Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Spletni tečaj: Kozmetika brez konzervansov

Tip delavnice:

Preko spleta

Izvajajo:

Tina Svetek, mednarodna formulatorka kozmetike in diplomirana biotehnologinja

Cena: 75,00 €

Tudi kozmetika brez konzervansov je mogoča! Ob tem ne mislim zgolj na anhidridne (brezvodne) izdelke, ampak tudi številne druge. V tečaju se naučiš kdaj je to mogoče in kako take izdelke ustvariš ter hkrati zagotoviš, da so za uporabo še vedno varni in prijetni.

Veliko ljudi se želi izogniti konzervansom v kozmetičnih izdelkih, saj marsikdo verjame, da so škodljivi. Dejstvo je, da njihova uporaba lahko predstavlja določena tveganja, a hkrati domače ustvarjalke veste, da so v številnih izdelkih nujno potrebni.

Če izdelki vsebujejo vodo ali druge sestavine, ki so dobra hrana za mikroorganizme, ga moramo namreč nujno zaščititi pred mikrobiološkim kvarom, saj je kontaminiran izdelek precej bolj nevaren od potencialnih dražilnih možnosti, ki jih prinašajo konzervansi.

Za dodatno zmedo poskrbijo izdelki na trgu, ki vsebujejo vodo, a imajo hkrati navedbe "brez konzervansov". Kako je to sploh mogoče? Na tečaju izveš kateri izdelki na trgu so lahko brez konzervansov, pod kakšnimi pogoji, in zakaj so vseeno varni. Jih želiš izdelati tudi ti?

Predstavljam ti odlično rešitev.

V tečaju izveš kakšne so možnosti izdelave kozmetike brez konzervansov, katerim pogojem moraš zadostiti, da so izdelki varni, ravno tako pa te na izobraževanju čaka kar 6 formulacij za izdelke brez konzervansov s prikazom končnega izdelka, pojasnitvami glede sestavin in posnetkom postopka izdelave.

Na tečaju te čakajo med drugim tudi odgovori na vprašanja:

 • Kateri izdelki so lahko brez konzervansov?
 • Ali obstajajo izdelki, ki vsebujejo vodo, a kljub temu ne vsebujejo konzervansov?
 • Kako zaščitimo izdelke brez konzervansov pred mikrobiološkim kvarom?
 • Kako doseči t.i. samokonzervirajoče izdelke in s katerimi sestavinami?

Izdelaj kozmetiko brez konzervansov. Prepričana sem, da boš v razvajanju svoje kože užival/a še bolj. ♥FB LIVE: Kozmetika brez konzervansov - ali je možna? 

Vsebina po modulih:

 1. 1. MODUL: Mikrobiološka varnost izdelkov
 2. 2. MODUL: Izdelki z nizkim tveganjem
 3. 3. MODUL: Izdelki z visokim tveganjem
 4. 4. MODUL: "Hurdle" tehnologija (tehnologija ovir)
 5. 5. MODUL: Pregled izdelkov in pojasnitev formulacij
 6. 6. MODUL: Praktični prikaz izdelave 6 izdelkov brez konzervansov:
 • magnezijev gel za masažo po napornem dnevu ali intenzivni športni aktivnosti
 • vlažilen kislinski tonik z AHA kislino*
 • osvežilen dezodorant v spreju (s solubilizatorjem)*
 • negovalen roll-on dezodorant (emulzija)*
 • negovalno olje za prhanje proti izsuševanju kože*
 • vlažilen čistilni gel za obraz s PAS za vse tipe kože

*Nobena izmed formulacij se ne podvaja z recepturami iz drugih spletnih tečajev (npr. Izdelava naravnih dezodorantov) ali mesečnih receptur.

Več v zavihku Podroben program ...

Potrebno predznanje:
Priporočeno je poznavanje postopka izdelovanja emulzij (spletni tečaj: Izdelava naravnih krem), saj je med izdelki tudi emulzija.
Sicer pa je delavnica primerna tudi za začetnike. Kljub nekoliko naprednejši teoriji, zahtevnost izdelave obravnavanih izdelkov ni visoka.

Darila:

Ali veš...?
...da lahko ta tečaj v sklopu spletnega formulatorskega članstva Formulatorski pospeševalnik prejmeš brezplačno? Članstvo je bližnjica do tvojega uspeha, saj z njim dosežeš cilj hitreje in bolj lahkotno. V njem te čaka konstantna podpora in odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija in pripadnost družini istomislečih. Nadgradi znanje, izboljšaj izdelke in daj koži točno tisto, kar potrebuje. ♥

Priporočilo:
Ob tečaju je bila izdana e-knjižica Hidratantno micelarno olje z botaničnimi ekstrakti, ki jo lahko kupiš TUKAJ.

naravni kotiček Izdelava kozmetike brez konzervansov

Tečaj je idealen zate, če želiš:

 • izvedeti kateri izdelki so lahko brez konzervansov, pod kakšnimi pogoji in kako so lahko vseeno varni;

 • razumeti kaj je mikrobiološka varnost in kako jo dosežemo (na različne načine);

 • razlikovati med izdelki z nizko in tistimi z visoko mikrobiološko stopnjo tveganja;

 • izvedeti več o trditvah "brez konzervansov", ki jih še vedno zasledimo na trgu;
 • spoznati alternativne oblike konzerviranja (brez "klasičnih" konzervansov);

 • razumeti na katerih vse korakih lahko pride do mikrobiološke kontaminacije izdelka;

 • izvedeti katere izdelke lahko varno izdelamo in uporabljamo tudi brez konzervansov.

V video posnetkih si lahko ogledaš praktično izdelavo kar 6 različnih izdelkov brez konzervansov. Tina ti končne izdelke tudi pokaže in pojasni formulacije z izborom sestavin. Poda ti tudi možnosti za spreminjanje oz. prilagajanje receptur, že želiš doseči drugačne viskoznosti ali občutek na koži.

naravni kotiček Izdelava kozmetike brez konzervansov

Na tečaju te čakajo formulacije:

 • magnezijev gel za masažo po napornem dnevu ali intenzivni športni aktivnosti
 • vlažilen kislinski tonik z AHA kislino
 • osvežilen dezodorant v spreju (s solubilizatorjem)*
 • negovalen roll-on dezodorant (emulzija)*
 • negovalno olje za prhanje proti izsuševanju kože**
 • vlažilen čistilni gel za obraz s PAS za vse tipe kože (še posebej suho in izsušeno)

* Izdelka sta sorodna tistim iz tečaja Izdelava naravnih dezodorantov, vendar formulaciji nista identični. Nekaj aktivnih sestavin se razlikuje, poleg tega sta formulaciji v tem tečaju prilagojeni temu, da ne potrebujeta konzervansov. Tudi viskoznost in občutek na koži sta drugačna.

** Izdelek je precej drugačen kot Olje za prhanje z mangom, ki ga najdeš med našimi mesečnimi recepturami.

Z nakupom spletnega tečaja prejmeš:

 • strokovno predavanje z obsežno teorijo,
 • video posnetke praktičnega ustvarjanja vseh 6 izdelkov,
 • predstavitev formulacij z obrazložitvijo izbora sestavin in nasveti za prilagajanje,
 • PDF skripto z vso teorijo in PPT predstavitve,
 • BONUS webinar: ABC zapisovanja kozmetičnih receptur (vrednost 50€),
 • kupon za 15% popust pri nakupu sestavin pri največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami,
 • enoletni dostop do spletne učilnice (z možnostjo plačljivega podaljšanja).

Želiš še več?

Potrebno predznanje

Za udeležbo na tečaju predznanje ni potrebno. Zaželeno je poznavanje izdelovanja emulzij (spletni tečaj: Izdelava naravnih krem), saj na tem tečaju ne pokrivamo nobenih osnov in se smatra, da ti je postopek izdelave emulzij znan, ravno tako merjenje in uravnavanje pH-ja. Ena izmed formulacij je namreč emulzijska.

Nadgrajevanje znanja

Če si pri ustvarjanju izdelkov bolj začetnica, si lahko ogledaš tudi naše začetne delavnice in spletne tečaje, namenjene pridobivanju osnovnega znanja in postavljanju temeljev. V primeru, da ustvarjaš že več, pa pokukaj med naše napredne delavnice in izberi pravo zase. Izbiraš lahko med kozmetičnimi, aromaterapevtskimi in zeliščarskimi tematikami. Vsem, ki si želite poglobljenega znanja in celostnega pristopa, ša svetujem obisk celoletnega izobraževanja Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike.
 

Veliko zanimivih formulacij lahko najdeš tudi med našimi mesečnimi recepturami

Vabljen/a v spletno članstvo Formulatorski pospeševalnik

V mojem spletnem formulatorskem članstvu te čaka konstantna podpora, odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija za ustvarjanje, predvsem pa bližnjica do tvojega cilja, ki ga dosežeš hitreje in bolj lahkotno. V sklopu članstva ti omogočim tudi brezplačen dostop do naših vsebin (spletni tečaji, webinarji, mesečne recepture in individualno svetovanje), ki si jih v vsakem članskem obdobju izbiraš po svoji želji in preferencah. Za nadgradnjo znanja, še boljše izdelke in zadovoljno kožo. ♥

Prednosti spletnih tečajev

Ker prihajate z vseh koncev Slovenije, je pri delavnicah v živo težko ujeti termin, ki bi ustrezal vsem. Pri spletnih tečajih niste vezani na lokacijo in termin, ravno tako nimate dodatnih stroškov in izgube časa z vožnjo. Do tečaja na platformi imate konstanten dostop, skozi program lahko napredujete v svojem lastnem tempu, video posnetke predavanj in ustvarjanja izdelkov pa si lahko ogledate večkrat in vam tako zares nič ne uide. Učite se lahko v udobju lastnega doma, hkrati pa so spletni tečaji obsežnejši kot bi bile delavnice v živo, saj nismo časovno omejeni.

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletne učilnice prejmeš za 12 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledaš kadarkoli in kolikokrat želiš, ravno tako imaš na voljo podporo za vsa vprašanja. Vse pisno gradivo (skripta, PowerPoint predstavitve, formulacije) si lahko preneseš na računalnik/pametni telefon in ti tako ostane za vedno. V primeru, da želiš tudi do video posnetkov predavanj daljši dostop, imaš možnost zakupa podaljšanja dostopa za 1 leto. V to ceno so zajete tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo), če do njih pride. Ker je platforma za nas plačljiva na mesečni bazi, žal neomejenega dostopa do vsebin ne moremo ponuditi, lahko pa dostop podaljšaš za simbolno ceno.

O predavateljici

Tina Svetek je mednarodna formulatorka kozmetike in diplomirana biotehnologinja. Bila je vodja oddelka za kozmetiko v manjšem slovenskem podjetju, kjer je ustvarila linijo naravne kozmetike od začetne ideje do produkcije, trenutno pa je v podjetju Equa kozmetična formulatorka. Dela tudi za mednarodno spletno šolo formuliranja naravne kozmetike s sedežem v Združenem kraljestvu, kjer pripravlja nove tečaje in je tutor za študente.

Svoje znanje je poglobila na intenzivnem izobraževanju o evropski kozmetični zakonodaji ter o dobri proizvodni praksi v kozmetiki, zato piše tudi poročila o varnosti kozmetičnih izdelkov, ki so namenjeni za prodajo. Upravljala je tudi znano slovensko spletno trgovino z materialom za izdelavo domače kozmetike, vendar jo je zaradi drugih projektov opustila in se opravila novim izzivom naproti.

VSEBINA SPLETNEGA TEČAJA "Kozmetika brez konzervansov":

UVOD

Kratka predstavitev predavateljice in tečaja

1. Modul: Mikrobiološka varnost izdelkov

 • O mikrobiolški varnosti
 • Kontaminacija produkta in kdaj lahko do nje pride
 • Posledice kontaminacije izdelka

2. Modul: Izdelki z nizkim tveganjem

 • Kateri izdelki nosijo nizko mikrobiološko tveganje?
 • Pomen vodne aktivnosti
 • Pomen pH
 • Izdelki z višjim deležem alkohola
 • Temperatura polnjenja
 • Pomen embalaže
 • Posebne sestavine, ki nižajo tveganje
 • Izjeme

3. Modul: Izdelki z visokim tveganjem

 • Kateri izdelki nosijo visoko mikrobiološko tveganje?
 • Pomen konzervansov
 • Tradicionalni konzervansi
 • Alternativni konzervansi
 • Kaj pravi zakonodaja?
 • Snovi, ki niso klasificirane kot konzervansi, a to funkcijo opravljajo
 • Kako je s trditvijo "Brez konzervansov"?
 • Novi konzervansi
 • 2 primera izdelkov s trga

4. Modul: "Hurdle" tehnologija

 • Tehnologija ovir
 • S čim zmanjšamo mikrobiološko tveganje?
 • Pomen GMP-ja (dobre proizvodne prakse)
 • Nižanje vodne aktivnosti
 • Pomen organskih kislin
 • Uravnavanje pH za manj prijazno okolje (za bakterije)
 • Večanje permeabilnosti celične membrane
 • Vezava ionov
 • Boosterji

5. Modul: Sklep

6. Modul: Pregled izdelkov in pojasnitev formulacij

7. Modul: Praktični prikazi izdelave

 • magnezijev gel za masažo po napornem dnevu ali intenzivni športni aktivnosti
 • vlažilni kislinski tonik z AHA kislino
 • osvežilen dezodorant v spreju (s solubilizatorjem)*
 • negovalen roll-on dezodorant*
 • negovalno olje za prhanje proti izsuševanju kože**
 • vlažilno čistilo za obraz s PAS za vse tipe kože (še posebej suho in izsušeno)

* Izdelka sta sorodna tistim iz tečaja Izdelava naravnih dezodorantov, vendar formulaciji nista identični. Nekaj aktivnih sestavin se razlikuje, poleg tega sta formulaciji v tem tečaju prilagojeni temu, da ne potrebujeta konzervansov. Tudi viskoznost in občutek na koži sta drugačna.

** Izdelek je povsem drugačen kot Olje za prhanje z mangom, ki ga najdeš med našimi mesečnimi recepturami.Košarica

Zapri