Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Izdelava naravnih krem - začetna

Tip delavnice:

V živo

Izvajajo:

Inka P. Gerkšič, dermaestetik, mediestetik in mednarodno certificirana aromaterapevtka

Lokacija: Cesta 24. Junija 25, Ljubljana
Cena: 85,00 €
Za to delavnico trenutno ni razpisanega termina. Če želite izvedeti kdaj bo naslednji termin, pošljite povpraševanje.
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Izdelava naravnih krem je ena izmed tistih veščin, ki jo enostavno želiš obvladati! :) Ni lepšega, kot individualno prilagojena naravna krema za obraz in ravno tega se naučiš na naši delavnici. Ko boš osnove osvojila, te lepo vabim še na nadaljevalno delavnico, na kateri se bomo poglobile v uporabo aktivnih sestavin, ki bodo tvojo najljubšo naravno kremo za obraz naredile še bolj učinkovito. Vendar pa je najprej potrebno postaviti dobre temelje.

Na tečaju te popeljem preko spoznavanja osnovnih sestavin, ki jih v emulzijah uporabljamo. Posvetimo se tudi temu katere sestavine smemo segrevati, saj so termostabilne in katerih ne ter zakaj. Podrobno si pogledamo postopek izdelave emulzij ter navedemo številne izzive, kjer se nam najpogosteje zalomi. Preko predavanj, gradiv in e-knjige spoznaš najpogostejše napake pri izdelovanju ter kako jih popraviti ter na kakšen način prilagoditi recepturo za emulzijo, da bo narejena čim bolj po tvojih željah.

Ta delavnica je odlična podlaga za vse ostale delavnice, na katerih je potrebno predznanje iz izdelovanja emulzij, npr. Prestižni izdelki Immortelle, anti-age kozmetika, dekorativna kozmetika, Pomlajevanje kože s kislinami, pa tudi poglobljen program Formuliranje prestižnih serumov.

Še mnenje udeleženke Tanje (več si jih preberi v zavihku Mnenja):

"Inka, hvala hvala hvala ♥ Vpeljala si me v svet izdelovanja kremic, ki me je čisto zasvojil. Izdelujem jo zase, za otroka, mamo in prijateljice in vsi smo nad njimi očarani. Najbolj všeč mi je, da jo lahko prilagodim posamezniku in jo odišavim povsem po svojih željah. Moja koža še nikoli ni bila tako lepa!"

Verjamem, da bo po delavnici postala izdelava naravnih krem tvoje najljubše opravilo ;)

OPOMBA: Formulacije, ki jih izdelamo na delavnici, se razlikujejo od receptur, ki so zajete v spletno obliko tečaja te delavnice.

Vsebina po modulih:

 1. 1. MODUL: Osnove emulzij
 2. 2. MODUL: Sestavine v emulzijah
 3. 3. MODUL: Postopek izdelave
 4. 4. MODUL: Kje se lahko zalomi?
 5. 5. MODUL: Recepture za ustvarjanje

Več v zavihku Podroben program ...

Zaželeno predznanje:
Ni potrebno imeti posebnega predznanja, vseeno pa svetujem najprej poznavanje osnovnih sestavin in korakov nege obraza (spletni tečaj: Aromakozmetika za obraz).

Darila

 • BONUS e-knjiga na 50 straneh (redna cena 35€) - samo za prijave do 16.10.: ABC izdelovanja domačih naravnih krem z dodatno recepturo
 • 25% popusta na webinar Vse o naravnih konzervansih (dopolnitev znanja)
 • Koda za 20% popust na nakup v največji slovenski spletni trgovini s sestavinami za izdelavo naravne kozmetike
 • dodatno presenečenje: čaka na delavnici :)
Izdelava naravnih krem - začetna

Delavnica je zate idealna, če:

 • te zanima izdelava emulzij (krem, losjonov, fluidov, serumov);
 • si do sedaj ustvarjal/a mazila in brezvodne izdelke, a želiš svoje znanje nadgraditi;
 • emulzije že ustvarjaš, ampak ti manjka razumevanja in teoretične podlage;
 • si kakšno kremo že izdelal/a, ampak z njo nisi povsem zadovoljen/zadovoljna;
 • želiš koži na obrazu, rokah in telesu privoščiti najboljšo nego, ki je hkrati tudi hidratantna;
 • imaš težave z izsušenostjo kože, ki je posledica uporabe zgolj anhidridnih (brezvodnih) izdelkov;

 • te je že od nekdaj zanimalo kako si lahko ustvariš čisto svojo kremico, ki ti bo »pisana na kožo«. ;)

Izdelava naravnih krem - začetna

Izdelale bomo (v živo):

 • bogato arganovo kremo z oljem rakitovca,
 • hidratantni losjon s pantenolom in ekstraktom lanenih semen,
 • lepotilno olje za obraz in dekolte (individualno glede na tip kože).

Izdelke tečajnice ustvarite same, pod vodstvom mentorice delavnice. Odnesete jih s seboj domov.

Na delavnici prejmeš:

 • strokovno predavanje z odgovori na vsa tvoja vprašanja (vezano na tematiko delavnice);
 • obsežno skripto s teorijo in opisom sestavin, številnimi nasveti in recepti;
 • tri izdelke (sestavine in embalaža vključene v ceno);
 • kupon za 20% popust pri nakupu sestavin pri največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami;
 • BONUS e-knjiga (za prijave do 16.10.) na 50 straneh v vrednosti 35€: ABC izdelovanja domačih naravnih krem z dodatno recepturo za kremo
 • čaka te tudi dodatno presenečenje

Udeleženke boste kreme na delavnici izdelale samostojno (v majhnih skupinah). Uporabile bomo 2 različna emulgatorja, da spoznaš razlike v strukturi, mazljivosti, izdatnosti in vpojnosti.

Zaželeno predznanje

Ker je postopek izdelave krem nekoliko zahtevnejši kot je postopek izdelave drugih kozmetičnih izdelkov (npr. mazil, balzamov za ustnice, masel za telo ipd), svetujem vsaj nekaj začetniških izkušenj iz izdelovanja kozmetičnih izdelkov. Priporočam tudi vsaj osnovno poznavanje sestavin, ki jih uporabljamo pri izdelovanju naravne kozmetike, saj boš težko prilagodila kremo svoji koži, če ne veš katere sestavine ji ustrezajo. Pred udeležbo na delavnici krem ti svetujem obisk delavnice Aromakozmetika za obraz. Na njej damo poudarek spoznavanju osnovnih sestavin, ki se jim na delavnici krem zaradi velike količine snovi iz teorije krem, ne bomo mogle posvetiti. Izdelamo tudi vse izdelke, ki sestavljajo osnovno nego obraza, z izjemo krem.

Nadgrajevanje znanja

Ko boš v izdelavi osnovnih krem že suverena, lahko svoje znanje nadgradiš z nadaljevalno delavnico Izdelava naprednih krem. Poudarek bo na grajenju receptur "iz nule" (formuliranju krem za različne namene) ter spoznavanju številnih naprednih naravnih aktivnih učinkovin, ki jih boš lahko vključila v svoje kremice. Če si nad izdelovanjem krem navdušena, je delavnica izdelave naprednih krem "a must", saj ti bo razširila obzorje in naredila tvoje kremice neprimerno bolj učinkovite!

Ko enkrat poznaš postopek izdelovanja emulzij, se nam lahko pridružiš tudi na ostalih delavnicah, ki zahtevajo to predznanje, npr. Prestižni izdelki Immortelle (kozmetika iz laškega smilja), Anti-age kozmetika (kozmetični izdelki, ki podpirajo in obnavljajo zrelo kožo), Argan – eliksir lepote in mladosti (izdelki iz arganovega olja) in številne druge.

Če pa bi se želela v formuliranje naravne kozmetike poglobiti bolj resno (zaradi svojega navdušenja po naprednem znanju ali pa želje po poslu v tej smeri), se nam lahko pridružiš na celoletnem programu Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike ali enomesečnem Seminarju formuliranja prestižnih serumov.


Inka

O predavateljici

Inka P. Gerkšič je dermaestetk in mediestetk ter mednarodno certificirana aromaterapevtka. Svoja izobraževanja je opravila na svetovno znanih formulatorskih in aromaterapevtskih šolah, seminarjih in konferencah. V zadnjih letih se zelo poglablja v skrivnostno delovanje naše kože ter dermatologijo in patologijo kože, saj je skozi delo ugotovila, da je to nujna osnova za dobre in smiselno formulirane izdelke.

Svoje znanje o formuliranju in izdelovanju naravne kozmetike ter aromaterapevtskih pripravkov ti podaja preko delavnic v živo, v zadnjem času pa tudi v obliki spletnih tečajev - katere so trenutno na voljo si lahko ogledaš pod aktualnimi delavnicami. Če si želiš poglobljenega znanja, se lahko pridružiš celoletnemu izobraževanju Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike ali Velika šola aromaterapije. V primeru, da potrebuješ redno podporo, saj se ti pri formuliranju, ustvarjanju in raziskovanju porajajo številna vprašanja, pa ti omogoča hiter napredek ne glede na tvoje predznanje v spletnem formulatorskem članstvu Šepetalke koži.

Vsebina po modulih:

1. MODUL: Osnove emulzij

 • Kaj je emulzija?
 • Tipi emulzij
 • Vloga emulgatorja
 • V katero fazo spadajo posamezne sestavine
 • Higiena
 • Merjenje in uravnavanje pH-ja

2. MODUL: Sestavine v emulzijah

 • Sestavine glede na faze
 • a) osnovne sestavine
 • b) emulgatorji in zgoščevalci
 • c) vlažilne sestavine
 • d) aktivne sestavine
 • e) konzervansi in antioksidanti
 • f) dodatne sestavine

3. MODUL: Postopek izdelave emulzij

4. MODUL: Kje se lahko zalomi?

5. MODUL: Recepture za ustvarjanjeKošarica

Zapri