Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Spletni tečaj: Izdelki za vsakodnevno nego I

Tip delavnice:

Preko spleta

Izvajajo:

dr. Olja Bregar, kozmetični kemik, dipl. mikrobiologinja in dr. molekularne genetike

Cena: 90,00 €

Izdelki za vsakodnevno nego so tisti, ki jih uporabljamo najpogosteje, zato je še toliko bolj pomembno, da so naravni, zdravju in okolju prijazni in nedražilni. Gel za prhanje, intimno milo, zobna pasta in ustna vodica so zagotovo izdelki, ki jih vsak izmed nas uporabi prav vsak dan. Tudi pena za britje je pri mnogih redno v uporabi (in v tem primeru je zna hitro zmanjkati, saj ti jo zna ukrasti tudi tvoja boljša polovica ;)).

Na tečaju je poudarek predvsem na ustvarjanju, seveda pa obdelamo tudi pomembno teorijo. Podrobno si bomo pogledali fizikalno-kemijske lastnosti surfaktantov (tenzidov, detergentov, PAS) ter predstavili te lastnosti za vsako skupino surfaktantov posebej, torej za neionske, anionske, kationske in amfoterne surfaktante. Pogledamo si kaj je to ASM ter kako jo izračunati ter splošne smernice za vse čistilne izdelke. Nato pa se usmerimo predvsem v spoznavanje pestrega izbora sestavin, ki jih bomo uporabili pri ustvarjanju naših izdelkov.

Po uvodnem, malce bolj teoretičnem delu, te z video prikazi vodim preko pregleda vsake formulacije posebej, nato pa sledi tudi praktični prikaz ustvarjanja izdelkov, z vsemi opozorili, nasveti in triki, da bodo tudi tvoji doma narejeni izdelki super uspeli. ♥

Pridobljeno znanje lahko nadgradiš na spletnem tečaju Izdelki za vsakodnevno nego II, na katerem se naučiš še izdelave preostalih izdelkov, ki jih redno uporabljamo: dezodorant, krema za roke, emulzijsko maslo za telo, vlažilni losjon in kreme za pete.


Facebook live: Ustvarjanje naravne čistilne kozmetike

Vsebina po modulih:

1. Modul: Uvod
2. Modul: Teorija surfaktantov
3. Modul: Podroben pregled uporabljenih sestavin
4. Modul: Vsakodnevni izdelki:

  • gel za prhanje
  • intimno milo
  • pena za britje
  • zobna pasta
  • ustna vodica

Več v zavihku Podroben program ...

Potrebno predznanje:
Ni potrebno imeti posebnega predznanja, vseeno pa delavnica ni idealna za popolne začetnike.

Darila

Ali veš...?
...da lahko ta tečaj v sklopu spletnega formulatorskega članstva Formulatorski pospeševalnik prejmeš brezplačno? Članstvo je bližnjica do tvojega uspeha, saj z njim dosežeš cilj hitreje in bolj lahkotno. V njem te čaka konstantna podpora in odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija in pripadnost družini istomislečih. Nadgradi znanje, izboljšaj izdelke in daj koži točno tisto, kar potrebuje. ♥

Spletni tečaj: Izdelki za vsakodnevno nego I

Ustvarjanje kozmetičnih izdelkov:

  • Jutranji gel za PRHANJE s kofeinom
  • Nežno Intimno milo s čajevcem in sivko

  • Pena za britje z aloe vero in pantenolom

  • Naravna zobna pasta s poprovo meto

  • Zeliščna ustna vodica

Znotraj tečaja imaš na voljo video posnetke, kjer ti podrobno predstavim formulacije ter posnetek same izdelave receptur, kjer s tabo delim trike ob izdelavi posameznega kozmetičnega izdelka. Uporabila sem različne surfaktane, da tudi ti spoznaš razlike v strukturi, viskoznosti in občutku na koži, ki jih izdelki z njimi dajejo.

Tečaj je idealen zate, če te zanima nadgranja tvojega znanja, ti primanjkuje znanja iz penilnih izdelkov (surfaktantov, tenzidov, detergentov) in želiš spoznati nasvete in trike, ki zagotavljajo, da bodo tvoji čistilni izdelki vedno uspeli.

Spletni tečaj: Izdelki za vsakodnevno nego I

Z nakupom spletnega tečaja “Izdelki za vsakodnevno nego” prejmeš:

  • posnetek s predavanjem o surfaktantih
  • posnetek s predavanjem in podrobnim pregledom vseh uporabljenih sestavin
  • pri vsakem izdelkukomentar na sestavljeno formulacijo in praktični prikaz izdelave izdelka
  • 2x pdf datoteko s PowerPoint predstavitvijo predavanj
  • bogato skripto s poglobljeno vsebino in vsemi 5 recepturami - seznam vseh receptur si lahko ogledaš pod zavihkom "Podroben program"
  • praktične video posnetke (5 posnetkov, ki prikazujejo izdelavo vsakega izdelka posebej)
  • BONUS webinar #1: ABC formuliranja kozmetičnih receptur (redna cena 50 €)
  • BONUS webinar #2: ABC o kislinah/bazah/pH/pufrih (redna cena 35 €)
  • Darilo: Koda za 15% popust na nakup v največji slovenski spletni trgovini s sestavinami za izdelavo domače kozmetike
  • enoletni dostop do spletne učilnice (z možnostjo plačljivega podaljšanja).

Želiš še več?

Če si želiš spoznati osnove ustvarjanja naravne domače kozmetike ti toplo priporočam spletni tečaj aromakozmetika za obraz. Napotki s tega tečaja bodo odskočna deska za nadgrajevanje znanja o emulzijah, ki so najbolj zaželeni in praktični izdelki. Njihovo izdelavo se naučiš na delavnici izdelave naravnih krem. Če kremice že izdeluješ, te lepo vabim na tečaj Izdelki za vsakodnevno nego II, ki ti poda kar 5 različnih emulzijskih izdelkov, vse od dezodoranta pa do kreme za pete.

Če pa si želiš v formuliranje naravne kozmetike "zagristi" bolj resno (zaradi svojega navdušenja po naprednem znanju ali pa želje po poslu v tej smeri), se nam lahko pridružiš na celoletnem programu Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike.

Vabljen/a v spletno članstvo Formulatorski pospeševalnik

V mojem spletnem formulatorskem članstvu te čaka konstantna podpora, odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija za ustvarjanje, predvsem pa bližnjica do tvojega cilja, ki ga dosežeš hitreje in bolj lahkotno. V sklopu članstva ti omogočim tudi brezplačen dostop do naših vsebin (spletni tečaji, webinarji, mesečne recepture in individualno svetovanje), ki si jih v vsakem članskem obdobju izbiraš po svoji želji in preferencah. Za nadgradnjo znanja, še boljše izdelke in zadovoljno kožo. ♥

Prednosti spletnih tečajev

Ker prihajate z vseh koncev Slovenije, je pri delavnicah v živo težko ujeti termin, ki bi ustrezal vsem. Pri spletnih tečajih niste vezani na lokacijo in termin, ravno tako nimate dodatnih stroškov in izgube časa z vožnjo. Do tečaja na platformi imate konstanten dostop, skozi program lahko napredujete v svojem lastnem tempu, video posnetke predavanj in ustvarjanja izdelkov pa si lahko ogledate večkrat in vam tako zares nič ne uide. Učite se lahko v udobju lastnega doma, hkrati pa so spletni tečaji obsežnejši kot bi bile delavnice v živo, saj nismo časovno omejeni.

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletne učilnice prejmeš za 12 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledaš kadarkoli in kolikokrat želiš, ravno tako imaš na voljo podporo za vsa vprašanja. Vse pisno gradivo (skripta, PowerPoint predstavitve, formulacije) si lahko preneseš na računalnik/pametni telefon in ti tako ostane za vedno. V primeru, da želiš tudi do video posnetkov predavanj daljši dostop, imaš možnost zakupa podaljšanja dostopa za 1 leto. V to ceno so zajete tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo), če do njih pride. Ker je platforma za nas plačljiva na mesečni bazi, žal neomejenega dostopa do vsebin ne moremo ponuditi, lahko pa dostop podaljšaš za simbolno ceno.

Olja Reven

Sem dr. Olja Bregar, kozmetični kemik in formulator, diplomirana mikrobiologinja in dr. molekularne genetike. V svoji karieri sem bila skoraj desetletje zaposlena v vodilnem farmacevtskem podjetju.

Z razvojem formulacij in z izdelavo kozmetičnih izdelkov se ukvarjam že več kot 5 let, svoje znanje pa konstantno nadgrajujem. Tako sem edina v Sloveniji, ki nosi naziv kozmetičnega kemika, ki sem ga pridobila na diplomskem programu Institute of Personal Care Science.

Redno se udeležujem mednarodnih izobraževanj ter obiskujem mednarodne kozmetične sejme in razstave. Le skozi konstantno pridobivanje in širjenje znanja lahko ponudim najbolj kakovostno razumevanje kože, sestavin in kozmetičnega izdelka.

VSEBINA SPLETNEGA TEČAJA "Izdelki za vsakodnevno nego"

1. MODUL: Uvod

2. MODUL: Teorija surfaktantov

  • Struktura in kategorije surfaktantov
  • ASM površinsko aktivnih snovi
  • Kako naredimo čistilni izdelek nežen?
  • Kakšna je preverjena metoda dela čistilnih izdelkov?

3. MODUL: Podroben pregled uporabljenih sestavin

  • Anionski surfaktanti
  • Amfoterni surfaktanti
  • Vlažilci
  • Konzervansi
  • Kelatorji
  • Zgoščevalci
  • Abrazivi
  • Eterična olja

4. MODUL: Vsakodnevni izdelki

  • Pregled formulacije vsakega izdelka
  • Praktični prikaz izdelave vsakega izdelka z nasveti in triki Spoznajmo različna topila

 

Poglobljen program dodatnih BONUS webinarjev si lahko ogledaš s klikom na posamezni webinar.



Košarica

Zapri