Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Eterična olja pri poškodbah (malčki in nosečnice)

12. maj 2017
Pomlad je v polnem razcvetu in vsak prosti trenutek izkoristimo za nastavljanje sončnim žarkom, pohajkovanje po naravi in športne aktivnosti. Tudi naši malčki so postali bolj dejavni, uživajo na prostem, se vozijo s kolesi in tekajo po igriščih. In mimogrede se zgodi padec, odrgnejo si koleno, popraskajo kožo ali se udarijo. Pri vseh poškodbah jim lahko varno pomagaš z eteričnimi olji ter poskrbiš za to, da se poškodba hitreje zaceli, rana ne vname in brazgotina postane skoraj nevidna.

 

Eterična olja pri poškodbah

Pri padcih, odrgninah in drugih manjših poškodbah si lahko pomagaš tudi z aromaterapijo. Najboljša eterična olja pri poškodbah so sivka, smilj in čajevec. Ne pozabi tudi na psihološki učinek - eterična olja lahko tvojega malčka tudi odlično pomirijo, saj se ob nezgodi pogosto ustraši, plane v jok ali celo doživi večji šok. V tem primeru uporabi sivko, rimsko kamilico ali sandalovino.

Če bi želela sebi in svojemu malčku z eteričnimi olji pomagati tudi sama, te lepo vabim na obisk delavnice, namenjene prav ustvarjanju izdelkov za nosečnice, dojenčke in otroke.

 

Regenerativno olje za poškodbe in modrice

(prilagojeno posebej za nosečke in malčke)Recepti aromaterapija
  • 20 ml ognjičevega macerata*
  • 20 ml macerata šentjanževke*
  • 10 ml olja šipkovih plodov
  • 2 kaplji vitamina E
  • 3 kapljice eteričnega olja prave sivke (Lavandula angustifolia)
  • 2 kapljici eteričnega olja laškega smilja (Helichrysum italicum)
  • 1 kapljica eteričnega olja pelargonije (Pelargonium graveolens)
  • 1 kapljica eteričnega olja rimske kamilice (Chamaemelum nobile)
*Macerat je oljni izvleček. Pripraviš jih lahko sama ali pa jih kupiš. Če macerata nimaš, ga lahko nadomestiš z olivnim ali drugim rastlinskim oljem.

Izdelava: V 50 ml temno stekleničko nakapljaj eterična olja in stekleničko pomani med rokami. Dotoči rastlinska olja oz. macerate, dodaj vitamin E in dobro zapri. Shrani na hladno in temno mesto.

Uporaba: Pri poškodbi, odrgnini ali modrici nanesi manjšo količino oljne mešanice na prizadeti predel in nežno vmasiraj. Ponovi nekajkrat dnevno.

Opozorilo: Mešanice ne nanašaj na odprte rane.

 

Uživaj v čudoviti pomladi! :)

 


Košarica

Zapri