Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Spletni tečaj: Macerati in mazila

Tip delavnice:

Preko spleta

Izvajajo:

Inka P. Gerkšič, mednarodno certificirana aromaterapevtka, dermaestetik in mediestetik

Cena: 95,00 €

Macerati in mazila iz njih so v zadnjih letih ponovno pridobili na popularnosti. O njih vemo toliko, kot še nikoli poprej, saj smo tradicionalno uporabo združili z najnovejšimi fitoterapevtskimi dognanji!

Ne zgolj za uporabo v mazilih, macerati so nepogrešljiva sestavina tudi v številnih drugih terapevtskih in kozmetičnih izdelkih. In ker jih lahko izdelamo sami, so še toliko več vredni.

MACERATI

Izdelava in uporaba maceratov je lahko povsem enostavna, vseeno pa je izdelovanje oljnih izvlečkov tudi prava znanost in umetnost.

Kakšno naj bo razmerje med rastlinskim materialom in topilom (ključnega pomena!)? Ali macerat izdelujemo na soncu ali v senci? Kdaj uporabimo svež in kdaj posušen rastlinski material? V katerem olju ga izdelamo in zakaj? Kako mu podaljšamo uporabo?

Na vsa ta in številna druga vprašanja ti odgovorim v predavanju, hkrati pa te popeljem skozi izdelavo in delovanje kar 15 različnih maceratov, ki jih lahko izdelaš kar sam/a. Pocrkljam te tudi s kar 20 različnimi recepturami za krasne negovalne in terapevtske izdelke, s katerimi lahko blažiš vsakdanje težave in se razvajaš.

MAZILA

Tudi z mazili se podrobno poigramo.

Pogledamo kako se razlikujejo od drugih tipov izdelkov in kaj so njihove prednosti in pomanjkljivosti. Poglobimo se v sestavo mazil in se naučimo njihovega formuliranja (osnovnih, naprednih, veganskih). Dotaknemo se tudi najpogostejših težav (npr. zrnatost, mazilo se je "udrlo") in rešitev zanje. Natačno se sprehodimo čez korake različnih načinov izdelav mazil in si ogledamo številne ideje za izdelavo (s poudarkom na aktivnih sestavinah).

Več v zavihku Podroben program ...

 FB LIVE: 5 najpogostejših napak pri izdelovanju maceratov in mazil

Vsebina po modulih:

MACERATI

1. Modul: Uvod
2. Modul: Nabiranje zdravilnih zelišč
3. Modul: Sušenje in shranjevanje
4. Modul: Različni tipi rastlinskih izvlečkov
5. Modul: Macerati
6. Modul: Profili maceratov (skripta)
7. Modul: 20 receptur za ustvarjanje (skripta)

MAZILA

1. Modul: Uvod
2. Modul: Osnove mazil
3. Modul: Sestava mazil
4. Modul: Reševanje težav
5. Modul: Pogosta vprašanja
6. Modul: Izdelava mazil
7. Modul: Grajenje formulacij
8. Modul: Ideje za izdelavo

Več v zavihku Podroben program ...

Zaželeno predznanje:
Ni potrebno imeti posebnega predznanja, primerno tudi za začetnice/začetnike. Hkrati velika nadgradnja tudi za vse tiste, ki macerate in mazila že izdelujete.

Darila

 • BONUS #1: webinar ABC zapisovanja kozmetičnih receptur (v višini 50€)
 • BONUS #2: webinar Celjenje kože (vrednost 35€)
 • BONUS #3: številni Q&A s povezanimi tematikami (neprecenljivo)
 • Koda za 15% popust na nakup v največji slovenski spletni trgovini s sestavinami za izdelavo domače kozmetike

Ali veš...?
...da lahko ta tečaj v sklopu spletnega formulatorskega članstva Formulatorski pospeševalnik prejmeš brezplačno? Članstvo je bližnjica do tvojega uspeha, saj z njim dosežeš cilj hitreje in bolj lahkotno. V njem te čaka konstantna podpora in odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija in pripadnost družini istomislečih. Nadgradi znanje, izboljšaj izdelke in daj koži točno tisto, kar potrebuje. ♥

Spletni tečaj: Macerati in mazila

Spletni tečaj “Macerati in mazila” je idealen zate, če:

 • te zanima zeliščarstvo,
 • te zanima izdelava domačih botaničnih ekstraktov (s poudarkom na maceratih),
 • bi želel/a izkoristiti zdravilne učinke zelišč v terapevtskih in kozmetičnih izdelkih,
 • že izdeluješ macerate in mazila in bi želel/a nadgraditi svoje znanje,
 • uporabljaš macerate v svojih izdelkih in bi želel/a izvedeti več o njih,
 • bi želel/a podrobneje spoznati rastline, iz katerih izdelujemo macerate in njihovo delovanje,
 • te zanima kako izdelujemo mazila in gradimo formulacije zanje,
 • bi želel/a tvojim mazilom terapevtsko delovanje še povečati.
Spletni tečaj: Macerati in mazila

Z nakupom spletnega tečaja “Macerati in mazila” prejmeš:

 • posnetke s predavanjem o maceratih (6 modulov – skupno dobri 2 uri predavanj),
 • posnetke s predavanjem o mazilih (8 modulov – skupno dobri 2 uri predavanj),
 • 2x pdf datoteko s PowerPoint predstavitvijo predavanj (macerati in mazila),
 • bogato skripto s poglobljenovsebino in 20 recepturami (25 strani) - seznam vseh receptur si lahko ogledaš pod zavihkom "Podroben program",
 • neprecenljivo znanje iz formuliranja mazil, kjer te peljem skozi korake grajenja recepture "iz nule" in te naučim kako skreiraš svojo lastno formulacijo (za poljubno mazilo s katerimikoli aktivnimi sestavinami),
 • praktične video posnetke (preko 10 posnetkov, ki prikazujejo izdelavo macerata, dvojno zaporedno maceracijo, filtriranje, prikaz kozarcev za macerate, prikaz stiskalnice za pomoč pri filtriranju,…),
 • BONUS #1: webinar ABC zapisovanja kozmetičnih receptur (v višini 50€)
 • BONUS #2: webinar Celjenje kože (vrednost 35€)
 • BONUS #3: številni Q&A s povezanimi tematikami (neprecenljivo)
 • 15% popusta na nakup v spletni največji slovenski spletni trgovini s sestavinami in embalažo za izdelavo domače kozmetike,
 • enoletni dostop do spletne učilnice (z možnostjo plačljivega podaljšanja).

Želiš še več?

Če se navdušuješ nad naravo, zdravilnimi zelišči in botaničnimi ekstrakti, te lepo vabim tudi v spletni tečaj destilacije in hidrolatov. V njem izveš vse o domači destilaciji v majhnem obsegu ter ugotoviš kateri destilator ti bo najbolje služil.

Iz domačih zeliščnih izvlečkov pa lahko izdelaš tudi kozmetiko. Če si želiš spoznati osnove ustvarjanja naravne domače kozmetike ti toplo priporočam spletni tečaj aromakozmetika za obraz. Napotki s tega tečaja bodo odskočna deska za nadgrajevanje znanja o emulzijah, ki so najbolj zaželeni in praktični izdelki. Njihovo izdelavo se naučiš na spletnem tečaju Izdelava naravnih krem.

Če se navdušuješ nad uporabo eteričnih olj, pa te vabim na tečaj aromaterapije za vsakodnevne izzive, kjer se s pomočjo eteričnih olj naučiš reševati težave ob stresu, nespečnosti, tesnobi, prehladu, hiperaktivnosti otrok in še marsičem. Ali pa se mi pridružiš na spletem tečaju 5 SOS eteričnih olj za poletne izzive, kjer samo s 5 eteričnimi olji in tremi drugimi sestavinami izdelaš preko 20 izdelkov za vsakdanje tegobe, ki jih prinaša poletje ali katerikoli drug letni čas.

Če se v izdelovanje naravne kozmetike ali v aromaterapijo šele podajaš, si oglej ponudbo naših začetnih delavnic in spletnih tečajev. V primeru, da je za tabo že nekaj kilometrine, pa pobrskaj med nadaljevalnimi delavnicami in tečaji.

Vabljen/a v spletno članstvo Formulatorski pospeševalnik

V mojem spletnem formulatorskem članstvu te čaka konstantna podpora, odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija za ustvarjanje, predvsem pa bližnjica do tvojega cilja, ki ga dosežeš hitreje in bolj lahkotno. V sklopu članstva ti omogočim tudi brezplačen dostop do naših vsebin (spletni tečaji, webinarji, mesečne recepture in individualno svetovanje), ki si jih v vsakem članskem obdobju izbiraš po svoji želji in preferencah. Za nadgradnjo znanja, še boljše izdelke in zadovoljno kožo. ♥

Prednosti spletnih tečajev

Ker prihajate z vseh koncev Slovenije, je pri delavnicah v živo težko ujeti termin, ki bi ustrezal vsem. Pri spletnih tečajih niste vezani na lokacijo in termin, ravno tako nimate dodatnih stroškov in izgube časa z vožnjo. Do tečaja na platformi imate konstanten dostop, skozi program lahko napredujete v svojem lastnem tempu, video posnetke predavanj in ustvarjanja izdelkov pa si lahko ogledate večkrat in vam tako zares nič ne uide. Učite se lahko v udobju lastnega doma, hkrati pa so spletni tečaji obsežnejši kot bi bile delavnice v živo, saj nismo časovno omejeni.

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletne učilnice prejmeš za 12 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledaš kadarkoli in kolikokrat želiš, ravno tako imaš na voljo podporo za vsa vprašanja. Vse pisno gradivo (skripta, PowerPoint predstavitve, formulacije) si lahko preneseš na računalnik/pametni telefon in ti tako ostane za vedno. V primeru, da želiš tudi do video posnetkov predavanj daljši dostop, imaš možnost zakupa podaljšanja dostopa za 1 leto. V to ceno so zajete tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo), če do njih pride. Ker je platforma za nas plačljiva na mesečni bazi, žal neomejenega dostopa do vsebin ne moremo ponuditi, lahko pa dostop podaljšaš za simbolno ceno.

 

Inka

O predavateljici

Inka P. Gerkšič je dermaestetk in mediestetk ter mednarodno certificirana aromaterapevtka. Svoja izobraževanja je opravila na svetovno znanih formulatorskih in aromaterapevtskih šolah, seminarjih in konferencah. V zadnjih letih se zelo poglablja v skrivnostno delovanje naše kože ter dermatologijo in patologijo kože, saj je skozi delo ugotovila, da je to nujna osnova za dobre in smiselno formulirane izdelke.

V zadnjih letih se zelo poglablja v skrivnostno delovanje naše kože, saj je skozi delo ugotovila, da je to nujna osnova za dobre in smiselno formulirane izdelke. Izobrazila se je iz dermatologije, patologije kože in pridobila naziv dermadiagnostik, saj opravlja tudi specializirane poglobljene dermadiagnostične preglede z napravo Cortex DermaLab.

Svoje znanje o formuliranju in izdelovanju naravne kozmetike ter aromaterapevtskih pripravkov ti podaja preko delavnic v živo, v zadnjem času pa tudi v obliki spletnih izobraževanj; katera so trenutno na voljo si lahko ogledaš pod aktualnimi delavnicami. Vsak mesec izdaja novo napredno visokoučinkovito formulacijo v rubriki Mesečne recepture. V primeru, da potrebuješ redno podporo, saj se ti pri formuliranju, ustvarjanju in raziskovanju porajajo vprašanja, pa ti pomaga v spletnem formulatorskem članstvu Formulatorski pospeševalnik.

Ekipa Naravnega kotička ponuja tudi storitve za podjetja; vse od svetovanja, izobraževanja kadra, pa do formuliranja izdelkov za naročnike in izvedbe teambuildingov.

 VSEBINA TEČAJA "Macerati in mazila"

PREDAVANJE MACERATI

1. MODUL: Uvod

2. MODUL: Nabiranje zdravilnih zelišč

 • Kako nabiramo zdravilna zelišča?
 • Kje nabiramo zdravilne rastline?
 • Kdaj nabiramo posamezne dele rastlin?

3. MODUL: Sušenje in shranjevanje

 • Nasveti za sušenje zelišč
 • Nasveti za shranjevanje zelišč

4. MODUL: Različni dipi rastlinskih izvlečkov

 • Spoznajmo različna topila
 • Spoznajmo značilnosti različnih izvlečkov:
  • Macerat/oljni izvleček
  • Tinktura/alkoholni izvleček
  • Glicerit/glicerolni izvleček/hidroglicerinski izvleček
  • Hidrolati in eterična olja
  • CO2 ekstrakti
  • Vodni izvlečki: poparek, prevretek, hladni namok, cvetna esenca
 • Od česa je odvisna kakovost izvlečkov?
 • Razlika med domačimi in standardiziranimi izvlečki
 • Katere izvlečke je smiselno izdelovati?
 • Kaj vse se moramo vprašati (in si odgovoriti) preden izdelamo nek izvleček?

5. MODUL: Macerati

 • Kaj je macerat in kaj se nahaja v njem?
 • Kaj se izluži v uporabljeno olje/maščobo?
 • Kaj vse potrebujemo za izdelavo maceratov
 • Sončna svetloba – da ali ne?
 • Uporaba svežih ali sušenih zelišč?
 • Katero olje izbrati za izdelavo?
 • Kako lahko zaščitimo svoje macerate pred oksidacijo?
 • Postopki izdelave maceratov:
  • Hladni postopek
  • Topli postopek s pomočjo sonca
  • Topli postopek na štedilniku
  • Topli postopek v pečici

6. MODUL: Profili maceratov (skripta)

 • Opis 14 najpogostejših maceratov iz lokalnih rastlin
 • Postopek izdelave posameznega macerata
 • Terapevtsko delovanje in uporaba posameznega macerata
 • Seznam eteričnih olj, ki podpirajo delovanje posameznega macerata

7. MODUL: 20 receptur za ustvarjanje (skripta):

Terapevtska mazila

 • Mazilo za “prvo pomoč” SOS
 • Mazilo za celjenje ran s smolo
 • Mazilo “proti-bolečinko”
 • Mazilo za udarce, modrice in manjše poškodbe
 • Mazilo proti nevralgičnim bolečinam
 • Balm za poškodbe in bolečine

Masažna olja

 • Anstistresno masažno olje
 • Anticelulitno masažno olje
 • Masažno olje proti krčnim žilam in težkim nogam

Terapevtska olja

 • Enostavno olje za celjenje ran
 • Oljna mešanica za po piku insektov
 • Mešanica proti glavobolu, stresu in napetih mišicah
 • Protiprehladni roll-on

Nega ustnic

 • Regenerativni balzam za ustnice
 • Balzam za razpokane ustnice

Nega obraza

 • Oljno čistilo za obraz
 • Negovalno večerno olje za regeneracijo kože
 • Pomlajevalno večerno olje za obraz in dekolte

Nega telesa

 • Kamilično maslo za telo in roke
 • Mazilo za težavno kožo

8. MODUL: Kje ti lahko pomagamo in kaj ti lahko ponudimo?

 

PREDAVANJE MAZILA

1. MODUL: Uvod

 • Izdelki iz maceratov
 • Tipi mazilnih podlag
 • Primer prehajanja snovi v kožo glede na tip medija

2. MODUL: Mazila

 • Kaj so mazila?
 • Zakaj mazila?
 • Za kakšen namen?
 • Prednosti in pomanjkljivosti mazil

3. MODUL: Sestava mazil

 • Sestava mazil
 • Voski
 • Masla
 • Olja/macerati
 • Aktivne sestavine
 • Dodatek: Eterična olja

4. MODUL: Reševanje težav

 • Mazilo je zrnato
 • Mazilo je udrto
 • Mazilo se je stopilo (poleti)

5. MODUL: Pogosta vprašanja

6. MODUL: Izdelava mazil

 • Kaj potrebujemo za izdelavo?
 • Klasičen postopek izdelave
 • Alternativna možnost izdelave

7. MODUL: Grajenje formulacij

 • Osnovna receptura (običajna/veganska)
 • Osnovna receptura z maslom
 • Nadgradnje receptur
 • Skupaj: 5 dodatnih receptur, ki jih sam/a poljubno nadgradiš

8. MODUL: Ideje za izdelavo

 • Izbor aktivnih sestavin glede na težavo oz. želeno terapevtsko delovanje


Košarica

Zapri