Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Spletni tečaj: Izdelava naravnega trdega mila po hladnem postopku

Tip delavnice:

Preko spleta

Izvajajo:

Tina Svetek, mednarodna formulatorka kozmetike in diplomirana biotehnologinja

 

Cena: 75,00 €

Spletni tečaj Izdelava trdega mila po hladnem postopku te opremi z vsem potrebnim znanjem za samostojno izdelavo negovalnih naravnih mil. Domača izdelava mila je tudi v Sloveniji vedno bolj priljubljena. Naravna trda mila so nam všeč, ker jih je enostavno narediti, recepturo lahko oblikujemo popolnoma po svojih željah, pa tudi cenovno ugodna so.

Naravno trdo milo, katerega izdelave se naučiš na našem tečaju, vsebuje veliko hranilnih olj in masel, poleg tega pa lahko v svojo recepturo vključiš tudi številne zeliščne izvlečke in druge zanimive sestavine. Najlepši del izdelovanja domačih naravnih mil je, da ga lahko popolnoma prilagodiš svojim željam in sestavinam, ki jih imaš na voljo. Lahko ga narediš bolj kremastega in negovalnega ali pa bolj penilnega in čistilnega. Milo lahko obarvaš in odišaviš po svojih željah in prilagodiš obliko trenutnemu navdihu.

Pomemben del tečaja je teorija, ki ti bo podala razumevanje saponifikacije in samega postopka izdelave mila. Predavateljica ti predstavi tudi uporabo programa "SoapCalculator", s pomočjo katerega si lahko sam/a skreiraš mila povsem po svojih željah. Sicer pa na tečaju prejmeš formulacije za kar 7 različnih trdih mil, med njimi tudi "klasično" kastiljsko milo:

 • Enostavno kastiljsko milo: milo, ki temelji na oljčnem olju in ga pogosto zasledite pod imenom Marsejsko milo;
 • Čisto kokosovo milo: milo z večjo čistilno sposobnostjo za različne namene;
 • Uravnoteženo milo za začetnike: milo iz najpogosteje uporabljanih rastlinskih olj, ki je uravnoteženo med negovalnim in čistilnim učinkom;
 • Sivkino milo: za vse ljubitelje sivke, kjer bo poleg krasnega vonja za navdušenje poskrbela tudi čudovita vijolična ultramarin barva;
 • Vrtnarsko milo: dobro čistilno milo z dodatnim piling učinkom za še bolj temeljito čiščenje;
 • Karitejevo milo: krasno negovalno in hranilno milo, ki preprečuje izsuševanje naše kože;
 • Milo z roza glino: milo s kar pet različnimi rastlinskimi olji in dodatkom roza gline za vizualni učinek.

Ker se postopek izdelave mila z lugom povsem razlikuje od postopkov za katerekoli druge kozmetične izdelke in je nekoliko bolj napreden oz. specifičen, je spletni tečaj odličen način za učenje. Postopek izdelave si lahko preko posnetkov ogledaš vedno znova in na ta način ti nobena od informacij ne uide. Postopek tako priprave kot izdelave mila je posnet v več zaporednih korakih, da je vsak korak jasen, razumljiv in nazorno prikazan.

Na tečaju se naučiš izdelave naravnih trdih mil, katerih prednost je predvsem v velikem deležu maščob (olj in masel), ki jih vsebujejo. Za razliko od drugih čistilnih sredstev (npr. šamponi, tušgeli, čistila za obraz ipd.), ki s kože odstranijo epidermalne lipidne in jo zato izsušujejo, naravno trdo milo kožo neguje in suhost preprečuje. V postopku saponifikacije se namreč tvori glicerol, ki v domačem milu ostaja (za razliko od industrijskega, kjer glicerin pogosto odstranjujejo) in za katerega vemo, da je odličen vlažilec, ki hkrati deluje tudi proti izsuševanju in draženju.

S pridobljenim znanjem znaš izdelati milo, ki ti bo »pisano na kožo«. Barva, oblika, vonj, predvsem pa uporabljene sestavine – izdelaj si milo po svojih željah!

Prepričana sem, da boš nad svojimi izdelanimi mili navdušen/a. V njih pa se bo zagotovo zaljubila tudi tvoja koža. ♥

Vsebina po modulih:

 1. TEORETIČNI DEL
 2. Uvod
 3. 1.MODUL: Kaj je naravno milo in saponifikacija
 4. 2.MODUL: Izbira maščobe pri izdelavi mila
 5. 3.MODUL: Količina luga v recepturi in uporaba SoapCalculator-ja
 6. 4.MODUL: Količina vode v recepturi
 7. 5.MODUL: Tehnike izdelave mila po hladnem postopku
 8. 6.MODUL: Dodatne sestavine v milih
 9. 7.MODUL: Varnost in pripomočki

 10. PRAKTIČNI DEL - PRIPRAVA IN IZDELAVA
 11. 8.MODUL: Zaščitna oprema
 12. 9.MODUL: Pripomočki in oprema za izdelavo mila
 13. 10.MODUL: Modeli za milo
 14. 11.MODUL: Priprava lesenega kalupa za milo
 15. 12.MODUL: Priprava raztopine luga
 16. 13.MODUL: Segrevanje maščob
 17. 14.MODUL: Izdelava mila
 18. 15.MODUL: Jemanje iz kalupa in rezanje


Nivo oz. zahtevnost tečaja:
Program je namenjen vsem, ki se šele podajate v svet izdelovanja naravnih mil. Zaželeno je poznavanje osnovnih sestavin, ki jih uporabljamo v naravni kozmetiki, ni pa nujno.

Darilo:
Ker te rada pocrkljam, sem se v največji slovenski spletni trgovini s sestavinami za izdelavo domače kozmetike dogovorila, da ti ob nakupu pripada 15% popust. Kodo za popust prejmeš ob nakupu tečaja.

Ali veš...?
...da lahko ta tečaj v sklopu spletnega formulatorskega članstva Formulatorski pospeševalnik prejmeš brezplačno? Članstvo je bližnjica do tvojega uspeha, saj z njim dosežeš cilj hitreje in bolj lahkotno. V njem te čaka konstantna podpora in odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija in pripadnost družini istomislečih. Nadgradi znanje, izboljšaj izdelke in daj koži točno tisto, kar potrebuje. ♥

Priporočilo:
Ob tečaju je bila izdana e-knjižica Črno čistilno milo z aktivnim oljem, ki jo lahko kupiš TUKAJ.

Spletni tečaj: Izdelava naravnega trdega mila po hladnem postopku

Tečaj je idealen zate, če želiš:

 • izvedeti kako se izdela naravno trdo milo po hladnem postopku;
 • bolj podrobno spoznati maščobe, ki jih v milih uporabljamo in zakaj ni vseeno katero izberemo;
 • izvedeti kako izračunamo potrebno količino luga;
 • spoznati kaj je Sap koeficient oz. saponifikacijska vrednost;
 • vedeti vse o SoapCalculator-ju in delu z njim;
 • podrobno spoznati proces izdelave trdega mila po korakih;
 • spoznati vse sestavine, ki jih v milih uporabljamo, vključno z raznimi dodatki (barve, zelišča, vonji,...);
 • izvedeti vse o varnosti, ki je pri izdelavi mil ključnega pomena.
Spletni tečaj: Izdelava naravnega trdega mila po hladnem postopku

Na tečaju te čakajo formulacije za:

 • Enostavno kastiljsko milo
 • Čisto kokosovo milo
 • Uravnoteženo milo za začetnike
 • Sivkino milo
 • Vrtnarsko milo
 • Karitejevo milo
 • Milo z roza glino

Na tečajuprejmeš:

 • strokovno predavanje s področja saponifikacije in izdelave naravnih mil,
 • praktični prikaz priprave na izdelavo mila,
 • praktični prikaz posameznih korakov izdelave trdega mila,
 • obsežno skripto s teorijo in opisom sestavin, številnimi nasveti in recepti,
 • PDF skripto z vso teorijo in PPT predstavitve,
 • kar 7 formulacij za različna naravna trda mila,
 • kupon za 15% popust pri nakupu sestavin pri največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami,
 • enoletni dostop do spletne učilnice (z možnostjo plačljivega podaljšanja).

 

Želiš še več?

 

Potrebno predznanje

Delavnica sicer ne zahteva posebnega predznanja, moraš pa se zavedati, da je izdelava mil nekoliko bolj zahtevna kot je izdelava drugih enostavnih izdelkov. Zato je zaželeno, da že ustvarjaš in imaš kaj malega predznanja o izdelovanju kozmetike. Pri tem ti pomagajo naše začetne delavnice.

Nadgrajevanje znanja

Svoje znanje lahko po delavnici nadgradiš še z delavnico izdelave naprednih trdih mil, na kateri spoznaš napredne tehnike in se naučiš izdelovanja zahtevnejših oblik in vzorcev mil. Med drugim izdelamo tudi cupcake milo, milo s čipko in številna druga mila z naprednimi in čudovitimi vzorci.

Ravno tako lahko svoje znanje dopolniš na delavnici izdelave naravnih tekočih mil in se naučiš izdelovanja osnove, iz katere lahko narediš gel za prhanje, tekoče milo za roke ali pa naravno čistilo za dom.

Vabljen/a v spletno članstvo Formulatorski pospeševalnik

V mojem spletnem formulatorskem članstvu te čaka konstantna podpora, odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija za ustvarjanje, predvsem pa bližnjica do tvojega cilja, ki ga dosežeš hitreje in bolj lahkotno. V sklopu članstva ti omogočim tudi brezplačen dostop do naših vsebin (spletni tečaji, webinarji, mesečne recepture in individualno svetovanje), ki si jih v vsakem članskem obdobju izbiraš po svoji želji in preferencah. Za nadgradnjo znanja, še boljše izdelke in zadovoljno kožo. ♥

Prednosti spletnih tečajev

Ker prihajate z vseh koncev Slovenije, je pri delavnicah v živo težko ujeti termin, ki bi ustrezal vsem. Pri spletnih tečajih niste vezani na lokacijo in termin, ravno tako nimate dodatnih stroškov in izgube časa z vožnjo. Do tečaja na platformi imate konstanten dostop, skozi program lahko napredujete v svojem lastnem tempu, video posnetke predavanj in ustvarjanja izdelkov pa si lahko ogledate večkrat in vam tako zares nič ne uide. Učite se lahko v udobju lastnega doma, hkrati pa so spletni tečaji obsežnejši kot bi bile delavnice v živo, saj nismo časovno omejeni.

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletne učilnice prejmeš za 12 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledaš kadarkoli in kolikokrat želiš, ravno tako imaš na voljo podporo za vsa vprašanja. Vse pisno gradivo (skripta, PowerPoint predstavitve, formulacije) si lahko preneseš na računalnik/pametni telefon in ti tako ostane za vedno. V primeru, da želiš tudi do video posnetkov predavanj daljši dostop, imaš možnost zakupa podaljšanja dostopa za 1 leto. V to ceno so zajete tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo), če do njih pride. Ker je platforma za nas plačljiva na mesečni bazi, žal neomejenega dostopa do vsebin ne moremo ponuditi, lahko pa dostop podaljšaš za simbolno ceno.

O predavateljici

Tina Svetek je mednarodna formulatorka kozmetike in diplomirana biotehnologinja. Bila je vodja oddelka za kozmetiko v manjšem slovenskem podjetju, kjer je ustvarila linijo naravne kozmetike od začetne ideje do produkcije, trenutno pa je v podjetju Equa kozmetična formulatorka. Dela tudi za mednarodno spletno šolo formuliranja naravne kozmetike s sedežem v Združenem kraljestvu, kjer pripravlja nove tečaje in je tutor za študente.

Svoje znanje je poglobila na intenzivnem izobraževanju o evropski kozmetični zakonodaji ter o dobri proizvodni praksi v kozmetiki, zato piše tudi poročila o varnosti kozmetičnih izdelkov, ki so namenjeni za prodajo. Upravljala je tudi znano slovensko spletno trgovino z materialom za izdelavo domače kozmetike, vendar jo je zaradi drugih projektov opustila in se opravila novim izzivom naproti.Košarica

Zapri