Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Utrinki z destilacije (s fotografijami)

20. september 2016

Utrinki z destilacije zdravilnih rastlin

Letošnje poletje je bilo zaznamovano z dišečimi trenutki destilacije :) Kar je nos veselo pričakoval, pa je bilo toliko večje presenečenje za moje oči, saj je bila vsaka destilacija tudi neprecenljiva vizualna izkušnja!

Videti, spremljati in nadzorovati proces destilacije ne le z vonjem, ampak tudi z očmi, je res nekaj neverjetnega! Steklenega destilatorja ne bi zamenjala za nobenega drugega, saj te vsak drug prikrajša za to čudovito izkušnjo “videti”!

Tu je nekaj utrinkov z “žetve” in destilacije, da se z njimi pocrkljate tudi vi ;)

DESTILACIJA MATERINE DUŠICE IN MELISE

Ena izmed najbolj dišečih destilacij, saj obožujem meliso! 

Žetev melise

 

DESTILACIJA SMILJA IN KAMILICE

Vsekakor največje presenečenje in veselje!
Prepričana sem bila, da iz kamilice ne bom dobila nič eteričnega olja, saj ga imajo tako malo. In potem sem zagledala to modro lepoto…Da o smilju ne govorim, ki je že nekaj let moja največja ljubezen <3

DESTILACIJA SIVKE

Večna klasika…naša priljubljena sivka :)

DESTILACIJA OGNJIČA

Nekaj, kar le redki destilirajo, saj eteričnega olja ne da. Vendar pa je nepogrešljiv v domači omarici za prvo pomoč ;)

POSNETEK DESTILACIJE

  

V spodnjem posnetku si lahko pogledate tudi zbiranje eteričnega olja (destilacija sivke) v separatorju. Škoda, da ne morete z  mano tudi doživeti trenutka in razvajati svoj nos z vsemi čudovitimi vonjavami ;)
Če so zgodnje fotografije navdušile tudi vas, se nam lahko pridružite na naslednji delavnici destilacije in hidrolatov! :)

 
Delavnica destilacije in hidrolatov

DELAVNICA: Destilacija in hidrolati za domačo uporabo

Pripravite svoje nosove na čisto posebno razvajanje :) Tudi naše oči ne bodo prikrajšane, saj bomo destilirali v steklenem destilatorju, pri katerem lahko spremljamo celoten postopek destilacije in natančno opazujemo, kaj se v posamezni fazi dogaja.

Izvedel boste vse o domači destilaciji in o tem kako naredimo hidrolate, za kakšne namene jih lahko uporabljamo in kako učinkujejo. Poudarek bo na lokalnih rastlinah, ki jih lahko naberete na domačih vrtovih ali neokrnjenih slovenskih travnikih.

Prijava in opis delavnice Destilacija in hidrolati za domačo uporabo (klik>>).

Lepo vabljeni! :)


Košarica

Zapri