ki jih uporabljamo v maskah za obraz (glede na tip maske),
  • aktivne učinkovine v maskah za ciljno delovanje.

Praktični del (samostojno delo doma - prejmeš recepture):

  • malinova osvežilna peel-off maska
  • vitaminska posvetlitvena maska (gel maska)
  • hialuronska maska za intenzivno vlaženje (maska v prahu)

 

9. Poglavje: Zakonodaja

Teoretični del:

Ne glede na to ali se boš kdaj odločil/a za prodajo kozmetičnih izdelkov ali ne, so informacije v zvezi z zakonodajo, zelo koristne. Predavanje ti bo dalo tudi vpogled v to, kako naj bi potekal proces priprave, izdelave in testiranja izdelka.

  • Katerim zakonodajam moraš slediti v primeru proizvodnje in prodaje izdelkov,
  • osnove Dobre proizvodnje prakse (GMP)
  • kaj je Poročilo o varnosti kozmetičnega izdelka,
  • katere trditve so lahko na embalaži izdelka in katere ne,
  • kako je s pridobivanjem certifikatov (ekološko, slovensko, ročno delo ipd),
  • kako pripraviti kozmetični izdelek, da bo primeren za prodajo,
  • kaj je test stabilnosti in kako se ga naredi,
  • kdaj potrebuješ mikrobiološko analizo svojega izdelka,
  • kakšne stroške lahko pričakuješ
  • in še veliko veliko več.

 

10. Poglavje: Marketing in osnove prodaje

Teoretični del:

Še tako dober izdelek ni vreden kaj dosti, če ga na koncu ne uspeš prodati. Na tem predavanju se boš naučil/a osnove razvoja izdelka in izdelave poslovnega načrta. Vključili bomo tako znanja iz oglaševanja kot prodaje, dodali pa tudi finančno kalkulacijo, po kateri si boš lahko enostavno izračunal/a strošek izdelka.

  • Proces razvoja produkta po korakih,
  • osnove marketinga,
  • osnove uspešne prodaje,
  • izdelava poslovnega načrta – kdaj, kako, zakaj?,
  • izdelava finančne kalkulacije za izbrani izdelek.

 

11. Zaključek: Izdelava zaključne naloge

Teoretični del:

Za uspešno zaključeno izobraževanje, je potrebno oddati pisno delo, ki obsega:

  • Izdelava 5 naprednih formulacij s poglobljeno teoretično osnovo in obrazložitvijo glede izbranih sestavin ALI
  • osnutek poslovnega načrta za svojo idejo.

 



Košarica

Zapri