Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Spletni tečaj: Formuliranje z vitaminom C

Tip delavnice:

Preko spleta

Izvajajo:

Tina Svetek, mednarodna formulatorka kozmetike in diplomirana biotehnologinja

Cena: 79,00 €

Vitamin C je pravi superheroj med kozmetičnimi sestavinami. Kako tudi ne bi bil, ko pa je ena izmed bolj raziskanih in učinkovitih aktivnih sestavin! Kožo ščiti pred negativnimi vplivi prostih radikalov, pomaga jo posvetliti in ji podariti svež, mladosten sijaj. Zagotovo je to sestavina, ki ne sme manjkati v nobeni anti-age rutini nege kože.

Ampak - ali veš, da vitamin C, ki ga uporabljamo v kozmetiki, ni ena sama sestavina, temveč lahko izbiramo med mnogimi različnimi oblikami vitamina C? In prav vsaka izmed njih ima svoje lastnosti, prednosti in posebnosti ter pravila uporabe.

V tečaju podrobno spoznaš kar 8 oblik vitamina C. Razložim ti kako se različne oblike med seboj razlikujejo, za kakšne izdelek je najbolj primerna vsak od njih ter na kaj je treba biti pozoren pri uporabi posamezne oblike.

Da kar najbolje spoznaš kako je smiselno formulirati z vitaminom C, v teoretičnem delu pogledamo tudi primere znanih izdelkov s trga, ki vsebujejo različne oblike tega vitamina. Tako lahko vidiš, kako so formulirani najbolj prestižni serumi po svetu, katere sestavine vsebujejo in kaj je njihov namen. Nekateri dosegajo vrtoglave cene, celo do 130€ za 30 ml stekleničko. Podobnega te (v naravni različici) naučim tudi izdelati. Super, kajne? :)

V praktičnem delu pa se naučiš, kako doma izdelati izdelke z vitaminom C. Tečaj namreč vsebuje kar 4 različne formulacije, ki vsebujejo vsaka drugo obliko vitamina C. Razlaga formulacije ti pomaga razumeti kako je bil izdelek zasnovan, prikaz izdelka pa te vodi čez vse korake, ki jih zahteva izdelava varnega in učinkovitega izdelka:

 • Posvetlitvena esenca s kar 3 aktivnimi sestavinami za odpravljanje hiperpigmentacij;
 • Antioksidantni serum s ferulno kislino - domača in naravna različica patentiranega seruma Skinceuticals;
 • Vitaminska krema z vitamini B, C in E;
 • Anti-age olje z visokim deležem antioksidantov in bakuchiolom.

 

Vključi vitamin C tudi v svoje izdelke in ponesi nego svoje kože na višji nivo. ♥

Facebook live: Vitamin C v kozmetiki

Vsebina po modulih:

 1. 1. MODUL: Delovanje vitamina C v koži
 2. 2. MODUL: Oblike vitamina C
 3. 3. MODUL: Primeri izdelkov s trga
 4. 4. MODUL: Pregled izdelkov in pojasnitev formulacij
 5. 5. MODUL: Praktični prikaz izdelave 4 izdelkov:
 • Posvetlitvena esenca s kar 3 aktivnimi sestavinami proti hiperpigmentacijam;
 • Antioksidantni serum s ferulno kislino - domača in naravna oblika patentiranega seruma Skinceuticals;
 • Vitaminska krema z vitamini B, C in E;
 • Anti-age olje z visokim deležem antioksidantov in bakuchiolom.

Več v zavihku Podroben program ...

Potrebno predznanje:
Priporočeno je poznavanje postopka izdelovanja emulzij (spletni tečaj: Izdelava naravnih krem), saj je med izdelki tudi emulzija.
Delavnica uporablja napredne sestavine, zato je zaželeno vsaj osnovno poznavanje uporabe različnih aktivnih sestavin, solubilizatorjev, emulgatorjev in konzervansov.

Darila:

Ali veš...?
...da lahko ta tečaj v sklopu spletnega formulatorskega članstva Formulatorski pospeševalnik prejmeš brezplačno? Članstvo je bližnjica do tvojega uspeha, saj z njim dosežeš cilj hitreje in bolj lahkotno. V njem te čaka konstantna podpora in odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija in pripadnost družini istomislečih. Nadgradi znanje, izboljšaj izdelke in daj koži točno tisto, kar potrebuje. ♥

Priporočilo:
Ob tečaju je bila izdana e-knjižica Jagodna maska z vitaminom C, ki jo lahko kupiš TUKAJ.

Formuliranje z viutaminom C

Tečaj je idealen zate, če želiš:

 • izvedeti kakšne koristi vitamin C nudi tvoji koži;

 • razumeti kako vitamin C deluje v koži;
 • razlikovati med različnimi oblikami vitamina C in izbrati najboljšega glede na tvoje želje in potrebe kože;
 • izvedeti več o pravilih formuliranja z različnimi oblikami vitamina C (vsak ima svoje specifike);
 • spoznati izdelke na trgu, ki vsebujejo vitamin C;
 • izvedeti kako izdelati varne, stabilne in učinkovite izdelke s C vitaminom doma.

V video posnetkih si lahko ogledaš praktično izdelavo kar 4 različnih naprednih izdelkov z vitaminom C. Vsak od nih uporablja drugo obliko vitamina C. Tina ti končne izdelke tudi pokaže in pojasni formulacije z izborom sestavin. Poda ti tudi možnosti za spreminjanje oz. prilagajanje receptur, že želiš doseči drugačne viskoznosti ali občutek na koži.

Formuliranje z viutaminom C

Na tečaju te čakajo formulacije:

 • Posvetlitvena esenca s kar 3 aktivnimi sestavinami;
 • Antioksidantni serum - domača in naravna oblika patentiranega seruma Skinceuticals;
 • Vitaminska krema z vitamini B, C in E;
 • Anti-age olje z visokim deležem antioksidantov ter bakuchiolom

Z nakupom spletnega tečaja prejmeš:

 • · strokovno predavanje z obsežno teorijo,
 • · video posnetke praktičnega ustvarjanja vseh 4 izdelkov,
 • · predstavitev formulacij z obrazložitvijo izbora sestavin in nasveti za prilagajanje,
 • · PDF skripto z vso teorijo in PPT predstavitve,
 • · BONUS webinar: ABC zapisovanja kozmetičnih receptur (vrednost 50€),
 • · kupon za 15% popust pri nakupu sestavin pri največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami,
 • · enoletni dostop do spletne učilnice (z možnostjo plačljivega podaljšanja).

Želiš še več?

Potrebno predznanje

Zaželeno je poznavanje izdelovanja emulzij (spletni tečaj: Izdelava naravnih krem), saj na tem tečaju ne pokrivamo nobenih osnov in se smatra, da ti je postopek izdelave emulzij znan, ravno tako merjenje in uravnavanje pH-ja. Ena izmed formulacij je namreč emulzijska.

Nadgrajevanje znanja

Če si pri ustvarjanju izdelkov bolj začetnica, si lahko ogledaš tudi naše začetne delavnice in spletne tečaje, namenjene pridobivanju osnovnega znanja in postavljanju temeljev. V primeru, da ustvarjaš že več, pa pokukaj med naše napredne delavnice in izberi pravo zase. Izbiraš lahko med kozmetičnimi, aromaterapevtskimi in zeliščarskimi tematikami. Vsem, ki si želite poglobljenega znanja in celostnega pristopa, ša svetujem obisk celoletnega izobraževanja Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike.
 

Veliko zanimivih formulacij lahko najdeš tudi med našimi mesečnimi recepturami

Vabljen/a v spletno članstvo Formulatorski pospeševalnik

V mojem spletnem formulatorskem članstvu te čaka konstantna podpora, odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija za ustvarjanje, predvsem pa bližnjica do tvojega cilja, ki ga dosežeš hitreje in bolj lahkotno. V sklopu članstva ti omogočim tudi brezplačen dostop do naših vsebin (spletni tečaji, webinarji, mesečne recepture in individualno svetovanje), ki si jih v vsakem članskem obdobju izbiraš po svoji želji in preferencah. Za nadgradnjo znanja, še boljše izdelke in zadovoljno kožo. ♥

Prednosti spletnih tečajev

Ker prihajate z vseh koncev Slovenije, je pri delavnicah v živo težko ujeti termin, ki bi ustrezal vsem. Pri spletnih tečajih niste vezani na lokacijo in termin, ravno tako nimate dodatnih stroškov in izgube časa z vožnjo. Do tečaja na platformi imate konstanten dostop, skozi program lahko napredujete v svojem lastnem tempu, video posnetke predavanj in ustvarjanja izdelkov pa si lahko ogledate večkrat in vam tako zares nič ne uide. Učite se lahko v udobju lastnega doma, hkrati pa so spletni tečaji obsežnejši kot bi bile delavnice v živo, saj nismo časovno omejeni.

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletne učilnice prejmeš za 12 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledaš kadarkoli in kolikokrat želiš, ravno tako imaš na voljo podporo za vsa vprašanja. Vse pisno gradivo (skripta, PowerPoint predstavitve, formulacije) si lahko preneseš na računalnik/pametni telefon in ti tako ostane za vedno. V primeru, da želiš tudi do video posnetkov predavanj daljši dostop, imaš možnost zakupa podaljšanja dostopa za 1 leto. V to ceno so zajete tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo), če do njih pride. Ker je platforma za nas plačljiva na mesečni bazi, žal neomejenega dostopa do vsebin ne moremo ponuditi, lahko pa dostop podaljšaš za simbolno ceno.

O predavateljici

Tina Svetek je mednarodna formulatorka kozmetike in diplomirana biotehnologinja. Bila je vodja oddelka za kozmetiko v manjšem slovenskem podjetju, kjer je ustvarila linijo naravne kozmetike od začetne ideje do produkcije, trenutno pa je v podjetju Equa kozmetična formulatorka. Dela tudi za mednarodno spletno šolo formuliranja naravne kozmetike s sedežem v Združenem kraljestvu, kjer pripravlja nove tečaje in je tutor za študente.

Svoje znanje je poglobila na intenzivnem izobraževanju o evropski kozmetični zakonodaji ter o dobri proizvodni praksi v kozmetiki, zato piše tudi poročila o varnosti kozmetičnih izdelkov, ki so namenjeni za prodajo. Upravljala je tudi znano slovensko spletno trgovino z materialom za izdelavo domače kozmetike, vendar jo je zaradi drugih projektov opustila in se opravila novim izzivom naproti.

VSEBINA SPLETNEGA TEČAJA "Formuliranje z vitaminom C":

UVOD

Kratka predstavitev predavateljice in tečaja

1. Modul: Delovanje vitamina C v koži

 • O prehajanju snovi v kožo
 • Antioksidativno delovanje
 • Vpliv na pigmentacijo kože
 • Spodbujanje sinteze kolagena

2. Modul: Oblike vitamina C

 • 7 različnih oblik vitamina C za uporabo v kozmetiki
 • Značilnosti uporabe (topnost, temperaturna občutljivost, pH zahteve)
 • Dobavitelji sestavin

3. Modul: Primeri izdelkov s trga

 • Komercialni izdelki, ki vsebujejo različne oblike vitamina C
 • Osnovna analiza sestave

4. Pregled izdelkov in pojasnitev formulacij

 • Za vsak izdelek posebej

5. Modul: Praktični prikazi izdelave

 • Posvetlitvena esenca s kar 3 aktivnimi sestavinami;
 • Antioksidantni serum - domača ina naravna oblika patentiranega seruma Skinceuticals;
 • Vitaminska krema z vitamini B, C in E;
 • Anti-age olje z visokim deležem antioksidantov ter dodanim bakuchiolom.


Košarica

Zapri