Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Spletni tečaj: Izdelava naravnega tekočega mila

Tip delavnice:

Preko spleta

Izvajajo:

Tina Svetek, mednarodna formulatorka kozmetike in diplomirana biotehnologinja

Cena: 85,00 €

Spletni tečaj Izdelava naravnega tekočega mila je nadgradnja za vse tiste, ki že izdelujete naravna trda mila po hladnem postopku ali pa vam je tekoče milo bolj priročno. Zaradi praktičnosti številni ljudje raje uporabljajo tekoča kot trda mila, postopek izdelave pa je precej drugačen.

Na tečaju spoznaš teorijo tekočih mil ter si ogledaš postopek izdelave po korakih. Na ta način lahko izdelaš številne čistilne izdelke; vse od tekočega mila za osebno nego do univerzalnega čistila za kopalnico.

S pridobljenim znanjem se samostojno in samozavestno lotiš izdelave tekočega mila z lugom. Povsem ga lahko prilagodiš svojim željam in namenu, saj se naučiš izdelave tako bolj negovalnih kot tudi čistilnih mil in tako ustvariš številne čistilne izdelke:

  • negovalna tekoča mila za telo,
  • čistilna mila za umivanje rok,
  • nežna čistila za obraz,
  • pralno tekoče milo za perilo,
  • tekoči detergent za posodo,
  • čistilo za kopalnico, kuhinjo in dom,...

Pomemben del tečaja je teorija, ki ti bo podala razumevanje saponifikacije s kalijevim hidroksidom in samega postopka izdelave mila. Predavateljica ti predstavi tudi uporabo programa "SoapCalculator", s pomočjo katerega si lahko sam/a skreiraš mila povsem po svojih željah. Sicer pa na tečaju prejmeš 4 formulacije za različne milne osnove, s katerimi lahko ustvariš neskočno receptur po svoji želji, saj jih ustrezno redčiš in gostiš:

  • Klasično kastiljsko tekoče milo z olivnim oljem;
  • Kastiljsko milo s kombiniranim lugom (NaOH in KOH): za višjo viskoznost mila;
  • Univerzalno milo, s katerim preko različnih kombinacij redčenja ustvariš različno močna mila za čiščenje naše kože (telo, roke, obraz);
  • Čistilno milo, s katerim preko različnih kombinacij redčenja ustvariš številna čistila za dom.

Ker se postopek izdelave mila z lugom povsem razlikuje od postopkov za katerekoli druge kozmetične izdelke in je nekoliko bolj napreden oz. specifičen, je spletni tečaj odličen način za učenje. Postopek izdelave si lahko preko posnetkov ogledaš vedno znova in na ta način ti nobena od informacij ne uide. Postopek tako priprave kot izdelave mila je posnet v več zaporednih korakih, da je vsak korak jasen, razumljiv in nazorno prikazan.

Na tečaju se naučiš izdelave naravnih tekočih mil, katerih prednost je predvsem v velikem deležu rastlinskih olj, ki jih vsebujejo. Za razliko od drugih čistilnih sredstev, izdelanih z detergenti (npr. šamponi, tušgeli, čistila za obraz ipd.), ki s kože odstranijo epidermalne lipidne in jo zato izsušujejo, naravno tekoče milo kožo neguje in suhost preprečuje. V postopku saponifikacije se namreč tvori glicerol, ki v domačem milu ostaja (za razliko od industrijskega, kjer glicerin pogosto odstranjujejo) in za katerega vemo, da je odličen vlažilec, ki hkrati deluje tudi proti izsuševanju in draženju.

Verjamem, da te bo izdelava naravnega tekočega mila navdušila! :)

NE ZAMUDI: Ob nakupu do petka, 28.6., prejmeš BONUS formulacijo: Nežna kamilična čistilna pena za suho, izsušeno, nežno in občutljivo otroško kožo (vrednost: 15€).


Preberi si tudi blog objavo: 7 razlogov za izdelavo tekočega mila.

 Vsebina po modulih:

  1. TEORETIČNI DEL
  2. Uvod
  3. 1.MODUL: Kaj je naravno milo in saponifikacija
  4. 2.MODUL: Izbira maščobe pri izdelavi mila
  5. 3.MODUL: Količina luga v recepturi in uporaba SoapCalculatorja
  6. 4.MODUL: Količina vode v recepturi
  7. 5.MODUL: Delo s KOH (lugom)
  8. 6.MODUL: Tehnika izdelave tekočega mila
  9. 7.MODUL: Dodatne sestavine v milih
  10. 8.MODUL: Varnost in pripomočki

  1. PRAKTIČNI DEL - PRIPRAVA IN IZDELAVA
  2. 9.MODUL: Zaščitna oprema
  3. 10.MODUL: Pripomočki za izdelavo tekočega mila
  4. 11.MODUL: Priprava raztopine luga
  5. 12.MODUL: Izdelava mila
  6. 13.MODUL: Redčenje tekočega mila
  7. 14.MODUL: Zgoščevanje tekočega mila

 

Nivo oz. zahtevnost tečaja:
Program ni namenjen popolnim začetnicam/začetnikom. Zaželeno je poznavanje postopka izdelave trdega mila po hladnem postopku in delo z lugom, česar se naučiš na našem spletnem tečaju Izdelava naravnega trdega mila po hladnem postopku.

Darilo:
Ker te rada pocrkljam, sem se v največji slovenski spletni trgovini s sestavinami za izdelavo domače kozmetike dogovorila, da ti ob nakupu pripada 15% popust. Kodo za popust prejmeš ob nakupu tečaja.

Ali veš...?
...da lahko ta tečaj v sklopu spletnega formulatorskega članstva Formulatorski pospeševalnik prejmeš brezplačno? Članstvo je bližnjica do tvojega uspeha, saj z njim dosežeš cilj hitreje in bolj lahkotno. V njem te čaka konstantna podpora in odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija in pripadnost družini istomislečih. Nadgradi znanje, izboljšaj izdelke in daj koži točno tisto, kar potrebuje. ♥

Priporočilo:
Ob tečaju je bila izdana e-knjižica z dodatno formulacijo za nežno kamilično čistilno peno, ki jo lahko kupiš TUKAJ.

Spletni tečaj: Izdelava naravnega tekočega mila

Tečaj je idealen zate, če želiš:

  • spoznati razlike in podobnosti med tekočimi mili (izdelanimi s KOH) in trdimi mili (izdelanimi z NaOH);
  • izvedeti kako lahko izdelamo tekoče milo s KOH s pomočjo posode s počasnim kuhanjem in brez nje;
  • izdelati dovolj blago tekoče milo za uporabo na koži (nežna mila za čiščenje telesa, rok in obraza);
  • izdelati tekoče milo, ki je učinkovito in primerno za čiščenje in uporabo v naravnih čistilih (intenzivnejše čistilno milo);
  • ugotoviti katera olja uporabiti, da je milo uporabno za pravi namen;
  • izvedeti kaj vpliva na prosojnost in barvo tekočega mila ter kako milu dodamo barve in dišave;
  • pravilno topiti milno pasto in jo pravilno redčiti ali zgoščevati;
  • spoznati metode pravilnega preverjanja pH;
  • izvedeti vse o »superfatingu« tekočega mila in kombiniranju lugov (KOH in NaOH). 
Spletni tečaj: Izdelava naravnega tekočega mila

Na tečaju te čakajo formulacije za:

  • Klasično kastiljsko tekoče milo z olivnim oljem;
  • Kastiljsko milo s kombiniranim lugom (NaOH in KOH): za višjo viskoznost mila;
  • Univerzalno milo, s katerim preko različnih kombinacij redčenja ustvariš različno močna mila za čiščenje naše kože (telo, roke, obraz);
  • Čistilno milo, s katerim preko različnih kombinacij redčenja ustvariš številna čistila za dom.

Iz njih lahko ustvariš neskočno število različnih receptur za čiščenje kože ali izdelavo čistil za dom.

Na tečaju prejmeš:

  • strokovno predavanje s področja saponifikacije in izdelave naravnih tekočih mil,
  • praktični video prikaz priprave na izdelavo tekočega mila,
  • praktični video prikaz posameznih korakov izdelave tekočega mila,
  • obsežno skripto s teorijo in opisom sestavin, številnimi nasveti in recepti,
  • PDF PowerPoint predstavitev,
  • 4 osnovne formulacije za različna naravna tekoča mila, s katerimi lahko ustvariš neskočno receptur po svoji želji,
  • enoletno podporo in odgovore na vsa tvoja vprašanja vezana na tematiko delavnice (znotraj spletne učilnice),
  • kupon za 15% popust pri nakupu sestavin pri največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami,
  • enoletni dostop do spletne učilnice (z možnostjo plačljivega podaljšanja).

Želiš še več?

Potrebno predznanje

Postopek izdelave tekočega mila je malce zahtevnejši, zato priporočam predznanje iz izdelovanja naravnih trdih mil po hladnem postopku, ni pa udeležba na tečaju pogoj. Tečaj tekočih mil ni primeren za popolne začetnice/ke brez kakršnega koli znanja iz izdelovanja naravne kozmetike ter brez poznavanja sestavin. Če si začetnik/ca, ti svetujem, da najprej obiščeš kakšno izmed začetnih delavnic.

Nadgrajevanje znanja

Svoje znanje lahko po delavnici nadgradiš še z delavnico izdelave naprednih trdih mil, na kateri spoznaš napredne tehnike in se naučiš izdelovanja zahtevnejših oblik in vzorcev mil. Med drugim izdelamo tudi cupcake milo, milo s čipko in številna druga mila z naprednimi in čudovitimi vzorci.

Vabljen/a v spletno članstvo Formulatorski pospeševalnik

V mojem spletnem formulatorskem članstvu te čaka konstantna podpora, odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija za ustvarjanje, predvsem pa bližnjica do tvojega cilja, ki ga dosežeš hitreje in bolj lahkotno. V sklopu članstva ti omogočim tudi brezplačen dostop do naših vsebin (spletni tečaji, webinarji, mesečne recepture in individualno svetovanje), ki si jih v vsakem članskem obdobju izbiraš po svoji želji in preferencah. Za nadgradnjo znanja, še boljše izdelke in zadovoljno kožo. ♥

Prednosti spletnih tečajev

Ker prihajate z vseh koncev Slovenije, je pri delavnicah v živo težko ujeti termin, ki bi ustrezal vsem. Pri spletnih tečajih niste vezani na lokacijo in termin, ravno tako nimate dodatnih stroškov in izgube časa z vožnjo. Do tečaja na platformi imate konstanten dostop, skozi program lahko napredujete v svojem lastnem tempu, video posnetke predavanj in ustvarjanja izdelkov pa si lahko ogledate večkrat in vam tako zares nič ne uide. Učite se lahko v udobju lastnega doma, hkrati pa so spletni tečaji obsežnejši kot bi bile delavnice v živo, saj nismo časovno omejeni.

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletne učilnice prejmeš za 12 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledaš kadarkoli in kolikokrat želiš, ravno tako imaš na voljo podporo za vsa vprašanja. Vse pisno gradivo (skripta, PowerPoint predstavitve, formulacije) si lahko preneseš na računalnik/pametni telefon in ti tako ostane za vedno. V primeru, da želiš tudi do video posnetkov predavanj daljši dostop, imaš možnost zakupa podaljšanja dostopa za 1 leto. V to ceno so zajete tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo), če do njih pride. Ker je platforma za nas plačljiva na mesečni bazi, žal neomejenega dostopa do vsebin ne moremo ponuditi, lahko pa dostop podaljšaš za simbolno ceno.

 

O predavateljici

Tina Svetek je mednarodna formulatorka kozmetike in diplomirana biotehnologinja. Bila je vodja oddelka za kozmetiko v manjšem slovenskem podjetju, kjer je ustvarila linijo naravne kozmetike od začetne ideje do produkcije, trenutno pa je v podjetju Equa kozmetična formulatorka. Dela tudi za mednarodno spletno šolo formuliranja naravne kozmetike s sedežem v Združenem kraljestvu, kjer pripravlja nove tečaje in je tutor za študente.

Svoje znanje je poglobila na intenzivnem izobraževanju o evropski kozmetični zakonodaji ter o dobri proizvodni praksi v kozmetiki, zato piše tudi poročila o varnosti kozmetičnih izdelkov, ki so namenjeni za prodajo. Upravljala je tudi znano slovensko spletno trgovino z materialom za izdelavo domače kozmetike, vendar jo je zaradi drugih projektov opustila in se opravila novim izzivom naproti.



Košarica

Zapri