Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Utrinki z destilacije zdravilnih rastlin (s fotografijami in posnetki)

20. september 2016

Letošnje poletje je bilo zaznamovano z dišečimi trenutki destilacije :) Kar je nos veselo pričakoval, pa je bilo toliko večje presenečenje za moje oči, saj je bila vsaka destilacija tudi neprecenljiva vizualna izkušnja!

Videti, spremljati in nadzorovati proces destilacije ne le z vonjem, ampak tudi z očmi, je res nekaj neverjetnega! Steklenega destilatorja ne bi zamenjala za nobenega drugega, saj te vsak drug prikrajša za to čudovito izkušnjo “videti”!

Tu je nekaj utrinkov z “žetve” in destilacije, da se z njimi pocrkljate tudi vi ;)

 

DESTILACIJA MATERINE DUŠICE IN MELISE

Ena izmed najbolj dišečih destilacij, saj obožujem meliso! 

Žetev melise

 

DESTILACIJA SMILJA IN KAMILICE

Vsekakor največje presenečenje in veselje!
Prepričana sem bila, da iz kamilice ne bom dobila nič eteričnega olja, saj ga imajo tako malo. In potem sem zagledala to modro lepoto…Da o smilju ne govorim, ki je že nekaj let moja največja ljubezen <3

DESTILACIJA SIVKE

Večna klasika…naša priljubljena sivka :)

DESTILACIJA OGNJIČA

Nekaj, kar le redki destilirajo, saj eteričnega olja ne da. Vendar pa je nepogrešljiv v domači omarici za prvo pomoč ;)

POSNETEK DESTILACIJE

  

V spodnjem posnetku si lahko pogledate tudi zbiranje eteričnega olja (destilacija sivke) v separatorju. Škoda, da ne morete z  mano tudi doživeti trenutka in razvajati svoj nos z vsemi čudovitimi vonjavami ;)
Če so zgodnje fotografije navdušile tudi vas, se nam lahko pridružite na naslednji delavnici destilacije in hidrolatov! :)

 


Želiš izvedeti več? Pridruži se mi!

Če te je destilacija navdušila, te vabim na spletni tečaj Destilacija in hidrolati, kjer ti zaupam skrivnosti in trike destilacije v majhnem obsegu, ne glede na to kakšen destilator imaš.

Delavnica destilacije in hidrolatov

Spletni tečaj te bo popeljal skozi vse korake destilacije, odgovoril na vsa vprašanja, ki se ti ob tem porajajo, in te oborožil z obilico ključnih informacij, da bo tvoj destilat kar se da kakovosten in donosen. Tečaj je obogaten s posnetki destilacije s steklenim destilatorjem, ki ti dajo vpogled v dogajanje tekom destilacije ter ti prikažejo destilacijo, separacijo, pripravo destilatorja, ohlajevalni sistem, dodajanje eteričnega olja (prave kamilice) v kremo (ja, povsem modra je!) in še veliko več.Košarica

Zapri