Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Spletni tečaj: Naravni emulgatorji

Tip delavnice:

Preko spleta

Izvajajo:

dr. Olja Reven, kozmetični kemik, diplomirana mikrobiologinja, doktor molekularne genetike

Cena: 90,00 €

Tečaj Naravni emulgatorji je namenjen vsem tistim, ki emulzije že izdelujete in je nadgradnja do sedaj pridobljenega znanja. Tečaj Izdelava naravnih krem (začetni) in Izdelava naprednih krem - formuliranje receptur sta med najbolj obiskanimi in zaželenimi delavnicami pri nas. Udeleženci so naravnost navdušeni in se hitro lotijo ustvarjanja doma, kar nas izredno veseli :)

Vendar pa se včasih tudi zatakne. Pri izdelavi emulzij se soočate se s številnimi vprašanji:

Kateri emulgator izbrati in v čem se razlikujejo? Kaj se bo zgodilo, če ga zamenjam z drugim? Bo moja emulzija razpadla, se razslojila? Kateri emulgator je najbolj primeren za moj tip kože, kateri je resnično prijazen do moje kože? Kaj storiti, ko mi ni všeč občutek, ki ga krema pusti na koži? Kako preprečiti, da bi krema puščala belo sled na moji koži? Koliko emulgatorja naj uporabim?

Vse to so vprašanja na katera ni preprosto odgovoriti, včasih je možnih tudi več odgovorov. Prav zato je bila delavnica Naravni emulgatorji v teoriji in praksi, zasnovana tako, da bomo skozi prakso skušali odgovoriti na vsa tvoja vprašanja, rešili težave in ti prihranili dragoceni čas, ki bi ga porabil/a za študiranje in raziskovanje sveta emulgatorjev.Preberi si tudi našo blog objavo: 15 vprašanj, ki si jih moraš postaviti, da za svojo emulzijo izbereš pravi emulgator

Potrebno predznanje:
Poznavanje postopka izdelovanja emulzij (spletni tečaj: Izdelava naravnih krem)


Priporočeno predznanje:
Poznavanje sestavin (spletni tečaj: Aromakozmetika za obraz)

Darilo:
20% popust na nakup v največji slovenski spletni trgovini s sestavinami za izdelavo domače naravne kozmetike 

Spletni tečaj: Naravni emulgatorji

O čem bomo govorili?

Najprej se spogledamo s teorijo emulgatorjev, kjer podrobno spoznamo njihove fizikalno kemijske značilnosti, ki določajo kakšen tip emulgatorja to je.

Nato sledi predstavitev več kot 30 različnih emulgatorjev in vseh njihovih posameznih lastnosti.

Končno pridemo do praktičnega dela, kjer si pogledamo, kako izdelamo emulzijo po hladnem procesu. Naslednji praktični video prikazuje “normalen” vroč process izdelave kreme. Vročemu procesu sledi video, kjer uporabimo emulgator, ki zahteva malo bolj poseben postopek izdelave. Zadnji praktični video pa prikazuje process izdelave emulzije tipa voda v olju.

Spletni tečaj: Naravni emulgatorji

Kaj izdelamo?

Na demonstrativnih posnetkih tečaja lahko vidiš postopek izdelave 4 izdelkov (z uporabo 5 različnih emulgatorjev) katerih formulacija je bila razvita tako, da so prirejene za določen namen: 

  • Pomiritveni fluid s hladnim procesiranjem
  • vlažilna krema, ki daje svež, nemasten občutek in malce matira videz kože (primerna za mastno kožo) ALI hranljiva krema za regeneracijo kože (primerna za suho kožo) - neionski emulgator
  • Bogata, nemastna ter zelo vlažilna krema za petekationski emulgator,
  • Emulzija voda v olju za praske in ranice s kar 5% pantenola – namažete in ranice so takoj pozdravljene

Izdelke ustvariš samostojno, ko imaš čas, v udobju svojega doma. Znotraj tečaja je video posnetek, kjer predstavim formulacijo in tudi posnetek same izdelave  formulacije, kjer z vami delim trike ob izdelavi kozmetike. Uporabiš  različne emulgatorje, da spoznaš razlike v strukturi, mazljivosti, izdatnosti in vpojnosti.

Potrebno predznanje

Če postopka izdelave emulzij še ne poznaš, se nam prej pridruži na začetnem spletnem tečaju izdelave krem. Na njem izveš vso osnovno teorijo o izdelovanju emulzij ter spoznaš postopek izdelave.
Ker je postopek izdelave krem nekoliko zahtevnejši kot je postopek izdelave drugih kozmetičnih izdelkov (npr. mazil, balzamov za ustnice, masel za telo ipd), svetujem vsaj nekaj začetniških izkušenj iz izdelovanja kozmetičnih izdelkov. Priporočam tudi vsaj osnovno poznavanje sestavin, ki jih uporabljamo pri izdelovanju naravne kozmetike, saj kremo težko prilagodimo svoji koži, če ne vemo katere sestavine ji ustrezajo. Za začetek je najbolj primeren tečaj Aromakozmetika za obraz, kjer je poudarek na spoznavanju osnovnih sestavin, ki se jim na tečaju krem, zaradi velike količine snovi iz teorije krem, ne posvetimo. Z nakupom tečaja Aromakozmetike prejmeš tudi e-knjigo Naravna obrazna kozmetika z mnogimi recepturami, ki sestavljajo osnovno nego obraza, z izjemo krem.

Nadgrajevanje znanja

Možnosti za nadgrajevanje vašega znanja je ogromno. Pokukaj med ostale napredne delavnice ali pa mogoče najdeš kakšno zanimivo tudi med začetnimi delavnicami.

Ko ti bo uporaba različnih emlugatorjev že domača, lahko svoje znanje nadgradiš s številnimi drugimi delavnicami, na katerih boš lahko svoje znanje nadgradila. Priporočam ti delavnice: Prestižni izdelki Immortelle (kozmetika iz laškega smilja) in Anti-age kozmetika (kozmetični izdelki, ki podpirajo in obnavljajo zrelo kožo).

Če pa bi se želela v formuliranje naravne kozmetike poglobiti bolj resno (zaradi svojega navdušenja po naprednem znanju ali pa želje po poslu v tej smeri), se nam lahko pridružiš na celoletnem programu Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike ali enomesečnem Seminarju formuliranja prestižnih serumov.

Na voljo imamo tudi tematsko obarvane strokovne webinarje z različnih področij.

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletnih tečajev in programov je 12 mesecev, do webinarjev pa 6 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledate kadarkoli in kolikor krat želite. Imate pa tudi možnost zakupa podaljšanja dostopa do tečajev za 1 leto in webinarjev za 6 mesecev. S podaljšanjem zakupite tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo). 

 

Brezplačno predavanje

Dr. Olja Reven ti v tem posnetku FB LIVE: O naravnih emulgatorjih zaupa nekaj njihovi lastnosti in namigne kako le tej delujejo in pripo

Olja Reven

Sem dr. Olja Reven, kozmetični kemik in formulator, diplomirana mikrobiologinja in dr. molekularne genetike. V svoji karieri sem bila skoraj desetletje zaposlena v vodilnem farmacevtskem podjetju.

Z razvojem formulacij in z izdelavo kozmetičnih izdelkov se ukvarjam že več kot 5 let, svoje znanje pa konstantno nadgrajujem. Tako sem edina v Sloveniji, ki nosi naziv kozmetičnega kemika, ki sem ga pridobila na diplomskem programu Institute of Personal Care Science.

Redno se udeležujem mednarodnih izobraževanj ter obiskujem mednarodne kozmetične sejme in razstave. Le skozi konstantno pridobivanje in širjenje znanja lahko ponudim najbolj kakovostno razumevanje kože, sestavin in kozmetičnega izdelka.

1. Teorija emulgatorjev

Najprej se bomo podrobno seznanili s teorijo o emulgatorjih. Ta del smo kar močno razširili. Sicer se zavedamo, da niste vsi kemiki, ampak ravno v fizikalno kemijskih značilnosti, se skriva marsikatera »muha« emulgatorjev.

Podrobno si bomo pogledali fizikalno-kemične lasnosti emulgatorjev ter predstavili te lastnosti za vsako skupino emulgatorjev posebej, torej za neionske emulgatorje, za anionske in kationske emulgatorje, celo dotaknemo se polimernih emulgatorjev (oziroma njim enake glede na senzorične lasnosti nastale emulzije). Predstavimo različne tipe emulzij kot so voda v olju, olje v vodi, emulzije tekočih kristalov ter polimerne emulzije.

2. Pregled emulgatorjev

V nadaljevanju pa se bomo lotili raziskovanja glavnih lastnosti emulgatorjev in spoznali več kot trideset različnih emulgatorjev ter se dotaknili naslednjih področij: 

2.1. Naravni emulgatorji - uporaba v kozmetiki ter njihova vloga;

 

2.2. Prednosti in pomanjkljivosti;

 

2.3. Izbira emulgatorja:

Glede na posamezni tip kože
Glede na tip emulzije

2.4. Združljivost z aktivnimi učinkovinami ter elektroliti;

 

2.5. Količina oljne faze glede na izbrani emulgator;

 

2.6. Deleži emulgatorjev v formulaciji ter njihov vpliv na viskoznost;

 

2.7. Izbira procesa izdelave emulzije glede na tip emulgatorja;

- Kateri naravni emulgatorji se uporabljajo za kakšen tip emulzij glede na želene različne konsistence (lahka vlažilna krema z visoko vsebnostjo vode, hranljive kreme z višjo vsebnostjo olj, losjon, mleko za telo, nizkoviskozne emulzije za aplikacijo s pršenjem);
- Kaj so koemulgatorji, stabilizatorji in zgoščevalci;
- Kako dodatno stabiliziramo vsak tip emulzij posebej;
- Kaj točno je bela sled in kako jo popravimo;

2.8. Kje lahko kupimo posamezne emulgatorje in pod katerim imenom se skrivajo;

 

2.9. Certifikati in emulgatorji (BDIH, Ecocert, Cosmos, Natrue)

3. Praktični prikaz

1. Emulzija po hladnem procesu
2. Vroč proces
3. Poseben vroč postopek
4. Emulzija tipa voda v olju


Košarica

Zapri